29 Nisan 2009 Çarşamba

# ben

.stats.

Bundan 3 hafta önce diyetisyene gittiğimden bahsetmiştim. Dün akşam da tekrar kontrole gittim. Sonuç ise harika :)

Öncelikle o yazımda da merak eden arkadaşlarım olmuş beni. Aslında Facebook'u fazla kullanmasam da orada Gece Fezaneverd diye ararsanız beni bulacaksınız. En azından yüzümü. Neyse efendim ben 2000 yılında üniversiteden mezun olduğumda 1,65 boya 49 kilo ile ince sayılabilecek bir kız iken, her yıl 1,5-2 kilo alarak yavş yavaş 65 küsür kiloya ulaşmıştım. Tabi tekrar aynı kiloya dönmem mümkün değil çünkü yüksek lisans sırasında bir süre deli gibi spor yapıp günde yarım liter süt içiyordum ki, kemiklerim ve kaslarım eskisine göre daha gelişmiş durumda şuan.

Aslında beni görenler o kadar kilonu nereye sakladın diyor ki kilo fazla ama görüntüde fazla belirgin değil. Neyse ben çok hareketli ve uyuşuk olamayan bir insan olduğumdan son aldığım birkaç kilo beni engellemeye başlamıştı. Özellikle kilom karın ve mide bölgemde toplanmıştı diğer yerlerim fazla değildi. Birde neden bilmiyorum ama benim yağlı bölgelerim bile çok serttir, herkes şaşırır. Sanırım birden değil de uzun zamanda kilo almamdan kaynaklanıyor.

Bablam (büyük ablam-virgo) geçen yıl diyetisyene gidip 83 kilodan 65 kiloya düşüp de, benim yanımda bile zayıf kalınca (kablam: küçük ablam paşanın annesi, zaten kendisi harika şekilde zayıftır) ben en küçük kız ama en büyük gibi göstermeye başlamıştım irilik olarak.

Ve karar verdim bir de bu yolu deneyeyim. Aslında şok diyetler hiç yapmadım, neredeyse herşeyi araştırıp öğrendiğimden neler yapmam gerektiğini de biliyordum. Bir süre deneyip sonuç da almıştım. Sadece bunu sürdüremedim kendimi ihmal etmemden dolayı.

Üç hafta önce diyetisyene gittiğimde oradaki tartıda 67 kilo (kıyafetli olarak) çıktım. Dün ise 64 e düşmüşüm, üç haftada 3 kilo ki bir kısmına hastalandığım için uyamamıştım.

Çevremizde ayda 7 kilo zayıflayın gibi reklamlar görüyoruz. Eğer kilonuz 100 kilo ise 7 kilo zayıflamak gayet normal ama 60 kilo birininin ayda verebileceği kilo maksimum 3 dür, fazlası gerçek zayıflama olamaz. Ben de öyle düşünüyordum ki olmuş.

Diyetisyene gitmeden önce fazla birşey yemiyordum zaten, dikkat edeyim diye. Sadece sabahları bir dilim ekmek, diğer öğünlerde hiç yemezdim. Çikolata ayda bir kere falan (severim ama düşkün değilim), cips kuruyemiş falan da neredeyse hiç yemem çok nadir. Tek fazlalık diyebileceğim dışarıda yemek yediğimiz zamanlar olabilir, pizza yada diğer fast foodlar ki bunlar da haftada bir kere olsun. O kadar yani.

Diyetisyene gittiğimde, bir bakışta karın bölgemde bulunan yağların yeme düzensizliğinden kaynaklandığını söyledi. Bazı öğünleri geçiştiriyorsun bazılarını fazla kaçırıyorsun dedi. Ben şok oldum tabi. Aslında genel olarak fazla birşey yemediğimi, ablama daha önce vermiş olduğu listedeki yemeklerin, benim bir günde yediklerimden fazla olduğunu söyledim.

Bana da benzer bir liste verdi. Gün boyu bir sürü şey yemeye başladım. Tabi öncesinde bir ilaç kullanıp kullanmadığımı, rahatsızlıklarım var mı falan diye sordu. Benim hiçbir sorunum yoktu.

1.Listem şöyle idi:
***********
Kahvaltı: 1 dilim ekmek, 1 t.k bal, 1 dilim peynir, 1 meyve, sınırsız şekersiz çay. (ben 1 meyve yerine bazen 1 domates yada 1 salatalık yedim çünkü gün içinde daha çook meyve var)

Öğlen: 3-4 köfte kadar et (herhangi bir yemek) , 5-6 kaşık sebze yemeği , 5-6 kaşık salata , 1 kase yoğurt. (diğer seçenek 1 kaşarlı tost+1ayran)

İkindi: 2 tane meyve

Akşam: 1 kepçe çorba, 3-4 köfte kadar et , 5-6 kaşık sebze, 1 dilim ekmek.

Akşam 10: 1 meyve
****************
Diyetisyenimiz meyvelerin neler olacağı (muz bile yedim) , ekmeğin nasıl olacağı, yemeklerin nasıl olacağı ile ilgili bir sınırlama getirmedi. Sadece pilav, makarna, kızartma ve tatlı yemeyeceksin dedi.

