6 Kasım 2011 Pazar

# GeBelik Günlüğüm

18. Hafta Cinsiyetimizi Öğrendik Galiba :)

Bugün taslaklarimdaki bu son yaziyi da yayinlarsam normal zamana yetismis olacagim yuppi. Bundan sonra Pazartesi gunleri haftalik yazilar olacak (tabi yarin da) arada da baska seyler yazarim belki.

****
Yazim tarihi: 2 Kasim

24-30 Ekim tarihlerini kapsayan 18. haftamızın ennn önemli gelişmesi ayın 24 ündeki doktor kontrolümüzdü. Janka bizi bekliyordu ama saat kaçta olduğunu bir türlü hatırlayamıyordum. Sabah makul bir saatte kalkar gideriz dedik ve gittik. Giderken hamile kartımın ufak bir bölümünde, daha önce görmediğim randevu tarih ve saatlerini yazdığını görmüştüm. O saate göre geç kalmış durumdaydık ama napayım, acele etmedim yine de. Diğer randevuların geçmesini bekledik ve sonra bize sıra geldi. Bu sefer yine idrar örneği verdim, ne için bilmiyorum.

Doktor hem vajinal hem de usg muayne yaptı. Bebeği uzun uzun gördük. Daha doğrusu Cem gördü, doktor ona anlatıyor ben de Cemin yüzünü büyük bir heyecanla okumaya çalışıyorum. Neyse sonunda cinsiyetini sorduk o da biraz daha ayrıntılı baktı ve bana göre KIZ dedi. Tam kesin cinsiyet 20. haftadaki detaylı taramada belli olacakmış. Cem de bir anlığına kız olduğunu görmüş. Sonra bize usb ile resim ve videolar verdi. Ancak bu görüntüler normal ultrason görüntüleri, bir de 3-boyutlular var ya hani onlardan değil. Oysa türkiyedeki muaynelerdeki tüm görüntüler 3-boyutluydu.

Dönünce hemen yakınlarımıza haber verdik. Burdaki yazılarda da belirttim nedense içime hep erkek doğuyordu, sonra kendime kızdım nasıl anneyim hissedemedim diye. Şimdi eşim hala diyor daha kesin değil diye ama sanırım bu sefer hissediyorum kız olacak. Karnım da başlangıçta sivri gibiyken, cinsiyeti öğrenmeden birkaç gün önce aynada kendime bakıp da " aa karnımın şekli değişti galiba kız bu" demiştim.

Cinsiyet konusunda gerçekten özel bir tercihim hiç olmadı ama kız çocuktan biraz korkuyordum ne yalan söyliyeyim. Sanki çevremde gördüğüm kız çocukları öyle süslü öyle bilmiş şeyler ki, çok sade ve erkek mantıklı bir kadın olarak kız çocuğunu süsleyip püsleyemem, onun ihtiyaçlarını karşılayamam gibime geliyordu. Ama sonradan düşündüm, tamam son yıllarda kendimi salmış olabilirim (tez ve iş sıkıntıları gibi birçok nedenim var) ama ben de zamanında bulunduğum ortamların en kokoşu, sonra kız yeğenlerimin saçlarını şekil şekil yapan, arkadaşlarımın ve akrabalarımın moda makyaj konularında destekçisi ben değil miydim? Üstelik hamileliğimin başından beri bir kokoşluk gidiyor sormayın. O zaman ben kız çocuğa da yeterim herhalde dedim ve konuyu kapattım.

Şimdi buraya yazınca ne saçma geldi bak. Birkaç gün önce ne anlamlı yazılar yazmışım dert ettiğim şeylere bak. Üstelik çok daha önemli konular var. Ancak bunları da düşündüğümü inkar edemem, aklıma gelen binlerce konudan biri bu konu da.

Annemlerin 5. torunu olacak Helo. İki kız ve iki erkek torunun ardından kız ya da erkek diye onların da bir tercihi yoktu ama en son kız bebek sevmemizin üstüne 12 yıl geçti. Zaten erkek bebeğimiz de şu an tam lokumluk çağında.

Kayınvalidemin tarafında ise ilk torun olacak, eşim de iki erkek kardeş olduğu için babannemizin kıza çok sevineceğini biliyorum. O da sağlıklı olsun cinsiyeti farketmez diyordu ama en başından beri içine kız doğuyordu, ne kadar temiz kalpliymiş annecim.

