8 Nisan 2014 Salı

# çanta # Love without a couse

mizu.com ile Alışveriş

Anneler bilirler, bebekli hayatta bir süre eski alışkanlıklarımıza veda etmek zorunda kalıyoruz. Eskisi gibi kişisel bakıma zaman ayırmak, giyim-kuşam-aksesuar konularında özenli olabilmek bir lüks. Bunu başarabilen anneler de var elbet, onları alkışlamak lazım, ancak ben geçenlerde yazdığım gibi hayatın devam ettiğini ancak bir buçuk yıl sonra farkedebildim :(

İlk olarak kişisel bakımım için biraz daha özenli olmaya başladım. Sonra ihtiyacım olan eksiklikleri belirlemeye. Biz kadınlar için bakımlı ve güzel olmak, modaya uygun alışveriş yapmak en iyi terapilerden biri. Ülkemizde son zamanlarda aldığımız üstüste üzücü haberlerden sonra toplumca biraz rehabilitasyona ihtiyacımız var. Özellikle biz kadınların. Daha duygusal olduğumuz için, daha kolay içselleştiriyor ve ne yazık ki daha çok yıpranıyoruz.

Buna karşılık, kendimizi kolayca iyi hissetme konusunda da daha başarılıyız bence. Hoşumuza giden ayakkabı ve çantaları incelemek, takılar içinden seçim yapmak, sevdiğimiz ürünleri satın almak, hele indirimli fiyatlarla almak hemen moralimizi düzeltir. Mesela ben iki gündür çanta ve takılara bakıyorum, sadece bakarken bile içim açılıyor :) Sonunda hangisini alacağıma karar vermiş olsam da kendimi diğerlerine bakmaktan alıkoyamıyorum :)

Son iki yıldır sürekli kızımın eşyaları nedeniyle valiz gibi bebek çantası taşımaktan bıkmış ve artık normal çantaya geçmeye karar vermiştim. mizu.com 'da Guess çantaların %20-50 arası indirimde olduğu haberini veren bir mail alınca derhal siteye baktım. Ne kadar çok farklı model ve stilde çanta varmış, meğer ben ne kadar uzun zamandır modadan uzak kalmışım şaştım. Hepsini almamak için kendimi zor tuttum.


Gözüm hep yazlık çantalara takıldı, içlerinden bir kaçını paylaşmak istedim.


Her yaştan kadına hitap eden Guess çantalardaki indirimler gerçekten cazip.


Bazılarını biliyordum ama bilmediğim markalar da varmış.

Özel tasarım clutchlar ise çok ilgimi çekti. Üzerinde farklı cümlelerin yer aldığı çantaların bir yüzünde hayvan deseni var, Love without a cause çantaları sevmemek için hiç bir neden yok doğrusu.


O kadar çok seçenek var ki, baskılı çantalar, portföy veya gece çantaları, spor çantalar, özel tasarım tablet kılıfları hepsine yer veremedim.

mizu.com da gezinirken gözüme takılan bir diğer ürünler de takılar oldu :)


Özel tasarım takılar hep ilgimi çeker ama yukarıdaki kolajda çalışmalarının bir kısmına yer verdiğim Nayad Bal tasarımları biraz daha farklıymış. Takıyı insana enerji veren bir obje olarak gördüğü için, her takıda kullanılan elementler ve onların etkileri farklı olacak şekilde ayarlanmış. Mesela ortadaki altın renkli Yükseliş 1 Yüzük; Başak, Aslan, Yay ve Kova burçlarını temsil eden, duygusal anlamda dengeyi koruduğuna, zihni kuvvetlendirdiğine, huzur ve sakinlik verdiğine inanılan zirkon taş ile tasarlanmış. Bu koleksiyondaki her parçanın böyle ilgi çekici özellikleri var.

Nihan Atakan takıları imzalı diğer bir tasarım takı koleksiyonu da çok hoş parçalar içeriyor. Koleksiyonda gümüş, altın, inci ve pırlanta kullanılmış. İlk başta dikkatimi çeken model arılı ve cupcakeli kolyeler olsa da daha sonra deri üzerinde toka şeklinde hazırlanmış bilekliklere de gönlümü verdim. 

Tabi mizu.com'da sadece çanta ve takı yok, Giyim, Ayakkabı, Parfüm, Saat, İç Giyim, Gözlük, Kişisel Bakım, Makyaj, Aksesuar başlıklarında yüzlerce ürün yer alıyor.

7 yorum:

  1. bir yerden başlamak lazım...benim önümde 1 yılım var bunlara bakmak için içim gitsede:( bu da bir süreç ama çooook güzel bir süreç olsun varsın şimdilik uzak kalalım modadan...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitede temel ihtiyaç ürünleri de var. Her zaman bakılabilir

      Sil
  2. Cupcake kolyeye bayıldım,birazdan inceleyeceğim siteyi :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler,zevkli şeyler

    YanıtlaSil
  4. Blogunuzu çok beğendim sizi takibe aldım :)
    Bende bloguma beklerim
    Sevgiler,
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Canım çantaları çok sevdim, blogunada bayıldım :) Bendende bir tavsite olsun http://www.lovestil.com/kategori/canta burda çok fazla çanta modeli, beni benden alıyor çoğu, sana ve okurlarına tavsiye edebilirim. Takibe aldım canım.

    YanıtlaSil