29 Aralık 2011 Perşembe

# bebek eşyaları # GeBelik Günlüğüm

Helo'nun Gardırobu


İstanbul'dan gelirken, çoğunu oradan aldığımız eşyaları getirmiştik. Bunlar geldiğinden beri valizde duruyordu. Bir yandan içimden eşyaların gözümün önünde olması geçiyor, bir yandan da aman kirlenmesin diye kendimi tutuyordum. Minik dolabımız geldikten sonra en azından bir dökeyim, neler varmış hatırlayayım dedim. Nasılsa hepsi daha sonra yıkanıp ütülenecek, şimdiden özlemimi gidereyim diye döktüm hepsini yatağa.

Uzun bir post oldu, bol resimli, ve tabi valizden çıktığı için eşyalar da biraz kırışık.


Bu battaniye-havlu benzeri şeyi annem pazardan almış 4 liraya. Pek kaliteli birşey değil ama öyle yumuşacık ki. Bir de üzerindeki resim beni benden aldı zaten. Favorilerim arasına giriverdi.


Resimdeki battaniyelerin pembe olanını tescodan almıştım, alttaki mavi desenliyi ise annem dikti. Ordayken birgün pazara gitmiştik ve çok güzel parçalar bulduk. Bu battaniyenin kumaşı ise sanırım 5 lira idi. İki kat halinde diktik. Çok yumuşak ve pamuklu bir kumaş.


Bu da alt açma olarak geçen bir takım. İçi elyaflı kalın bir malzeme. Eminönü'nden almıştım. Takımda bir de yorgan gibi kalın battaniye var (solda). Alt açma kısmı fermuarlı cep gibi yapmışlar. Bebeği uyku tulumu gibi içine sokmak için. Tabi bunun üzerinde altını almam herhalde. Daha çok bebeği yatırmak için sanki. Zaten üniversiten hocam bir gün koca bir çanta hediye ile gelmişti. Aşağıdaki kurbağa alt açma ise ondan gelenlerden. Bunun diğer tarafı plastik olduğu için, daha kullanışlı olacak sanırsam.


Bebek beşiğini henüz almadık ama klasik beşik takımlarından istemiyordum. Aslında sonradan hoşuma gidenler de oldu ama buradakiler özellikle çok pahalı geldi bana. Belki yine dayanamam alırım bilmiyorum. Bebek odasında (tabi bizim köşemiz olacak) kullanılan eşyaların renkli olmasını seviyorum. Zaten bizim de renklerimiz mavi fıstık yeşili ve kırmızılardan oluşuyor çoğunlukla. Aşağıda kırış kırış görünüyor ama, annemle diktiğimiz nevresim + beşik takımı var. İnşallah beşiğimiz gelince ütülü ve serili halde de paylaşırım.  


Bu kumaşları ikeadan almıştım. İki çeşit aldım çizgili ve desenli. Üç tane yastık yaptık, yastıkların iki yüzü de farklı. Yani bir tarafı desenli bir tarafı çizgili. Yastıkların köşelerinde bağlamak için ipler yaptık beşiğin baş tarafına üç kenara bağlamak için. İki yüzlü olduğu için canım sıkıldıkça değiştireceğim. Zira yorgan kılıfını da iki yüzlü yaptık (bir tarafı desenli bir tarafı çizgili) ve çarşaf olarak da iki tane çarşafımız var (biri ondan biri diğerinden)


Anneme diktirdiğim bir diğer şey ise yukarıdaki cepli şey ( torba mı desem organizer mi desem bilemedim) ve kutu kılıfları. Bu daireli renkli kumaşı yine pazardan almıştık. Kocaman bir parça 2,5 tl ye. Kumaş masa örtüsü olarak kullanılan, leke tutmayan naylonumsu bir kumaş. Ben de hem bir masa örtüsü hem de bu aşağıdakileri yaptırdım. Cepli organizeri, beşiğin bir kenarına bağlamayı düşündüm. Duvara falan da asılabilir belki, yada alt açma dolabının yanına, şimdiden kestiremiyorum. İçine el altında bulunması gereken malzemeleri oyuncakları, emzik vs koyacağım.



