16 Ocak 2010 Cumartesi

# ben # fotoğraf

Önce Pıtı Pıtı Sonra Bıjj



Merhabalar herkese, tatilde olduğum anlaşılmıştır herhalde. Dün geldik, dün akşam yazacaktım ama blogumda biraz değişiklik yapmaya çalıştım. Ancak evdeki bilgisayarda yüklü olan flash programı sorun çıkarınca malesef vazgeçtim ve header resimleri hala yaz resimleri olarak kaldı. Uzun ve bol resimli bir yazı olacak baştan söyleyeyim.



Uludağ'a gittiğimizi yazmıştım. Amacımız biraz dinlenip, kafamızı dağıtmak ve bir türlü göremediğimiz beyazlığın tadını çıkarmaktı. Şimdi tatilin nasıl geçti diye sorsanız yazıyı okumaya devam edin derim.



Kaldığımız otel, manzara yemekler harikaydı. Geçen hafta pazar günü saat 4 civarı oraya vardık. İnanılmaz kalabalıktı ve aslında karlar da erimeye başlamıştı. Ancak şansımıza o gece inanılmaz güzel yağdı ve orda olduğumuz her gün biraz daha yağarak bizi çok mutlu etti.



Yine şansımıza, kaba bir araştırma yaptığınızda karşınıza çıkacak uludağdaki konaklama ücretlerinin yarı fiyatına ve üstelik orada kaldığımız 5 gün boyunca olarak sınırsız kullanabileceğimiz kayak malzemeleri ve hergün günde iki saat kayak dersleri ücretsiz olacak şekilde bir kampanyaya dahil olmuştuk. Oraya gidip fiyatları öğrenince bunun pek de az bir miktar olmadığını anlayacaktık.



Pazar günü saat 3 de başlamış olan kayak derslerine yetişemedik. Ertesi gün de malesef sabah 8 de başlıyormuş. Çok erkendi kalkamadık. O günü de kaçırmış olduk. Biz de kızak kiralayıp bir miktar kızakla kaydık ve otelin sıcak havuzunda yüzdük.



Civarda kayak ve snowboard ile kayanlar o kadar çoktu ki ve o kadar güzel kayıyorlardı ki inanılmaz imrendim. Kuş gibi özgürce hareket ediyorlar, çok hoşuma giden kayak kıyafetleri (spor kıyafetleri her zaman daha fazla sevmişimdir) ile salınıyorlar, içim gidiyor. İlk defa öyle bir ortamda bulunuyorum, hiç görmemişim yakından ve ne kadar da geç kalmışım.



Mini mini çocuklar bile kayıyor, harikalar en fazlası 6-7 yaşındadır. Bizim gittiğimiz ilk günlerde başladılar, ayrılırken gayet usta şekilde kayıyorlardı.



Nihayet salı günü saati 7.30 a kurduk, kahvaltı ettik, 8 de kayak merkezinin kapısındaydık. Ancak başka kaçıranlar olması sebebiyle saat 9 a alınmış. Olsun biz de hazırlıklarımızı tamamladık. Bilmediğimiz için uygun kıyafetler getirmemişiz. Kayak kıyafetleri kiraladık. Zaten Ce yanıma almamız gerekenleri birer sırt çantasıyla sınırladı. Daha sonra akşamları yemekte defile yapan bayanları görünce biraz (!) kızdım.



Ayağımıza özel kayak botlarımız seçildi, boyumuza uyan kayaklar ve batonlar hazırlandı. Kıyafetlerimiz de tamam artık heyecanla beklediğim kayak derslerine başlayabilirdik.



Grup halinde toplandık, ilk dersimiz düşmeden doğru bir yönde kayabilmek ve sonunda durmak. Malesef o ders benim için oldukça kötü geçti. Kaç kere düştüm, hep hocanın yanına değil başka yönlere kaydım. Diğer bayanlar bana içlerinden bolca güldüler. Bir kısmı daha önceki derslere katılmıştı. Kayaklarla düşmek ise ayrı bir dert. Ters dönmüş kaplumbağa gibi kalıyorsunuz. Ancak birinin kaldırması yada kayakları çıkarıp kendi başınıza kalkmanız gerekiyor. Çok zordu çok.



