18 Mart 2020 Çarşamba

KG 3

Dünkü postu yazdıktan sonra sosyal medya üzerinde gördüğüm eylemi yapmak, moralimize çok iyi gelmişti. Saat tam sekizde, Hollanda’da insanlar kapılarına ve ya balkonlarına çıkıp sağlık çalışanlarını alkışladılar. Tabi biz de. Çok güzeldi.

Bugün uyandığımda ne pozitif ne negatif hissediyordum ama rahat da değildim. Yine günlük işlerimizi ödevlerimizi yaptık, diğer günlerin aksine bugün çocuklar evden çıkmayı hiç istemediler, ikna edemedik. Hava da biraz daha soğuktu zaten. Acaba gitgide eve kapanırlar mı diye düşünmedim değil. Fakat beraber güzel oynadılar. Ödevlerini itirazsız yaptılar. Hep çok gevşek olduğunu düşündüğüm kızımı bu süreçte sanki yeniden keşfediyorum. Şöyle ki evdeki yazıcının kartuşu bitik olduğu için çıktı alamadık, bazı ödevlerini ekrana bakıp kağıda yazarak yaptı ama kimisinde aktif yazma çizme gerekiyordu (kağıt şarttı). Onları sonra yaparsın dediğim halde, geri kalacağı için telaşlandı. Neyse ki öğleden sonra kargo kartuşu getirdi de tamamladık. Ödevlerini bu kadar ciddiye aldığını bilmiyordum.

Bu yeni dönemde kargo alma işlemini de ilk defa tecrübe etmiş olduk. Adam uzaktan bıraktı, dış kutuyu açıp hemen kapı önünde bıraktım. İçeri alıp iç kutuyu ve ellerimi kolonyaladım. Bu ufacık iş bile hafif bir gerginliğe sebep oldu.

Geçtiğimiz haftalarda LinkedIn üzerinden bir iş başvurusu yapmıştım. 11 martta amerikadan bir mail aldım, cv’nizi inceledim, şu linke giderek daha detaylı bir başvuru yapın diyordu. O günden sonra bir türlü fırsat yaratıp da o detaylı başvuruyu yapamamıştım. Daha doğrusu bir sürü adımda, birkaç paragraflık açıklama istediğinden ve benim de o adımları düşünüp yazacak kesintisiz birkaç saatim olmadığından yapamamıştım. Dün akşam çocuklar uyuduktan gece yarısına kadar o işi yapıp tamamladım. Yapmaz olaydım! Sabahın köründe mesaj geldi, şu linke gidip testleri tamamlamanız için 72 saatiniz var. İsterseniz önce şu linke gidip deneme testlerini yapabilirsiniz. Baktım 11 test var, hepsinin süresi farklı ve ciddi testler. Yani sakin ortam, açık zihin ve bol zaman lazım. Ve bu şartlar altında hiç biri bende yok. Kaderim bir kere daha al sana, en zor şartlar altında aşılması gereken bir problem daha deyip kucağıma attı. Gerçekten hayatımda hep böyle ciddi işler olabilecek en zor şekilde karşıma çıkıyor. Blogda yazdığım ehliyet alma sürecim de öyleydi.

Olursa olur olmazsa olmaz dert değil ama şimdi en azından gereğini yapmak için (bir gün bitti bile) kalan zamanlarımın çoğunu bu işe ayırıp elimden geleni yapmam gerekiyor. Diğer yandan, bir yanım hayat acaba devam edecek mi endişesini taşırken, böyle mecburiyetler de umutlanıp hayal kurmama vesile oluyor. Her işte bir hayır.

Bu gün çanakkale zaferi ve aynı zamanda annemin doğum günü. Onunla telefonda konuştuktan sonra, instagramda çanakkale zaferi ile ilgili bir anma mesajı yazmak içimden gelmedi. Hayatlarımız normal seyrederken, tarihteki olayları düşünüp duygulanmalar ne kadar olağandı. Bu gün ise, belki her birimizin rol aldığı, geleceğin tarihi bir olayını yazıyorken, doğrusu tek düşündüğüm içinde bulunduğumuz tarihti. Bilmiyorum yıllar sonra bu süreci nasıl anacağız? Dahası acaba anabilecek miyiz? Dün arkadaşım günlük yazıp bu günleri çocuklarımıza bırakmalıyız demişti. Ben zaten bu blogu o yüzden yazıyorum ama onlara özel daha detaylı yazsam iyi olacak.

Hem hollandada hem türkiyedeki umarsız insanların rahatlığı sinirimi bozuyor. Bu gün twitterda takip ettiğim bir hollandalı araştırmacının, bir değişiklik yapılmazsa, 10 gün sonra hollandanın durumunun bugünkü italyanın durumuna geleceğini gösterdiği grafiği gördüm. İçim acıyor. Ve o grafik malesef türkiyeye de uyuyor. İtalyadan bir ay, hollandadan 15 gerideki hali bu gün türkiyenin durumu. Yaşamadan anlasalar keşke.

Besin değeri yükselsin diye yaptığım sarımsaklı tarhanayı çocuklar sevmedi, gerçekten biraz acımsı olmuştu. Fazla koymuşum herhalde. Pırasayı da börek şeklinde yedirdik. Bir de her baharatı ve salata malzemesini attığım kısır ile geçirdik bu günü. Sağlıklı beslenmede de level atladık sanki. Daha sağlıklı olsun diye daha zerdeçal, çörek otu, zencefil .... ilaveli gibi.

Bir de çocuklar evde sıkılmasın diye paylaşılan online siteler, oyunlar, aktiviteler vs hepsinden gına geldi.

Ama bak yarın Karsu youtube üzerinden online canlı konser yapacakmış. O güzel. Tr saatiyle 21, Hollanda saatiyle 19 da. İzleriz.







4 yorum:

  1. bahsettiğiniz grafiklere göre türkiye de italya gibi mi olacak? umarım önlemler işe yarar.

    pırasalı börek de çok severim ya haha, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtalya gibi olur mu olmaz mı bunu anlamak için biraz daha beklemek lazım ama şu ana kadar gelişen vaka artış hızı, italya da dahil bir çok ülkenin ilk zamanlardaki grafiğine oldukça benziyor

      Sil
  2. 18 Mart olduğunu bile instagramdaki paylaşımları görünce hatırladım.Kafayı fena takmış haldeyim. Birde belli etmeme telaşı yaşıyorum.
    Doktorlara sağlık çalışanlarına her zaman minnet duyarım, esas onlar hastalanmasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal şartlarda bile oldukça yoğun çalışıyorlardı, şimdi ise daha fazla. Onlara gereksiz yük çıkarmaktan vazgeçeriz belki bu sürecin sonunda

      Sil