23 Ocak 2012 Pazartesi

# GeBelik Günlüğüm

30. Hafta,Yıkama ve Ütüleme Haftası


Genelde bebeğin çamaşırlarını yıkamak için 30. hafta erken aslında. Çoğu kişi 35 e kadar bekliyor. Ancak burada yalnız olduğumdan ve yardım edecek kimse olmadığından biraz erken başlamaya karar verdim. Annem de telefonda yavaş yavaş başla demişti, eğer acil bir durum olursa hazır olsun diye. Tabi umarım acil bir durum olmaz, hep dua ediyorum bunun için.

İki makine kıyafetleri yıkadım, bir makine de battaniye, nevresim gibi şeyleri. Tabi tamamen dolmuyor makine. Birkaç tane de nispeten koyu renkli kıyafetler kaldı, onları ayrıca yıkamam lazım belki boya salar diye. Eşim de İstanbul'a gidip bir valiz daha eşya getireceği için onları şimdilik bekletiyorum. Resimde görüldüğü gibi çoraplarına varıncaya kadar ütüledim. Bu sabah da nevresimleri ütüledim ve nasıl olduğunu görmek için serip fotoğrafladım.


Renkli nevresimler annemle ikea kumaşlarından yaptıklarımız. Yalnız bunları ütülemekte çok zorlandım, minik kıyafetler daha kolaymış. Yumuşatıcı kullanmadığım için mi yoksa kumaşından mı bilemeyeceğim tam da düzgün olmadı. Artık komple sermeden önce (fotoğraf çektikten sonra kaldırdım) yeniden ütülerim.


Çift yönlü diktiğimiz için farklı görünümlerde resimledim. Blogumu aile üyelerinden birçok kişi takip ediyor, onlar da merak ediyorlar nasıl olduklarını. Aslında tam anlamıyla yerleşmiş olmasam da onlar görsün diye resim çektim. Mesela şu anki fotoğraflar gözüme oldukça boş geliyor.


Aşağıdaki set de bebek beşiğiyle aldığım set, krem ve kahve tonlarında. Etrafında komple beşik koruyucu var. Bunu pek sevmiyorum beşiği kapadığı için, sanırım komple değil de kısmen saracağım. Bu setin renginin böyle soft olmasını özellikle tercih ettim. İlk zamanlarda yumuşak tonların bebeği pek yormayacağını düşünüyorum. Zira bir sürü yeni şeyi öğrenmek zorunda kalacak. Sakin huzurlu bir beşik olsun.


Ben ütü yaparken Helo'nun keyfi yerinde. Ayakta durmamı çok seviyor (ayakta ütü yapıyorum), mesela sabahtan beri şu postu yazmak için oturdum ilk defa başladı tekmelemeye, gezmemi istiyor hanımcım. Gerçi ben de seviyorum hareket halinde olmayı ama 3-4 saat ayakta durunca artık bacaklarım ağrıyor.


Bu hafta eksik eşyalarımızdan, bebek krem-şampuan setimizi tamamladık. Sebamed'in şampuan, sabun ve pişik kremini aldım. Bir de daha önce deterjanını aldığım Bupi (çok memnun kaldım çamaşırlarını onunla yıkadım, nevresimlerinde Dreft'i kullanmıştım, kokusu bana ağır geldi, sanırım onu baya büyüyene kadar kullanmayacağım) aynı zamanda bebek losyonu, şampuanı gibi şeyler de üretiyormuş. Tamamen doğal olduğu için vücut şampuanı ve vücut sütü aldım o markadan. Sütü karnımda denedim çok beğendim.

Bir de aşağıdaki resimde ayakkabının altında serili olan pamuklu bezleri (farklı desenlerde 4-lü set, 1. resimde 4ü de gözüküyor) aldım ki her yere giderken çantada bulunması için ideal, bir de Helocuğumun ilk kitabını aldık yine bezden (aşağıdaki resimde)


Eşim bebeğin tekmelerini hissediyordu ama genelde en büyük tekmeleri hep kaçırıyordu, bu hafta nihayet şahit oldu. Kulağını karnıma koyup dinlerken birden Helo güçlü bir tekme attı ve onu da titretti :) Hemen bana sordu sen mi yaptın o mu diye, yooo dedim tabi ki o yaptı, bayağı şaşırdı Cem de.

Artık rakamlar 30 a döneceği için bu haftanın gelmesinden korkuyordum ama moral olarak iyi hissedince farketmiyormuş. Hala yapacağım çok şey var ama elimden geldiğince yapacağım, bir yere kadar elimizde herşey, sonrası biraz kısmet. İyi hissetmemde tekrar kitap okumaya başlamam da var tabi. En son istanbul ziyaretimde 3-4 kitap bitirmiştim, buraya getirememiştim valizde yer olmadığından. Eşim de yeni yıl hediyesi bana Kindle almıştı ama elimize ulaşması biraz gecikti. Bu hafta gelince, ilk üç günde üç kitap bitirdim, şimdi normal hızıma döndüm yine (4. kitaptayım, bir haftada 3,5 kitap iyi herhalde). Öyle özlemişim ki kitap okumayı, kitap okumaya başladım, ilk sayfalarda kalbim yerinden çıkacak gibi güm güm attı, bu halime kendim bile şaşırdım doğrusu.