Hoca benden umudu kesmişti ama Ce harika kayıyordu. Zaten o sakin biri olduğu için daha kolay oluyordu. Ben ise önüme çıkan insanlara çarpacağım diye panikliyordum ve kayak öyle birşey ki herhangi bir panik, tepki, korku hissi hemen kayışınızı etkiliyor.



O gün ders bittikten sonra ve öğleden sonra hırs yaptım. Düşmeden kayabilecek ve bana gülen bayanlara gününü gösterecektim :) Ancak ayağımızda yaklaşık 5 er kiloluk ağırlıklarla 10 dakika pıtı pıtı yengeç gibi yanyan çıkmak sonra 10 saniyede bıjj diye kaymak pek keyifli değildi. Belki 50 kere indim çıktım. Kaydığımız uzunluk da en fazla 20-30 mt idi. O günün sonunda kocaman ayakkabıları yadırgayan ve pıtı pıtı taşımaktan yorulmuş bileklerim epeyce ağrıdı.



Amaaa hedefime ulaşmıştım. Hiç düşmeden gayet sakin bir durumda kayıp istediğim anda zırt diye duruyordum. Ertesi gün daha grup toplanırken hoca kayışımı gördü, ve Ce ile ikimize fazladan birşeyler öğretmeye karar verdi.



Hoca önümüzde geriye doğru kayarak, biz kayarken elindeki batonları bir sağa bir sola uzatıyor, sadece gözlerimizi sopaya odaklamamızı istiyordu. Hayretler içinde gördüm ki, ne yöne bakarsam o yöne doğru kayıyordum ve kıvrıla kıvrıla kaymaya başladım. Vücut bakışlara tepki veriyordu. Bunu da birçok kez pıtı pıtı çıkarak (bu sefer daha uzağa) tekrarladık. Kaymak çok zevkli de bu tırmanışlar çok yorucuydu.



Aslında en başından beri gözüm telesiejde idi. İnsanlar telesiej ile hiç yorulmadan çıkıyorlar sonra kıvrıla kıvrıla kayıyorlardı. Sadece yukarı doğru çıkmak bile ne kadar keyifli olmalıydı, hem acaba yukarları nasıldı, manzara güzel miydi? Üzülerek öğrendim ki biz tek başımıza oraya çıkacak tecrübede değildik. :(



O gün öğleden sonra hocaya sormaya ve özel ders alırsak çıkıp çıkamayacağımızı öğrenmeye karar verdik. Dedi çok iyi kayıyorsunuz bir saatlik ders ile bu iş tamam olur, sonra kendiniz istediğiniz gibi çıkıp kayabilirsiniz. Sevinçten havalara uçtum tabi. Ancak görünen hiç de öyle değilmiş.



Telesiej öyle göründüğü gibi kolay değilmiş. Bir sopaya bağlı ip sizi çekiyor. Ancak yine herhangi bir tedirginlikte kendinizi yerde buluyorsunuz, çok rahat olmanız lazım. O gün hocadan ders alırken hoca ile iki sefer çıktık (bizi teker teker çıkardı) ve kaydık. Daha önceleri en fazla 50 mt kayarken şimdi 2000 mt lik parkurda daha iyi öğrenmiştik. Trafiği, pisti, nerelerde durmamız gerektiğini öğrendik, dönüşlerde ustalaştık ve bana göre en önemlisi önünüzde yanınızda kayan insanlardan etkilenmemeyi, çarpacağım diye korkmamayı öğrendik.



Dersten sonra tek başımıza kaymaya cesaret edemedik, çünkü telesiej çok kalabalıktı ve eğer düşersek arkamızdan gelenlerle çarpışabilirdik, sabah erkenden kalkıp boş iken denemeye karar verdik.



