18 Ekim 2009 Pazar

# Craft # Dantel

Vintage Bardak Altlıkları Yaptım



Günaydın diyeceğim ama öğlen oldu bile, dünkü yazımda darmadağın olmuş olan evimi toplayacağımı söylemiştim. Sadece temizlik değil alınmış biryerlere tıkılmış bir sürü şeye de yer bulacaktım. El işi çalışmalarım için almış olduğum yünler, incik boncuk gibi şeyleri de toparladım atılacak kalacak ayırdım. Bu arada elime geçmiş olan miktar açısından hiç bir işe yaramayacak ama atmaya da kıyamadığım ipler vardı.



Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere artık iplerden renkli motifler ördüm. Aslında bu fikir aklıma çok daha önceden gelmişti. Venedikten almış olduğum venedik danteli masa örtümle uyumlu olacak vintage görünümlü amerikan servisleri yapmak istiyordum. Aklıma renkli iple örülmüş dantelin hoş duracağı fikri gelmişti ve bir tane de örmüştüm hatta. Ancak ördüğüm şeyi ütüleyince tepsi kadar büyüdü :) Malesef hayallerim suya düşmüştü.



Bende bu ipleri görünce aynı fikirden hala vazgeçmediğim için deneme olsun diye bardak altlıklarından başlayayım dedim. kafama göre farklı motifler uydurdum. Dün bir yandan temizlik yaptım bir yandan da gelip iki sıra örgü ördüm :))



Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere bunun için şeffaf masa örtüsü ve yapışkanlı kağıt kullandım. Şeffaf masa örtüsünden amerikan servis yapıcam diye bir sürü almıştım.




Önce motifleri ütüledim sonra kare kestiğim yapışkanlı kağıda yapıştırdım. Diğer yüzeyine de şeffaf masa örtüsü yapıştırdım böylece hazır oldu. Sonrasında da yuvarlak kestim. Yapışkan oldukça sağlamdı. Tek kusur kalın ipler varsa biraz kabarık durması. Mesela aşağıdaki resimdeki arka taraftaki siyah motif daha kalın ipli hatta tüylüydü. Ancak diğerleri neredeyse hiç kabarmadı. Zaten ütü de oldukça inceltiyor.



Böylece altı tane farklı renkte sevimli bardak altlığım oldu, Ce de çok beğendi.



Limonlu sularımız ve çanağımız model olarak çok yoruldular e biraz onları koyalım di mi :p



Ce diyor ki, hafta için gayet bilimsel şeylerle uğraşan bir fizikçi nasıl oluyor da böyle dantellerle uğraşıyor anlayamıyorum.



Ben de anlayamıyorum, ama tek hissettiğim böyle şeylerle uğraşmak beni rahatlatıyor.

34 yorum:

  1. BEN SİZLERE HAYRANIM GENÇLER NELER BULUP NELER YAPIYORSUNUZ.NASIL GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  2. kadın ruhu işte şekerim fizikçi de olsa kadının ruhunda var böyle şeyler:) ellerine sağlık valla şahane olmuşlar cıvıl cıvıl güle güle kullan

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ve kullanışlı olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler herkese
    örgü oyunacakçı nine bu fikri başka bir yerde görüp uygulamadım benim aklıma geldi benzerleri vardır belki ben görmedim ama :))

    YanıtlaSil
  5. Yorgun kafalar ancak böyle dinlenir.Çok iyi yapmışsınız.Çok da güzel olmuşlar.Biliyorsunuzdur ama naçizâne hatırlatayım.Kimliklerimizi kaplattığımız plastikler, kırtasiye dükkânlarında A4-A3 boy boy satılıyor.Alıp arasına danteli yerleştirip ütü tülbenti altında ılık ütü ile ütülediğinizde de ayni görüntüyü ama daha sert olanını elde ediyorsunuz.Kalınlık her zaman dezavantaj tabii.Her hâlükârda arada hapsolmuş hava kalıyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. aslında o pvc lerle yapmayı bende düşündüm hatta evde de vardı ama biraz çizilmişti o yüzden kullanmadım ütü ile yapısacağını blmiyordum bari amerikan servisleri öyle yapayım daha iyi olur

    YanıtlaSil
  7. ay uğraş valla bilimsel zekandan bizde faydalanıyoruz böylece.çünkü müthiş şeyler üretiyorsun.süper fikirler getiriyorsun aklıma.ellerine sağlık.harika olmuş