Kitap okurken bütün gün okuduğumu sanmayın, gün içinde dinlenmek için uzandığım küçük molalarda ve yatmadan önce okuyorum. Ancak çok hızlı okuduğum için olsa gerek, çabuk bitiriyorum.

Mide yanmalarımın geçen hafta bittiğini söylemiştim. Doktorun verdiği hapı sürekli kullanmadım sadece iki kere aldım ve bir daha almadım. Ya kendiliğinden geçti ya da ilaç işe yaradı ve kesti bilemeyeceğim. Şu an çok iyiyim (maşallah-zira hamileliğimin tamamında yaşadığım en kötü deneyim bu yanmalardı) ve gece uykularım da yanmalar geçince düzelmiş oldu.

Hamilelik her döneminde ayrı bir heyecan ayrı bir zevk veriyor insana. Uzun zamandır kocaman karnım olunca artık normal olmak nasıldı, yüzüstü yatmak nasıl birşeydi unuttum. Sanki hep böyle kalacağım gibi geliyor. Yatakta bir tarafımdan diğer tarafa dönmem öyle uzun sürüyor ki aklıma Stephen Hawking geliyor hep. Bir kitabında, karadeliklerle ilgili bir teorisini yatmaya hazırlanırken keşfettiğini söylüyordu. Ardından da ekliyordu, yatmaya hazırlanmam çok uzun sürüyor da ondan diye. Ben de şimdi bir taraftan diğer tarafa dönerken kafamdan bin tane düşünce geçiyor (yani oldukça yavaş). Cem de "eveeet karıcığım nihayet kendi ekseni etrafında bir turu tamamladı" diye alay ediyor :)

19 yorum:

  1. ne tatlı heyecanlar bunlar :) hayırlısıyla gelsin minik bebiş :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir heyecan.okurken ben de öyküyü beklediğim o günlere döndüm.herkese çeyiz gösterir gibi gösterirdim cicilerini.
    nevresim takımının kumaşından biz de perde diktik öykünün odasına.o kedili terliklerden bir heves almıştım.öykünün tombiş ayaklarına olmadı:(
    Allah sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin.Allah yardımcın olsun canım

    YanıtlaSil
  3. Harika harika harika, her şey çok güzel görünüyor, ben çok sevmiştim o minik kıyafetleri hazırlayıp ütülemeyi ne büyük zevkti yavrunun eşyalarını hazırlamak, tadını doya doya çıkartın, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Oyyy masallah ablacim. Ben de dedigin gibi daha bekleyecegim 34 - 35 haftaya kadar insallah. Cok sukur annem ve ablam var bana yardimci olabilecek oyuzden cok dert etmiyorum bunlari simdilik.

    besik cok tatli cok sevimli olmuuus, bayildiiim. :)
    Hepsi birbirinden guzel gercekten ..

    YanıtlaSil
  5. ilk zamanlarda bıraktığın yerde kalıyorlar o yüzden koruyucuyu tam takmasan olur ama hareketlenmeye başlayınca kafayı küt küt çarpmaya başlıyorlar o zaman tekrar ayarlarsın Aklına güzel şeyler getir ben bebeklerime 3 Kasımdan önce kesinlikle gelmemelerini soylemiştim hep 9 Kasımda ameliyata girmiştik o da bir hafta sonra kurban bayramı tatili olacak diye Yoksa doğmaya niyetleri yoktu Sen ne dersen o olsun böyle telkin et kendine Nevresimler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Allah yatağında huzurla gülümseten rüyalarla uyumayı nasip etsin...mide yanmaları benim de en büyük sorunumdu bir türlü de geçmedi sen şanslısın (Allah bozmasın tabiki)beşiğin etrafındakileri bende seyreltmiştim onu rahat göremiyorum diye zaten hareketli değiller uyurken sarmalamaya ne gerek var diye düşünmüştüm..yakınında varmı bilmiyorum ama rossmann da renkli amerikan bezleri gibi bezlerden var yumuşacık onlar da çok kullanışlı oluyor..özellikle banyo sonrasında kurularken..tüm eşyalarını sağlıkla kullanmak nasip olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  7. @oytunla hayat, teşekkür ederim amin inşallah öyle olur

    @ebrulikedi, aa baktım sizin perdeler de aynı kumaşmış, çok güzel durmuş gerçekten ben de klasik kız bebekler için olan kumaşları sevmedim, zaten henüz öyle bir eşyamız neredeyse hiç yok