Ertesi gün erkenden kalktık. İlk telesiej denemesinde daha gitmeden düştük. İkincisinde yolun yarısında düştük (tabi sebebi hep benim acayip panikliyorum). Yolun yarısında kalkıp kaymaya teşebbüs edecekken bir adam bize yardım etti ve kayarken yönlendirmeye başladı. Dik dur öne eğil, sağa yaslan, batonlar geride, sola kıvrıl , bacaklarını aç, bla bla bla.

Adam bizi defalarca telesiejden çıkardı , indirdi, kaydırdı ve öğretti. Meğer kendisi öğretmenmiş ve bizim gibi acemileri yakalayıp ders veriyormuş. Baştan bunu söylememesine bozulduk tabi, ama en azından karşılığını da verdi. Ce para çekmeye gittiğinde biz ekstra iki tur daha yaptık. Bırakmadan önce daha sonrası için de çağırdı ücretsiz anlatacaktı ama gitmedik.

Velhasıl ikinci zorunlu ders sonunda ise, dimdik bir yamaçtan, yamaca paralel kayıp inmeyi (önceki hoca az eğimli yerlerden kaydırmıştı), usta kayakçılar gibi bacaklarımızı kıvıra kıvıra kaymayı, istediğimiz yere gidip, istediğimiz açıda dönmeyi, insanların aralarından geçmeyi gibi birçok şey öğrendik.

Şimdi tek ihtiyacımız telesiej konusunda biraz daha tecrübe.

Başta sorduğum soruya dönecek olursam, tatil çok güzeldi, bilmeediğim birçok şey öğrendim, yepyeni bir dünya gördüm ve içime yeni bir ateş düştü: kaymak. Gelir gelmez internette kayak kıyafetleri, takımları aramaya başladık. Sanırım bundan sonra fırsatları kollayacağız ve çevremdeki herkesin, yeğenlerimin öğrenmesini kaymasını öyle isterim ki.

Eğer imkanınız varsa denemenizi, çocuklarınıza bu yönde kurslar aldırmanızı tavsiye ederim. Çocuklar çok kolay öğreniyorlar ve harika kayıyorlar.

Son olarak hırs yapıp kaymayı öğrendiğim ilk güne ait bir video. 10 sn de bıjj diye kayışımın ispatı. Yalnız üzerimdeki kıyafete bakıp beni şişko sanmayın. Biz geç başlayınca kıyafet kalmamış, pantalon 52 bedendi :p Ama askılı olduğu için düşmüyordu tabi palyaço gibi oldum ama önemli olan kaymak.



Biraz önce kayınvalidem aradı, bir tanıdığından gelen haberi iletmemi istedi. 10 aylık kalbi delik Emre bebek için kan lazım olacakmış, sanırım pazartesi günü. Kan grubu B+ imiş ve telefon numarası da 0539 610 50 31

Görüşmek üzere sevgilerimle.

50 yorum:

  1. süperrr ...çok sevindim.... ne diyebilirim .....
    kıskandım galiba birazcık
    muhteşem....
    stres e iyi gelir herhalde...
    resimler çok güzel...
    bebek için de inş en kısa zamanda aranan kan bulunur...

    YanıtlaSil
  2. böhüüüüüüüüüüüüüüü
    böhüüüüüüüü
    böhüüüüüüüüüüüü
    yağdır mevlam kaaaarr
    çok güzelmiş harikaymış bayıldım:)))
    baöhüüüüüüüü
    ama video ya bakamadım ki açılmıyor:(((
    emre bebek allahım yardım et ona bütün hastalara acil şifalar ver yarabbim:(((

    YanıtlaSil
  3. açılmıyor video off:((

    YanıtlaSil
  4. oh be sonunda açıldı mini minilerde kaymaya çalışıyor ne güzel:)))

    YanıtlaSil
  5. abla yüklenmesi lazım videonun

    YanıtlaSil
  6. oldu ablam sen nerdesin evi aradım yoktun msni aç bari

    YanıtlaSil
  7. Canım güzel bir tatil geçirmene çok sevindin ne iyi gelmiştir bu tatil sana ve eşine
    Fotograflara hayran kaldım tekrar tekrar baktım hepsine süper her kare. Kayak hastalık benim bir arkadaşım var her haftasonu durmuyolar o dağ senin bu dağ benim geziyolar ama onların çocuklukları hep Uludağlarda geçmiş. Buldaristana çok gidiyorlar br kayak merkezi varmış orada neresiyse

    Emre bebeğede acil şifalar diliyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. wuuuuuuuuu :))))

    ne güzell.. inşaallah birgün bizede nasip olur..