Bir de aynı kumaşı, yine ikeadan aldığım 6 lı kutuya kılıf olarak düşündüm. Şifonyer üstü alt açma bölümü oluşturmak istiyorum ve bir tarafında cepli organizer yer alırken, bu kutuları da raflara yada yakınlarına koyduğumda uyumlu renkli bir görüntü olacak. Kutulara şimdilik kıyafetlerini koysam da, bir kısmında bezleri, kremleri vs olacak. İşte bezlerini şimdilik yerleştirdim:


Çoraplarımız patiklerimizi döküp bu kutuların en miniğine yerleştirdim.


Badilerimizi de kutulardan bir diğerine 


S-M-I-L-E :)



Daha Helo'nun cinsiyetini bilmiyorken aldığım için hastane çıkışı takımı unisex oldu. Bu takımda ayrıca banyo havlusu da vardı o yüzden ayrıca almadım. Gerçi sonradan iki banyo havlumuz daha oldu ama :)


Bir takım hastane çıkışı daha hocamdan gelen paketteydi. O zamanlarda da cinsiyetini bilmediğimiz için bu da yeşil oldu. Bu iki hastane çıkışında da penye battaniyeler olduğu için, battaniyelerimiz bir hayli fazla oldu sanırsam. Bir de örmekte olduğum beyaz tığ işi bir battaniye var.



Yakın zamanda Egehan'dan tecrübe ettiği için, ablam tulumlardan ziyade alt üst takımları önermişti. Kustuğunda yada altı battığında komple değiştirmek yerine tek parça değiştirmek daha pratik oluyormuş. Egehan'dan ufalan bolca takım bize kaldığı için (solda, bir kısmı hala İstanbul'da gelecek) ben fazla almadım. Sağdakileri kayınvalidemle çarşıya gittiğimizde almıştık. Bir de hastane çıkışlarında böyle takımlar var. İlk üç ay için yeterli olur diye düşündük. 

 

E tabi yine tulumlarımız da var.


Yine kayınvalidemle gittiğimiz zaman aldığımız yumuşacık havlu takımlar. Buralarda Nisan ayının soğuk olacağını düşünerek kalın kıyafetler de aldık ama sanırım biraz abarttık, zira pembeden olandan iki tane aldık, bir de yelek ve alt takım yaptık. Yeleğin altındaki eşofman da, içi aynı havlu kumaştan bir katman içeriyor, kalın ve yumuşacık.


Çocuk kıyafetlerinin hep yumuşak esnek ve rahat olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi kolay çıkarılıp giydirilen olması da lazım. 


Bunlar da yeleklerimiz, favorim kahverengi olan. Çok sevdiğim bir arkadaşım daha yeni hamile kaldığımda kız olacağını hissetmiş ve göndermişti. Kendi elleriye örmüş, modeline renklerine bayıldım. Diğer örgüler de annemden. Zamanla ben de öreceğim ama daha ilerki yaşlar için düşünüyorum.


Bu takım da aramızda 7 haftalık fark olan çocukluk arkadaşım Nes'den. Onun da bir kızı olacak ve Helo ile oynayacakları günleri iple çekiyoruz. 


Şimdilik kutulara koydum eşyaları, resimlerini eklemediğim, mendiller, şapkalar ve zıbınlar da var.


Aldığım minik dolap böyle birşey. Çok kaliteli değil ama bırakacak olduğumuz için fazla pahalı olsun istemedim. İçine biraz daha raf eklemeliyim belki, çekmeceleri yetersiz ama duvara raflar da yapacağım. Şu an tüm eşyalar dolaba sığdı, fakat elbette nevresim ve yastıklar yerleşecek, sonra bazıları raflara gelecek, bir kısmı da sürekli kirli olacak tabi :) Bir de evde hiç kullanmadığımız aşağıdaki dolap var. Dolap eski ve çok hoş bir modeli var bence. İçini iyice inceledim, oldukça pürüzsüz ve sağlam bir ahşaptan yapılmış. Yine ikedan askılığa takılan bez raflardan alacağım ve dolabı da Helo'nun kullanımına açacağım, tabi önce iyice temizleyip havalandırdıktan sonra.

