9 Ocak 2016 Cumartesi

# benden

Rapor

Şincik hanım kızım(*) ben hasta oldumdu ve hiç konuşamadan öyle yatayazdıydım ya, kafamda ne taslak yazılar yazdım neler. Birer birer dökeyim de rahatlayayım. Tabi önce konuları not etmem lazım ki unutmayayım, zira bugün yine günlük rutinimize hızlı bir giriş yapınca baktım bana el sallıyorlar.

Oğluşun doğumgününe 4 gün kaldı. Kızımda olduğum gibi doğumgünü gününe özel duygusal hallerim başlamadı daha. Çok iş var önce. Bir, her ay boyunca yaptığım çekimler yapılacak; iki, o güne özel bir çekim yapılacak. E çekim ne demek hazırlık yani iş iş iş :))

Yıllık değerlendirme yapamadım yılbaşında, ama bugünlerde iki çocuklu anne baba oluşumuzun bir yılı dolarken kafamda en çok bu konular geçiyor. Nasıl anne baba olduk, neler yaptık, nasıl değiştik ve evrimleştik bunları yazacağım.

Bir yıllık bebek bakımı sonucunda sarfettiğimiz eforları kaba hesaplarla sayıya dökme arzum var. Mesela bir yıldır hergün ortalama bir litre süt vermişsem toplamda 365lt eder. Bu süt ne kadarlık bir havuzu doldurabilirdi mesela? İçinde kaç kişi yüzebilirdi?

Eh tabi oğluşumun yaşgünü yazısı ve mektubu, artık onda da mektuplara geçme vaktidir. Acaba kızımda bir yaşında mı geçmiştim iki yaşında mı? Kafam karıştı şimdi.

Yakın zamanda iki gezi yaptık onları da bol fotoyla yazsam güzel olur aslında.

Dur dur daha bitmedi, geçende aklıma ne geldi biliyor musun? Emziğe düşkün kızımın emzik bırakma sürecini nasıl başardığımızı hatırlamı-yo-rum. Dikkatinizi çekeyim, biraz zordu ama nasıldı? Hala hatırlamıyorum arşivden arayıp bulucam. Bu konuda annelere pozitif bu günler de geçecek tarzında bir yazım olacak.

Kızımın dille ilgili gelişimi yazısında istenen bazı eğitici video talepleri vardı, onu da unutmadım. Bir de bizim hergün dans ettiğimiz, artık Nova'nın bile talep ettiği mini disco müziklerini yazıcam. Bunun için önce youtube'da birkaç playlist oluşturmam lazım.

Ablamın çok sevdiğim bir annelik ifadesi var tatlı-sert anne diye. Onu da yazmalıyım bence. Bir de artık kanıksadığım ama başka yerlerde sorulan soruları okuyunca insanların bilmediğini anladığım bazı pratik annelik tüyoları verebilirim.

Eh bir de nasıl kilo verdiğimi yazayım madem ;) Çok değil ama gerisi de gidecek gibi. Formülü çok gizli değil aslında: koştur babam koştur, ne kilo kalıyor ne de dert. Zaman bulabilirsen dertlen :))

- yazma tutkusu bu olsa gerek-

(*): Trakya ağzıyla şimdi hanım kızım

3 yorum:

  1. ama hepsi benim çok işime yarayacak şeyler ki... heyecanla bekliyorum. tecrübeli anne tüyosundan daha değerli ne olabilir ki...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Emziğe düşkün kızının emziği bırakma sürecini nasıl başardığını hatırla lütfen :)

    YanıtlaSil
  3. :D İşleyen demir ışıldar sözünü hatırladım, haydi ışıl ışıl bekliyoruz o zaman!

    YanıtlaSil