    YanıtlaSil
  9. Of of, çok güzel fotoğraflar. Çokda güzel anlatmışsın. Ayrıca hiç de şişko durmuyorsun:)
    Kar manzaralarını da özlemişim...

    YanıtlaSil
  10. off çok güzel valla..süper olmuş szin için.ayrıca fotolarda harika..

    YanıtlaSil
  11. Hoşgeldin Ge .Güzel ve heyecanlı bir tatil olmuş...İyi hafta sonları:))

    YanıtlaSil
  12. Bebeğin de Allah şifasını versin.

    YanıtlaSil
  13. iyi olmuş valla strese sıkıntıya iyi gelmiştir..

    YanıtlaSil
  14. Kışın gidilebilecek en güzel yer harika olmuş valla..iyi tatiller

    YanıtlaSil
  15. çok güzel ya kar sapanı yapmalar filan :))
    çok özledim ben de kaymayı:)
    hem GeCe biliyor musun dinyanın en kolay öğrenilen sporudur kayak :)

    YanıtlaSil
  16. Tebrikler sevgili Gece. Görüntüler harika iyi tatiller .

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  17. süpersin.burnumuzun dibinde ama bu sene hala gidemedik.sanırım haftaya bir tur yapıcaz galiba.
    resimler konuşuyor...
    harika bir kayış olmuş..bravo....

    YanıtlaSil
  18. bu resimler ne böyle kartpostal gibi hepsi süper.ne guzel tatil olmuş böyle ee darısı başımıza :)

    YanıtlaSil
  19. harika fotolar. tatile gittiğinizi paşadan duyduk :) ne hoş stres atmışsınız

    YanıtlaSil
  20. Hoşgeldin GeCe'cim, bravo valla cesaretine.Ben çok korkardım herhalde,bir de üşürdüm:))İyi gelmiştir, dinlenmişsinizdir.

    YanıtlaSil
  21. çok güzel çok keyifli bir tatil olmuş okurken bile kaymak isteği geldi içime. belki bir gün neden olmasın :)

    YanıtlaSil
  22. Ne güzel anlatmışsın, ben bile kaymak istedim. Bu yaş geç dememeli öğrenmeli aslında. Bizim üniversitein Ilgaz'da tesisi var. Kayak dersleri de oluyor galiba. Keşke fırsat bulup katılabilsek.

    YanıtlaSil
  23. resimlere bayıldım.bu sene bu soğuk memlekete kar yağmadı gitti:(

    elinde kar tutan resmi çok sevdim bir ara ekranı ısırmaya kalktım:)


    emre bebek içinde acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  24. harikaydi, fotograflarda...anlatiminda...acayip keyif aldim okumaktan...uhu uhuuuu bende gitmek istiyorum yaaaa...

    gececigim, tatiliniz super gecmis, harika gunler gecirmissiniz...ve masaallah bu isi de tamamlamissin..bir daha ki gidisinizde artik is bilir kisi olarak guzel guzel kayacaksin..ne guzel...iste sen boyle bir kizsin masaallah..azimli ve tuttugunu koparan..istedikten sonra basaramayacagi olmayanlardan...optum canim...


    Not: Canim yaa kactir yaziyorum, bir turlu mesajim yayinlanamaiyor, ben mutlu cocuklarin annesi Ayse:)) dur bakalim, bir de boyle deneyim, insaallah bu sefer olur...

    YanıtlaSil
  25. harika bu fotoğraflarya..nasıl da isterdim orda olmayı şimdi..

