18 Ağustos 2014 Pazartesi

Lego Duplo Oyunları


Akıllı telefonlar ve tabletlerde çocuklar için kullanabilinecek binlerce uygulama var. Daha önce hoşuma giden bir tanesini paylaşmıştım ( http://ge-ce.blogspot.com.tr/2013/10/dr-panda-oyunlar.html) . Uzun zamandan beri kullandığımız bir diğer oyun serisi de Lego Duplo'nun oyunları. Evde de Duplo legoları ve ona ait karakterlerin bir çoğu olduğu için telefonda oyun versiyonunu görmek çok hoşuna gitmişti. Hatta bir çok ücretsiz oyunun aksine her yerinden reklam fışkırmadığı için çok güzel. Bu seriye ait 4 oyun var. Bunlar şöyle

Lego Duplo Trains: Legolardan bir tren oluşturuluyor ve vagonun türüne göre içine farklı şeyler yükleniyor. Yüklerin çeşidine göre değişen yol boyunca yapılması gereken birkaç iş var. Ama her oyunda mutlaka çıkan köprüyü inşa etmek, bozuk tren yolunu tamamlamak ve sonuçta treni hedefe ulaştırmak gerekiyor.






Treni hızlandırıp durdurmak, sirenini öttürmek için işaretler var. Bunları kullanmak da oldukça eğlence katıyor.

LEGO DUPLO: bu oyuna ayrıca özel bir ad verilmemiş ama oyun şöyle. Tavşan ve zürafa tenis oynarlarken oradan geçen bir uçaktan paket düşüyor. Paketin üzerinde aslan resmi var, iki arkadaş paketi aslana ulaştırmak için göreve çıkıyor. Önce hayvanat bahçesine gidiyorlar ama aslan orada değilmiş. Uçakla çölleri aşıp ormana varmaları lazım. Bu yolculukta bazı maceralar onları bekliyor.








Lego Duplo Food: bu oyunda bir dükkanınız oluyor ve önce onu hazırlıyorsunuz. Sonra müşterilerin istediği  yiyecekleri oluşturmak gerekiyor. Her müşteri farklı renklerde lego katmanlarından oluşan bir yiyecek istiyor. Amaç birebir aynısını hazırlamak. Ancak aynısı olmasa dahi müşteri memnun oluyor. Bu açıdan dikkat geliştirici bir oyun.





Lego Duplo Circus: bu oyun diğerlerinin içinde en basit olanı. Sirke gelen üç müşterinin parasını alıp bilet veriyorsunuz, sonra sirk gösterilerinden birini seçip izliyorsunuz. Bu kadar. Yine de bilet verme aşamasını kızım seviyor.





Bütün bu oyunları Lego Duplo yazarak arayabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Cizgi film olsun, tabletten oyun olsun ben bu konularda cok zayifim hicbir bilgim yok. Ama Lego Duplo Circus bizim evde bazen Arya'dan daha cok biz oynuyoruz:)))

    YanıtlaSil