29 Eylül 2011 Perşembe

# GeBelik Günlüğüm # Helodünya

Helodünya

Bir önceki yazım icin yazdığınız güzel mesajlara çok tesekkür ederim. Cinsiyetimiz daha belli değil, 14. haftanın içindeyim ve evet malesef kocaman bir göbişim var. Ancak bunun sebebi zaten bir miktar kilo fazlam olmasıydı, onu da ayrıca anlatacağım.

Bundan haftalar önce blogda Helodünya Geliyor diye bir başlık atmıştım. O zamanlar hamileliğimi duyurmak için kendimi zorla durduruyordum. Gerçekten zor durdum ama eşimle öyle karar almıştık.

Helodünya'nın fikir olarak ortaya çıkışı aylar öncesinde daha ortada hiç birşey yokken oldu. Eşimle ayrı olduğumuz zamanlarda (kendisine bu blogda hep Ce dedim ama okurken çok komik geliyor, artık yanına m harfini de ekleyip Cem diye bahsetmeye karar verdim, gerçek adıyla). Ne diyordum, ayrıyken bir gece Cem bir rüya görmüş, rüyasında yine o Slovakya'da ben İstanbul'daymışım ve bir çocuğumuz olmuş. O da çocuğu görmek için İstanbula gelmiş, bebeği ilk kez görecekmiş. Babannesi bebeği kucağına veriyor (ben yatıyorum herhalde) o da bebeği seviyor falan sonra adını soruyor. Babannesi "Helodünya" diyor, Cem de "ne biçim isim, böyle isim mi olur" diyor, babanne de "ne bileyim karın koydu" diyor. Hehe.

Kendimden bu kadar orjinallik beklemezdim ama sonra eşim anlatmaya devam ediyor bana Skype'den. Sabah uyanınca anladım diyor. O sıralar program yazmakla meşgul işyerinde ve tüm dünyada gelenek haline gelmiş birşey var. Bir program, kod vs yazıldığında o programın ilk komutu "hello world" dür. Bu programın doğuşunu ifade eder. Herhalde diyor, beynim yarı türkçe yarı ingilizce bunu kullandı, bebek de dünyaya geldiğinde tüm dünyaya aslında "merhaba dünya" dediği için, zihnim adını o şekilde koymuş olmalı.

Ben bayılıyorum isme, merak etme kocacım, belki o ismi gerçek hayatta koyamayız ama eğer bir çocuğumuz olursa sanal adı kesinlikle "Helodünya" olacak diyorum.

Ve işte o gün geldi... Yani Helodünya ya da kısaca dilime yapışmıs olan Helo; şu an karnımda büyümekte olan minnak mucizenin sanal adı. Hoş gerçek adı da belli değil ya daha zaten.

14 yorum:

  1. gececim ne güzel bir haber !!
    çok yakışacak bu güzellikler sana, aielnize :))
    sevgiler kutluyorum.

    YanıtlaSil
  2. bir önceki yazınızı da yeni okuduğum için şimdi haberim oldu bu güzel haberden, helodünya'ya yolculuğunda sabır ve sağlık diliyorum:)) sizin de gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun. herşey çok güzel olsun:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sağlıkla kucağınıza yavrunuzu alırsınız inşallah..benimde 2.bebğim 6 aylık şu an ..annelik çok güzell. yaşıcaksınız inşallah o kokusu herşeye bedel.bu arada bende bir blog açtım ama debelenip duruyorum. şu kodları bulmak çok zor.bebek izin verdiği müddetçe bişiler yapmayı umuyorum .tekrar hayırlı olsun ..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım;
    böylece helo dünyanın da hikayesini öğrendik harika bir haber eşliğinde. Çok sevindim canım inan sizin için. Göbüşün de pek güzel ayrıca:) Hamilelik yakışmış klişe bir laftır ama yakışmış işte:):)sağlıkla mutlulukla huzurla dünyaya gelsin ve büyüsün inşallah. Tebrik ediyorum. GeBe olayına da bayıldım:):)sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  5. Gece, anne olarak gormek istedigim kisilerin basindaydin...yazini okuyunca nasil sevindim anlatamam...tebrik ederim, Rabbim saglikla kustursun insaallah...Takipteyiz, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Helodünya nin sirri simdi ortaya cikti :)
    Yaa ben bunu okurken bir önceki yaziyi nasil kacirmisim dedim kendi kendime, gözümden kacmis olmali bir sürü blogu ekleyince.
    Cok mutlu oldum, bebek haberleri en sevdigim haberlerdir, bir meleke daha dünyaya inecek demek :)
    Allah rahat bir hamimelik gecirmeni nasip etsin ve saglikla.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Allah tamamına erdirsin sağlıkla inşallah, Helo'nun maceralarını anlatan bir site kurarsınız siz artık, ismi de HeloDünya:)

    YanıtlaSil
  8. Isimlerinizin böyle hikayelerinin olmasi da ayri bir güzellik :)

    YanıtlaSil
  9. hayırlı olsun:))ben 37.haftamdayım,kızıma kavuşmamıza çok az kaldı:)Allah sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize...

    YanıtlaSil
  10. benden 4 hafta öndesin ama benim göbek neredeyse seninkiyle aynı :)
    sağlıkla kavuşursun inşallah

    YanıtlaSil
  11. Heyoooo bir daha mı teyze oluyorum :) Öyle sevindim ki :) Kızkardeşim de 9 yıldan sonra hamile ve ikiniz de aynı zamanlarda alacaksınız kucağınıza inşallah sağlıkla bebeklerinizi :) Hayırlı uğurlu olsun. Mutluluk eksik olmasın yuvanızdan. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. 2009 da sitenizi okumaya başladığımda Geceye sağlıklı bir bebek ver Allahım diye dua etmiştim...

    Sağlıcakla onu kucağınıza alın inşallah :) ne mutluluk verici bir haber ...

    YanıtlaSil
  13. Hayırlı olsun. Benimde 1,5 aylık bir bebeğim var. Anne olmanın bu kadar zor olduğunu yaşayınca anladım. İlk başta neye uğradığınızı anlayamıyorsunuz ama sonradan yavaş yavaş alışmaya başlıyorsunuz. Bebekten sonra bazı şeyler eskisi gibi olmayabilir. Buna da hazırlıklı olun ki sonradan hayal kırıklığına uğramayın. Bir süre ister istemez eve kapanmak zorunda kalacaksınız. Bu nedenle hamilelik döneminde bol bol gezmenizi ve eşinizle zaman geçirmenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  14. ayyyy, ben daha yeni okudum..:) Helo; çok şanslısın biliyor musun? :)

    Mutlulukla kucaklayın emi! :)

    YanıtlaSil