    @fadiş, güzel dileklerine teşekkürler, aslında görmemişin bebeği olmuş her şeyinin resmini çekmiş modunda olmak ve öyle görünmek istemiyorum ama tr den talep geliyor ben de çekiyorum fotoğraflarını

    @Gelin Ayşe, canım sen rahat ol, ben de yalnız olmasam dert etmezdim, artık ağırlaşmaya başlayınca daha da zor olur diye erken başladım

    @ferulago, sağol canım tecrübelerin için, ben de ilk zamanlar koymayacağım muhtemelen, ilerde mecburen gerekecek takviyeleri arttırırız. Ben de söylüyorum gelmesin diye ama çok da düşünmüyorum düşünce gücü ters tepki yapmasın diye :)

    YanıtlaSil
  8. @gündüz68, rossmann macaristanda vardı burda görmedim ama muhtemelen aynı bezlerden bahsediyoruz, benim aldıklarım da öyle çok yumuşak, ben de duydum çok kullanışlı olduklarını, daha lazım oldukça alırım herhalde yine

    YanıtlaSil
  9. Oyy ben yerim o ayakları çorapları kuzucukları:)olun yarısı bitmiş, az kalmış, inşAllah sağ salim ''hello der bize güzel dünya:)

    sayfamdaki çekilişe beklerim tabi prosedürüne uygunsa yada en azından paylaşma kısmına...

    YanıtlaSil
  10. çok güzellll, ne heyecanlıdır kim bilir bu hazırlıklar...

    YanıtlaSil
  11. Güzelliklerle,sağlıkla gelsin bebiş;)

    İkeadan biz de almıştık oğlum için o kumaştan beşiğinin kenarına da koruyucu yaptık ondan içine elyaf koyup;)

    Hamileyken bana da sanki hep öyle kalacakmışım gelmişti.Doğum yapınca insan tuhaf hissediyor kendini.

    YanıtlaSil
  12. oy oy ne güzel olmuş bıcırıklar:)kitap ve ayakkabısını ayrıca çok beğendim okusun bakalım bıdık kızım:):)güle güle kullan inşallah... he birde ağır kokan deterjanını hafif kokanla karıştırarak yıkayabilrisn:( az ondan az bundan koy) belki hoş olur:)

    YanıtlaSil
  13. hepsi çok güzel, eşyalar bir bir ortaya çıkıp yerini aldıkça dahada bir heyecan sarıyor insanı :))

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, herşey harika gözüküyor, yaza ben de 2. kez teyze olacağımdan merakla takip ediyorum...Helo biraz oturmanıza izin vermez de doğuma kadar benim blog tasarımım bitmez diye de endişelenmiyor değilim:-)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. @hobibox genelde çekilişlere pek katılmıyorum ama bakarım sağol haber verdiğin için

    @leylanın kahve dükkanı, heyecanlı ama biraz kafası karışık bir anne olaraktan pek yaşayamıyorum heyecanımı galiba

    @yıldız, teşekkür ederim inşallah öyle olur, tüm bebekler için dileğim, kumaş çok güzel gerçekten ben de çok seviyorum, doğum sonrasını da merakla bekliyorum bakalım neler yaşayacağız

    @paşa, abla deterjanı öyle denerim bir de, ayakkabıyı daha önce d ekoymustum görmedin miydi, başka da yok zaten bir o

    @elif-kayra, heyecan var ama hazırlıklar da bitmiyor hiç, aslında ortaya çıkması iyi oluyor eksiklikleri görüyor insan

    @sibelle, en son mesaja cevap göremeyince haklı olarak vazgeçtiğini düşünmüştüm ama madem öyle bitecek söz :)

    YanıtlaSil
  16. bugün anneme gösterirken farkettim ayakbıyı daha öncede koymuşsun:((hatırlamıyorum görüp görmediğimi bile allahımm ya çok kötü hafıza kaybı var:((

    YanıtlaSil
  17. hepsi çok güzelmiş. sağsalim gelsin de kirletsin inşallah :)
    ben de erken başlamıştım ne olur ne olmaz diye.temkinli olmakta fayda var.
    daha 57 gündür anneyim. sanki hiç hamile kalmamışım gibi hissediyorum.
    bütün o heyecan,telaş,merak uçtu gitti.
    hatırlayamıyorum bile :)

    YanıtlaSil
  18. bebeğinizin cicileri çok güzel.sağlıklı günlerde kullansın.

    bende hamilelikte 22 kg alıp çok ağırlaşmıştım.birgün apartman merdivenlerini çocuk gibi tek tek çıkarken ben artık böyle kalacağım sanırım diyip üzülmüştüm :)

    hey gidi günler hey

    YanıtlaSil
  19. gececim bakıyorum da pek çok şey hazır, çok güzel olmuş nevresim takımları, hem set hem de sizin yaptıklarınız, bayıldım :)
    inşallah sağlık ve mutlulukla kavuşun birbirinize. şimdiden kolaylıklar diliyorum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil