31 Ağustos 2018 Cuma

# Aylık Mektuplar # Helodünya

Helo’ya Mektuplar: 77. Ay

Canım kızım;

İki gün sonra okul açılacak ve sen 3. grup olacaksın. Hollanda’da okuma yazmanın yoğun olarak öğretildiği yıl bu yıl. Türkiye’de olsaydık 1. sınıfa başlayacaktın ki iki ülkede de okuma öğrenme yaşı aynı seneye tekabül ediyor. Tek fark orada ilk öğretimi bitirmek için senin yaşındaki biri 8 yıl okuyacak, sen ise toplam 8 yılın 2 yılını geride bırakmış oldun. 

Bu yıl yeni bir öğretmen, yeni sınıf ve arkadaşlarla başlayacaksın eğitime. Eski sınıfından birkaç arkadaş var ama sevdiğin arkadaşların başka şubeye düştü. Fakat daha önce üçüncü sınıfları tanımak amacıyla şimdi yeni öğretmeninin sınıfına gitmişsiniz ve öğretmenini çok sevmişsin. Şansına bu öğretmen geldi ama arkadaşlar mı öğretmen mi konusunda ikilemde kalmıştın. Belki ısrar edersek şubeni değiştirebilirdik ama istemedin. Arkadaşlarımla yine oynarım dedin. Bunları daha okul kapanmadan konuşmuştuk.

Geçen gün okulun açılmasından korktuğunu, eski öğretmenlerini ve sınıfını istediğini, onları özlediğini söyledin. Ve ağladın. Biliyordum aslında seni korkutan bilmediklerindi. Sınıfın nasıl olacak, arkadaş edinecek misin, öğretmenin seni sevecek mi? Ya iyi yapamazsam dedin, öğretmen bana kızar mı?

Dedim öğretmenin anlamı öğreten kişi demek, o çocuklar yanlış yaptığında onları düzeltsin, öğretsin diye var. Onun işi bu zaten, hiç merak etme. Yanlış yapa yapa öğreneceksin.

Ve öğretmenin de arkadaşların da seni çok sevecek. Bak gör daha ilk günlerde afspraak (playdate randevusu) yapalım mı diyecekler. Çünkü sen çok sevgi dolu bir çocuksun. Herkes seni seviyor, oynamak istiyor. Onlara iyi davranıyorsun.

Gerçekten öyle bir karakterin var, bu sadece benim gözlemim değil. Her tanıyan senin ortama sevgi yayan bir enerjin olduğunu söyler ki bu adının anlamıyla da örtüşüyor. Çok sevdiğim Farsça anlamına göre, gönülden seven demek Dilâ.

Yani zaten olduğun gibi davrandığın zaman işler her zaman yoluna girecek bebeğim, çünkü sevgi her kapının anahtarı.

Biraz önce uyku öncesi sevişmelerimizde konuştuğumuz gibi,
- beni ne kadar sevsen de doymuyorum anne!
- seni ne kadar sevsem de doymuyorum yavrum!

9 yorum:

  1. Rabbim bağışlasın korusun ve daima seveceği ve sevileceği ortamlara ve insanlara yönlendirsin inşaallah.

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel, tatli heyecanlar :) Yeni okul doneminde basarilar ve sevgi dolu gunler dilerim :)

    YanıtlaSil
  3. Kıyamam, hem heyecanlı hem endişeli. Umarım her şey gönlünce olur, Allah bağışlasın.

    YanıtlaSil
  4. Maşallah, yavruya sevgisini ne güzel ifade etmiş, ve size de maşallah, insan sevmek de öğrenilen birşey bence, en önce anneden geçiyor. Bu arada ben de 1 yıl Hollanda'da yaşadım, bu Türkiye'ye dönüş yaptık ve daha şimdiden çok özledim oraları. Blogunuzu okudukça oradaymış gibi mutlu oluyorum. Ülkemizin de yeşiller içinde şehirlerİ olmasını hayal ediyorum. Çocukları doğa ile içiçe büyütebilmek harika birşey, tadını çıkarın.

    Ve blog yazılarınız için teşekkürler taze bir anne olarak ilham alıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne güzel bir tesadüf umarım yine gelirsiniz Hollanda’ya tabi gönlünüzden geçiyorsa. Çocuklar çok şanslı burada gerçekten.

      O zaman ben de taze anneye kolaylıklar diliyorum. 💗

      Sil
    2. Evet geçiyor gönlümüzden hala :) çok teşekkür ederim

      Sil