    YanıtlaSil
  8. Motifleri yapışkanla-şeffaf arasına yerleştirmik bence süper bir fikir olmuş.
    Neduk ablanım dediğini bende bilmiyordum.Ütüyle yapışabildiğini.
    Yeni birşeyler öğrenmek çok güzel yaa..
    Sevdim ben bunları..neşeli olmuşlar.
    ellerine sağlık.
    Sanırım el işleri ruhsal dinlenmeye birebir:))
    Erkekler bunu anlayamazkiiii:)))

    YanıtlaSil
  9. Aman yanıltmayayım.Normal PVC lerden değil.İkiye katlanmış arası yapışkanlı bir PVC.Kırtasiyeciler,''kimlik kaplatmak için olanlardan'' deyince anlıyorlar.Ben de bu yolu kimlik kaplatırken kaplayan adamı sorguya çekerek öğrendim.

    YanıtlaSil
  10. Super olmu$ super! Gule gule kullanin efendim:)

    YanıtlaSil
  11. annemden biliorum yetenekliler için ayrı bi rahatlama işidir bu..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Çok beğendim. Güzel bir canlılık veriyor!

    YanıtlaSil
  13. muhteşem olmuşlar.hele sarı ve pempe şeker gibi.çok yaratıcısın.gerçekten insanı inanılmaz rahatlatıyor bu tür işler.
    özlemişim sayfanı.biraz gezineyim şimdi...

    YanıtlaSil
  14. seni çok iyi anlıyorum, bende bugün evi toparlarken bi taraftan da o işlerin peşindeydim:)) yaptıklarını çok beğendim. Bende yapıcam yün dolu:)

    YanıtlaSil
  15. Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş. İş yoğunluğu insanları yaptığı işten farklı şeylerle uğraşmaya sevkediyor buda bizi rahatlatıyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. yine yaratıcı harika fikirler. bende çok beğendim. Ce şanslı vallahi Ge gibi bir eşe sahip, ayak parmaklarınla beraber 20 parmağında sonsuz mağrifet. :)

    YanıtlaSil
  17. çok yaratıcısın GeCe...dantelden alttlıklar, hem de onları kaplamak çok şık durmuş..senin de dediğin gibi boyle hobilerle uğraşmak bizi de çok dinlendiriyor...

    YanıtlaSil
  18. çok yaratıcısın GeCe...dantelden alttlıklar, hem de onları kaplamak çok şık durmuş..senin de dediğin gibi boyle hobilerle uğraşmak bizi de çok dinlendiriyor...

    YanıtlaSil
  19. çok yaratıcısın GeCe...dantelden alttlıklar, hem de onları kaplamak çok şık durmuş..senin de dediğin gibi boyle hobilerle uğraşmak bizi de çok dinlendiriyor...

    YanıtlaSil
  20. çok yaratıcısın GeCe...dantelden alttlıklar, hem de onları kaplamak çok şık durmuş..senin de dediğin gibi boyle hobilerle uğraşmak bizi de çok dinlendiriyor...

    YanıtlaSil
  21. süper fikirmiş elleriine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Mrifet insanı :))) Atıcam diye atmayıp değerlendiren senden başkası olamazdı herhalde :)) İnanılmaz sevimli olmuşlar, hem de rengarenk bayıldım :) Öpüyorum iyi haftalaaaarrr

    YanıtlaSil
  23. çok zekisin gececim,nasıl aklına geldi böyle değişiklik yapmak.eşinin dediği gibi bir fizikçiden çok daha fazlasısın sen..

    YanıtlaSil
  24. göremiyorum onlar ney ve nasıl olmuşlar:(((

    YanıtlaSil
  25. gördüm harika olmuş ne güsel şirin şirin:)

    YanıtlaSil
  26. fikrine,eline sağlık ne güzel olmuş.Rengarek olunca çok şirin olmuş.güle güle kullan

    YanıtlaSil
  27. Nefis olmuş, rengarek. Ayrıca kaplama olayı da süper

    YanıtlaSil
  28. çok güzel ve şıklar
    harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  29. aa cok sahane olmus gecem en kısa zamanda bende yapcam ellerıne saglık paylasımın ıcın coook tesekkurler

    YanıtlaSil
  30. ben bunlara bayıldımm:))))))))

    emeğine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  31. çok güzel olmuşşşş, eline sağlık gece ;)

    YanıtlaSil
  32. Akşam benim de aklıma Amerikan servisi yapmak geldi. Düşündüm nasıl bişi yapabilirim diye. Sonra aklıma bu bardak altlıkları geldi. Ben de bu fikir ile Amerikan servisinin güzel olacağı kanaatindeyim.

    YanıtlaSil