25 Kasım 2013 Pazartesi

İlk cümlesi sitem olanlar

Ülkeden uzak oluşumuz sebebiyle yakınlarımızla düzenli bir iletişim kurmak çoğu zaman zor oluyor. Annemle veya ablamlarla bile bu düzeni tutturmak zor olsa da elimden geleni yapıyorum ama söz konusu arkadaşlar ve diğer yakınlar olunca çok başarılı değilim. Herkese yetişemeyeceğim için bloglarım var, sosyal medyada sık sık durum güncellemesi yapıyorum ve her yakınım bu hesaplarımdan haberdar. Ancak bazı kişiler bunlara bakmayı unutuyor ve sürekli onlara hal hatır sormamı bekliyor. Aslında bu taleplerini anlıyorum ama o kişilerin bunu talep ederkenki tavrı beni üzüyor ve yoruyor.

Genelde sitemle başlıyorlar, yine arayı uzattın, hiç arayıp sormuyorsun, unuttun bizi galiba... şeklinde. Aslında eskisine göre daha çok düşünüyorum o kişileri ama her düşündüğümü eyleme dökebilmem mümkün olmuyor.

Uzun zamandır görüşmediğiniz birinden aldığınız mesajdaki ilk cümle böyle sitem dolu olunca, içim daralıyor ve doğrusu ne yazacağımı kestiremiyorum. Derin bir nefes alarak sakin kalmaya çalışıyorum. 

Oysa bazı kişiler vardır, mesajına sıcacık bir özledim ile başlar, okuyunca hasreti içinizde büyür, kalbiniz ona doğru akar. Bu kişi de en az diğeri kadar görüşmediğimiz kişidir ama onun yaklaşımı farklıdır.

Hayatta şikayet edecek çok şey var biliyorum, sakin kalabilmek neredeyse imkansız. Fakat stresin kaynağı başka şeyler iken bu stresi alakası olmayan kişilere yüklemek, onu sorumlu tutmak hiç doğru değil. Tamam belki amacınız yerine ulaşır, sorumlu tuttuğunuz kişi üzülür ağlar, hatta verdiği özür ile geçici bir tatmin bile yaşatır size ama hepsi bu kadar. Geçici anlık bir tatmin. Kendi içinde bazı meseleleri halledememiş bir insanın tatminleri ancak bu kadar oluyor ne yazık ki.

5 yorum:

  1. Baattin'in dediği gibi pıçağı sokacaksın bir yerlerine :)
    Böyleleri beni gıcık ediyor. Hani evlendim, işe girdim falan bir hayırlı olsun deme, bir de ben napıyorsun diye sorduğumda sitem et. Ben artık uğraşmaktan yorulduğum için hiç muhatap olmayıp lazımsa arasın moduna bağladım, herkese tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. hiç sevmem sitem etmeyi ve edeilmeyi
    sana katılıyorum
    özledinse ara sor ama lütfan sitem etme değil mi ama
    sitemsiz güzel günler diliyorum sana

    YanıtlaSil
  3. biri ben dili diğeri sen dili. ilkinin geri dönusleri ne kadar guzelken ıkıncısı karsıdakıne cok sıkıntı verıyor. boyle ınsanlardan binlen kacıyorum ben:)

    YanıtlaSil
  4. ayyyy vallahi boyle bir seye maruz kalmaktan nefret ediyorum.Buyuk ablam mesela.Kendi ev telefonunu " Cep telefonu daha avantajli bosuna bir de ev telefonu faturasini odemeyelim " mantigiyla kapattirdi.E ben de Fransa'dan cep telefonunu ne kadar arayabilirim ? Ya da arada arayabilirim de , ablamin odunu kendisine yontmasindan hoslanmiyorum.:) Kendisi 20 tl lik fatura icin telefonu kapattirdi.E ben neden dunya para bayilip onu arayayim ? Sonrada abimlerden filan aradiginda bir de sitem eder :)))) Benimle cok gorusmek istiyorsan , 20 lirayi gozden cikart.Yok , ben 20 lirayi kardesimle gorusmek icin veremem diyorsan , kusura bakma o zaman :)

    Ayh ben de amma doluymusum yani :p

    YanıtlaSil