3 Kasım 2013 Pazar

Zaanse Schans; masal gibi bir kasaba

Geçtiğimiz hafta Amsterdam içinde yer alan eve yarım saat kadar uzaklıktaki bu kasabayı ziyarete gitmiştik. O gün instagramda paylaştığı bir iki fotoğraftan sonra bol fotoğraflı bir yazı yazacaktım ama ancak bu gün yazabiliyorum çünkü çok fazla foto çekmişim. Bölge hakkında daha ayrıntılı bilgiyi buradan bulabilirsiniz. 

Kasabaya yaklaştığımızda daha arabadan inmeden burnumuza keskin bir koku geldi. Sanırım yakınlarında bulunan fabrika gibi binalardan biri peynir fabrikasıydı ve tüm kasaba peynir kokuyordu. Yer yer bu koku dayanılmayacak halde olsa da, genelde aşırı rahatsız etmiyor ama sürekli duyuluyordu. Bu yüzden orası bizim için peynir kokan kasaba olarak kalacak.


Fotoğrafları ekledikten sonra bu yeri bir kaç yazıya bölmemin uygun olacağına karar verdim, hepsini yüklemem zor oluyor. Bu yazıdaki görseller, kasabanın yerleşim yerine ait. Biz arabayı buraya parkettik ve değirmenlerin yer aldığı turistik kısma yürüyerek gittik.


Her iki kısımda da evler genelde yeşile boyanmış. Çevre de yeşil olduğundan yemyeşil bir görüntü çok hoş oluyor. Genelde evler çok bakımlı zaten hollandada tüm evler neredeyse böyle.


Hava kapalı olduğu için fotoğraflar biraz kapalı. Güneşli bir günde daha keyifli olurdu gezmesi.













Köprüden geçtikten sonra turistik bölüme geliniyor.


Değirmenler uzaktan görülüyor


Turistik bölümün kıyısı


Bu da yerleşim bölümünün kıyısı.

Turistik bölüme ait diğer fotolar bir sonraki yazıda olacak. 

5 yorum:

  1. Ay ne güzel gezmişsiniz oh! GeCecim fırsat ve zaman bulduğunda Leiden'a da uğra, orayı da seversin eminim :) Hatta ülkenin diğer ucu ama yakın trenle Maastricht de benim memleket :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insallah gidicez hepsine helo da alıştı sayılır :)

      Sil
  2. Hollandaya seneler.önce bir turla gitmiştim amsterdam da 3gun kalmıştık.. turumuz biraz serbestti. Bütün amsterdam ı çoğunlukla kendimiz gezmek durumunda kalmıştık.. ve orada olduğum o 3 gün boyunca tek hissettiğim bu şehirde bir kasabada hayatımı gecirebilecegimdir... O kadar sevdim oraları... Bu kasabayı bilmiyordum. Iyiki gitmemisim. Turkiyeye bensiz donebilirlerdi sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında ikinci kısmın fotoları daha güzel onu görseydiniz hep kalırdınız herhalde

      Sil
  3. Başlık tam olmuş, kesinlikle masal bir şehire benziyor

    YanıtlaSil