    YanıtlaSil
  26. Hep diyorum makina iyi kaliteli ama görsel bakış açısıda ayrı bir harika.:))
    Senin adına sevindim GeCecim ne yazık ki bizim böyle kaçamak için şansımız yok :((

    YanıtlaSil
  27. yaa gülümseyerek okudum yazını... ama bu anlatımının güzelliğindendi...
    fotoğraflara bayıldım...
    süper bir tatil oluyor gibi...

    kendine iyi bak, totoya dikkat et kayarken :)

    YanıtlaSil
  28. vay harikasın canım. darısı başıma. :) sabırsızlanıyorum bir an önce gitmek için. bakalım benim böyle videom olabilecek mi ? :) süper geçmiş tatiliniz hayırlısıyla darısı başımıza yarın inşallah. :))

    YanıtlaSil
  29. hoşgeldinnnnn :) Harika bir tatil geçirmişsinnn ne kadar güzel :)

    YanıtlaSil
  30. Gece'cim...Demek bu taraflara geldiniz:)Sizden önceki haftada biz dağdaydık,yazını okurken tekrar gözümde canlandı yasadıklarımız.Fotoğraflar çok güzel,anlatımında öyle...
    Sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  31. Uludag miii? Ufff harika goruntuler bunlar. Ben kar cok sevmem ama resimleri gorunce delirdim, ne guzel bir tatil olmus senin icin. Ama iyi olmus. Sen cok calisiyorsun hakettin hemde fazlasiylaaa.

    Rabbim Emre bebegin yardimcisi olsun :(

    YanıtlaSil
  32. Uzun uzun okudum..hoştu.. başarmana çok sevindim... hayatta istedikten sonra öğrenilmeyecek hiç bir şey yok....

    YanıtlaSil
  33. beni neden götürmedinizzzz.pardon evdeki birine sesleniyorum şimdi H.... beni neden uludağa götürmedinnnn :)

    YanıtlaSil
  34. beni neden götürmedinizzzz.pardon evdeki birine sesleniyorum şimdi H.... beni neden uludağa götürmedinnnn :)

    YanıtlaSil
  35. beni neden götürmedinizzzz.pardon evdeki birine sesleniyorum şimdi H.... beni neden uludağa götürmedinnnn :)

    YanıtlaSil
  36. Gececim hoşgeldin.harika bir tatil olmuş.kayak öğrenmenede sevindim.çokta güzel kayıyorsun.
    bu arada ben dün gece okudum yazını sabahta hemen verdiğin numarayı aradım.B+ olduğum için vermek istedim kanı.
    yarın sabah girecekmiş ameliyata şuan için varmış verecek ama yoğun bakımda iken lazım olduğu taktirde arayacaklar beni ve seve seve gideceğim kısmetse.
    sende bebeğin durumu hakkında haberdar edersen sevinirim.çok geçmiş olsun canım minik yavruya

    YanıtlaSil
  37. GeCe hoşgeldiniz. imrendim doğrusu süper bi tatil olmuş :)) Resimlerde harikaydı. İnş. bizede nasip olur. Aramaza dönmen güzel.
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  38. Çok güzel bir tatil geçirmişsiniz bizi de özendirdiniz yani :) Bursa'da olmama rağmen Uludağ'a anca yazları piknik için çıkabiliyoruz. Kışın kar görmeye, kayak yapmaya gitmek kısmet olmamıştı. Siz böyle güzel tanıtınca hemen çıkasım geldi. :)

    YanıtlaSil
  39. ne güzel,
    mutlu olan insanlar benide mutlu ediyorlar :)
    nice zevkli ve mutlu anlar... ailenle ve sevdiklerinle ;)

    YanıtlaSil
  40. ne güzel,
    mutlu olan insanlar benide mutlu ediyorlar :)
    nice zevkli ve mutlu anlar... ailenle ve sevdiklerinle ;)

    YanıtlaSil
  41. ne güzel,
    mutlu olan insanlar benide mutlu ediyorlar :)
    nice zevkli ve mutlu anlar... ailenle ve sevdiklerinle ;)