Haftanın geri kalanında Van'daki deprem haberlerinden pek keyifli geçmedi. Genelde evdeydim, arada dışarı çıktık, ders çalışmaya çalıştım. Bu hafta deli gibi portakal yedim ve uykusuz gecelerim başladı.

Geceleri bebeğin hareketini hissetmeye başladım. İlk başlarda mide guruldaması gibi birşey hissediyorum, tam emin olamıyorum o mu diye ama bu günlerde artık ayırt edebiliyorum. Gece bir o yana bir bu yana dönüp duruyorum, aslında bir rahatsızlığım yok, nedense uyanıyorum ve tekrar dalamıyorum. Bu anlarda da hareketlerini hissetmeye başladım işte. Tek tek hareketler değil de hareket grubu gibi. Gündüzleri ben de hareket ettiğim için sanırsam ayırt edemiyorum fazla.

Çok beğenerek okuduğum kitapta (daha sonra ayrıntılı bahsedeceğim) içerde annenin hareketlerine alışan bebeğin, anne hareketsiz kaldığında bunu tehdit olarak algıladığını (acaba anneme bişey mi oldu neden hareket etmiyor diye korkuyormuş) ve bunun üzerine tekmeleyip annesinden tepki gelmesini beklediği yazıyordu. Bu açıdan düşününce gece sık sık uyanmak, şikayet edilecek bir durum olmaktan çıkıyor. Sonuçta bebek annesinin ve dolayısıyla kendisinin hayatta olduğunu bilmek istiyor.

Akşamları yatmadan önceki rutinimiz oluştu. Önce hapları ve sütümüzü içiyorum, sonra yatıp teteskopla dinliyoruz Helo'yu. Ardından babamız göbüşü kremliyor. Sonra uyuyoruz, daha doğrusu Cem hemen dalıyor da ben artık ne zaman dalabilirsem.

Çabucak uykuya dalmayı öğrenmem lazım :/

tam tekme atmak uzereyken :) Burada ayaklar gözükmüyor, sadece kafa ve gövde.

11 yorum:

  1. ay Gecem tamamını okuyamadım yazının heyecandan.. alelacele satırları yokladım, Kız dedi ha.. Hayırlısı olsun en evvela.. sağlıklısı ve de.. içinden geçen oluyor annenin bence..

    Sevgiler çok:)

    YanıtlaSil
  2. Ay cok siriiin.bende bi kizim olsun cok istemistim .cinsiyetini ogrendigimde sekizvaylikti.o yuzdende kiz diye heveslrnmistim ama erkek cikti.
    Tabi herseyin basi saglik

    YanıtlaSil
  3. Ooyyy... Koca kafa:)) Çok akıllı olacak inşallah. Demir hapıyla sütü beraber içmiyorsun değil mi?
    Mutlu bayramlar:))

    YanıtlaSil
  4. Saglikli olsun kiz ya da erkek ama cinsiyetini önceden bilmek hazirliklar icin iyi oluyor ;) Maalesef ultrason resimlerinden bende hic memnun kalmadim, Türkiye bu konuda daha ilerlemis gibi, burada halaa belirsiz ultrason resimleri ceken doktorlar var...
    Hayirli bayramlar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Önemli olan elbette sağlıklı olması öncelikle ama her kadının bir kızı olmalı derdim ben hep. Şimdi sorarsan iki meleğimi de birbirinden ayıramam elbette ama makyaj yapmayı öğreteceğim, beraber oje süreceğim bir kızımın olması bir kadın olarak bence harika birşey. Allah bebeklerimize sağlıklı, uzun ömür versin, kaderleri güzel olsun. Uyuyamama vs. onlar için herşeye değer, annelik yani fedakarlık doğumla değil, hamilelikle başlıyor sen de görüyorsun.

    YanıtlaSil
  6. Ultrason fotografina gore bebeginiz erkek bence.

    YanıtlaSil
  7. Ultrason fotografina gore bebeginiz erkek bence.

    YanıtlaSil
  8. gece saglıklı olun,saglıklı evlat olsun ,kızlarda pek sevdiriyor ama kendilerini ...

    bayramın mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  9. ayyy kiz olacak demek abla :) cok sevindim. Bende icimden kiz olsun istiyordum seninkini niye bilmiyorum :)
    Hadi hayirlisi olsun ablacim.

    YanıtlaSil
  10. Allah analı babalı büyütsün,sağlıkla neşeyle huzurla büyüsün işşalllah.Mutlu Bayramlar Gece .★

    YanıtlaSil