20 yorum:

  1. Yorum yapamıyorum çoğu zaman ama hamileliğinizi merakla takip ediyorum şuan bende 23 haftalık hamileyim inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bu arada benimde kızım olacak

    YanıtlaSil
  2. Benim de gözlerim sürekli hamileleri arıyor, paylaşımları merak ediyorum, çok sevindim yakın olmamıza ve tabi kız olmasına da bir erkek çocuktan sonra. Sağlıcakla alırsın umarım kucağına, ben de seni takipteyim artık :)

    YanıtlaSil
  3. ah ne kadar özlemişim bebek kıyafetleri bakmayı ve almayı. ama yıkamayı değil tabii

    YanıtlaSil
  4. Sağlıkla giysin hepsini :) Bunların bir de yıkama ütüleme işleri var ,kolay gelsin şimdiden , bizde herşey yıkandı ütülendi bekleniyor :)

    YanıtlaSil
  5. Allahiiim allahiiiiim hepsi birbirinden guzeeel yaa :) Kiyamam hiiic. Hele o patikler coraplar yokmuuuu.
    Off abla kiz cocuklari icin oyle guzel seyler var kiii, ben oglus icin hic guzel birseyler begenemedim.
    Hele hastane cikisi dediklerimizden hiiiic yok gozume carpan. Daha ben bitane bile hastane cikisi almadim. En az 2 tane almam lazim benimde. Seninkilere bayildim gercekten. Insallah guzel gunlerde giyer meleginiz ..
    Vallahi senin aldiklarini gorunce ben kendimi telas sardi :))

    YanıtlaSil
  6. Sağlıkla mutlulukla kucağınıza alın inşallah ve sağlıkla giysin hepsini. Çok şirinler, yumuşacık görünüyorlar, bebek kıyafetlerine bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Hepsi birbirinden tatlı, birbirinden cici :) Bebeğinizin sağlıkla, güzel günlerde giymesi dileğiyle, sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Gececim herşey öyle güzel ki. Allah hayırlısıyla sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin. heyecanlı ve çok güzel bir bekleyiş bu...
    İyi günlerde kullansın cicilerini. Çok öpüyorum. Göbişe de öpücük gönderiyorum ;)

    YanıtlaSil
  9. nasıl imrendim anlatamam. maşallah kısmeti ne kadar bol. hep böyle olur inşallah tüm ömrü boyunca.

    YanıtlaSil
  10. hepsi birbirinden sevimli..Allah sağlıkla giymeyi nasip etsin..Böyle görünce insan heyecanlanıyor..İkra'nın minikliği geliyor aklıma :)

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım miniş miniş, hepsi birbirinden güzel. Heyecanla yatağın üstüne döküşünü onları eline alıp tek tek inceleyişini hayal ettim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hepsini güle güle kirletsin bebecik inşAllah. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Saglikli, huzurlu, bebeginiz ve tum sevdiklerinizle mutlu bir yil diliyorum, hersey gönlünce olsun arkadasim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Blog Dostum,

    Yeni yılın sizlere, ailenize, sevdiklerinize sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.
    Kötülüklerden, savaşlardan, felaketlerden uzak, yalandan, riyadan, cefadan arınmış,
    dostlukların ve vefanın ebedi olduğu huzur dolu bir yaşam hepimizin olsun.

    Allah'ın Selameti ve Fazileti bizlerden eksik olmasın.

    Sağlıcakla kalın

    Afet Ergü Şaşmaz

    YanıtlaSil
  14. canım bayıldık kızımla kızının kıyafetlerine. :) Allah hayırlısı ile giymek nasip etsin inşallah.

    görmediğim ne çok kıyafet almışsınız çok şeker hepsi görünce insan bir önce giydirip sevmek istiyor bebişini. kızım da bende çok öptüüük. :)

    bu arada yeni yılınızı yeniden kutlarız...

    YanıtlaSil
  15. ne güzel hazırlıklar, mutlulukla kavuşun, gülerek giyin annesi...
    sevgiler, iyi seneler,
    kedili patik favorim :)))

    YanıtlaSil
  16. Öncelikle yeni yılınızı kutlarım. Benimde 4,5 aylık bir oğlum var. Üstünü sürekli açtığı için fermuarlı ve tek bacaklı uyku tulumlarında almak zorunda kaldım. Size de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  17. sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza:)
    postunuzu okurken,heyecanlandım bu ciciler karşısında:)
    huzurlu ve mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  18. Ne zaman sona erecek, içimdeki bu bebek elbisesi merakı bilmem!:)

    Özellikle kutular çok hoş ve kullanışlı olmuş.

    Lakin o dolap öyle düzenli kalmayacak ki, kalmamıştır da...
    Hayırlı ömürler! :)

    YanıtlaSil
  19. alt açmaya bayıldım nereden ne kadara aldınız bu arada gule gule kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arılı olanı soruyorsun herhaşde 3 lü set 50 tl idi eminönü çarşısından aldık

      Sil