    YanıtlaSil
  42. ne güzel,
    mutlu olan insanlar benide mutlu ediyorlar :)
    nice zevkli ve mutlu anlar... ailenle ve sevdiklerinle ;)

    YanıtlaSil
  43. Fotoğraflar çok güzel,biz daha kar göremedik.Kızım sabırsızlıkla bekliyor.Bu arada adres değişikliği yaptım,yeni sayfama bekliyorum ;)http://sibelleherseydenbiraz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  44. kaymaktan daha zevkli birşey varsa o da herhalde uçmaktır derim...eski bir kayakçı olarak ne zamandır kaymadığıma üzüldüm şimdi...telesiyejden inmek hakkaten zordur, hatta binmek de zordur ama alışılıyor zamanla..fotografların hepsi harika, karı da çok özledim kaymayı da...

    YanıtlaSil
  45. Oyyyy her fotoğrafta içim eridi resmen, şu kar birde bizim buralara uğrasaya artık :/
    Videoya bayıldım :)) Ürkek ama çok hoş görünüyorsun :))
    Rabbim emre bebeğe acil şifalar versin inşallah :/

    YanıtlaSil
  46. Ne kadar çok yorum var aşağıya inmekten kolum yoruldu desem yalan olmaz tabi bir yandan bu kadar sevilmek güzel bir şey olsa gerek ben sizi yeni keşfettim.Ve hergün müdayimlerinizden oldum.Nasıl bulduğumuz soracak olursanız Şablon derslerinizden keşfettim.Ben bilgisayar hususunda pek bir şey anlamam.Ama doğrusu araştırmalarım sonunda en açıklayıcı anlatan inanın siz oldunuz.fakat kendi blogumda denemekten korkuyorum hepsini kaybederim diye...Daha sonra deneme yaparken desteğinize ihtiyacım olabilir.
    sevgilerimle
    Yasemin

    YanıtlaSil
  47. canım tatiliniz pek güzel geçmiş fotolardan gördüğüm kadarıyla. ayrıca fotolar bir harika bayıldım.ellerine sağlık. sanki oradaymışım gibi oldu. kar ile oynamayı nasıl da özlemişim ya şimdi farkettim.puf puf ne de güzel olurdu yağsaydı da buraya da oynasaydık. uludağa bu sene çıktık ama kar yokken.öyle de hiç zevkli olmuyor.asıl sizin yaptığınız gibi kocaman karların arasında orada olmak vardı..çok sevindim sizin adınıza.dağ havası iyi gelmiştir.manzaralar bir harika geldi bana.sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
  48. Gece'cim nasıl imrendim anlatamam. Yazdıklarını bir nefeste heyecanla okudum. Ben de hiç kaymadım ve böyle bir ortamda bulunmadım. Burada Ankara'da insanlar kayak yapmaktan falan bahsedince fazlaca çekiniyorum. Çünkü bizim ailelerimiz için lüks sınıfına giriyordu biliyorsun Uludağ gibi tesisler o dönemde... Senin öğrenmiş olmandan dolayı ben de çok mutlu oldum canım arkadaşım. Aslında arayacaktım ama tatilde rahatsız etmiyim deyip vazgeçtim sonra :) Fotoğraflara BA-YIL-DIM :)

    YanıtlaSil
  49. Ne güzel anlatmışsın. Kaymayı sevmeyen biri bile başlar bu anlattıklarından sonra.
    Bende çok çok severim kaymayı ama ne yazık ki yılda 1 kez gidebiliyoruz. Uludağda arkada çok bilinmeyen bir pist var aslında yeni başlayanlar için çok uygun hemen sakin hemde çok dik değil. Seneye kızlarımı da başlatmayı düşünüyorum.

    bu arada fotoğraflar yine bitirdi beni : ))

    YanıtlaSil
  50. Fotoğraflar çok güzel. Kartepe'ye de mutlaka gidin.

    YanıtlaSil