Ben de çoğunlukla uydum ama özel pişirimli yemekler değil, normal nasıl yapıyorsam öyle yaptım. Öğlenleri ise yemekhanede yedim (normal yemekler yani) ama tatlları falan almadım.

Zaten ilk sürecin sonunda hafif çıkıntılı olan göbeğimin büyük ölçüde düzeleceğini söylemişti ki öyle oldu. Bel kısmım inceldi. Ve en azından kendimi şişkin hissetmiyorum.

Şimdi ikinci listemde ise ekmek sayıları fazlalaşmış biraz meyve sayıları azalmış. Bunu da 3 hafta uygulayacağım bakalım ne olacak.

Diyetisyene gitmeden çok önceleri, bunun biraz masraflı ve sosyete işi birşey olacağını düşünürdüm. Oysa listedeki yiyecekler tamamen normal şeyler ve özel muaynehanesi olduğu halde haftada birkaç gün Kızılay'a geliyor ve muayne ücreti 40 lira, 3 haftada bir tek verdiğim bu yani.

Perşembe akşamı eşimle tatile gideceğiz ve pazar döneceğiz (Cuma tatil olduğu için). Bu sürede gelemeyeceğim ama bugün herkesi bir dolaşmak istiyorum aksilik çıkmazsa. Artık wordless sunday'im de gittiğimiz yerdeki resimlerden oluşabilir .

İnşallah Pazartesi daha iyi hisssederek karşınızda olacağım, sevgiler

A bu arada sitemin page rankı 4 olmuş, çok şaşırdım ve sevindim. Annekaz'la rekabet halinde değilim ama ona yetişmişim :))

43 yorum:

  1. Şu düzenli beslenmeyi hayatımıza bir oturtabilsek aslında çok şahane olcak ama..
    Ben 65'e indiğimi bir görsem diye azimle diyete devam ediyorum. Sana ne demeli:))))

    YanıtlaSil
  2. senden hep başarı hikayeleri çıkıyor gececim,tebrik ediyorum azmin için...bakalım bizlerde nasıl değişiklikler olacak :)

    sevgiler,iyi gezmeler,iyi tatiller..

    YanıtlaSil
  3. SENİN İNCELDİĞİNİ PAZAR GÜNÜ GÖRMÜŞTÜK SENİN ADINA SEVİNDİM..ASLINDA FAZLA KİLOLU DEĞİLSİN AMA ÖNLEMİNİ ALMIŞ OLMAN GÜZEL TABİ..
    BU ARADA PAGE RANKI OLAYINA SEVİNDİM YAZILARIN VE KONULARIN BİLGİ DÜZEYİNDE OLDUĞU İÇİN HAKETTİĞİN YERDESİN..

    YanıtlaSil
  4. bilgi vermeyi kastetmiştim yukarıda bir kelime eksik:))
    tatil içinde size iyi eğlenceler dilerim

    YanıtlaSil
  5. Harika gece'cim, senin için çok sevindim. Sanırım ortak paydamız düzensiz yeme alışkanlıkları, ben de biraz da tatlı faktörü var :) Göbek ve mide aktif sporu bıraktıktan sonra yerleşti...

    Kilo problemi olanların aslında öncelikli tercihi senin de dediğin gibi mutlaka diyetisyen olmalı. Örnek olsun senin gidişin :)

    İyi tatiller, keyfiniz bol olsun:) Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. aslında yapılan diyet değil dengeli ve düzenli beslenme ...
    gerçekten de forma girince insan inanamıyo bu kadar yeyip te kilo verdiğini ..
    sende eskisi gibi ince bir bayan olacaksın
    öptüm iyi tatiller ..
    resimlerde biz e gezeriz inş

    YanıtlaSil
  7. :)) gelişmelere sevindim ve facebook da çok yoğun bulunmasam da snei bulup ekledim :)

    YanıtlaSil
  8. Bende diyetteyim listemiz hemen hemen aynı, başarılar ve başarılarıomızın devamını dilerim..

    YanıtlaSil
  9. Sanırım benimde gitmem gerek, tek başıma işin içinden çıkamıyorum. Senin listene göre daha az yiyorum sanki ama bir yerlerde mutlaka bir hata var hiiiç kilo veremiyorum :(
    En kötü özelliğim tatlılara dayanamamam bu tek başına yeterli bir sebep sanırım :((

    YanıtlaSil
  10. oo maşallah ablacım, yakında eski cıtı pıtı haline döneceksin :)
    Bu arada bu listeyi bende bir kenarıya kaydedeyim, belki uygularım :D Cunku bende sadece mide ve karın bölgesinde kilo alıyorum. :)

    Pagerankine geline, daha iyisini bile hakdeiyorsun. Blogunda ne ararsan var :) Kısa bir zamanda böyle olması çok güzel :) benimki bile 3 olmuş. Paylaştıgım sadece kendimle ilgili oldugu halde :S

    YanıtlaSil
  11. aynı sorun bende de var.çok yemeyi ve atıştırmayı sevmeyen bir insanım.kilomda aşırı degil ama göbegim dogumdan sonra erimedi.dur bende bu diyeti uygulayayım müsadenle.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Gece kiloyla ilgili sana bir sır vereyim:))Kesinlikle kiloyu kafana takmayacaksın ve hergün ne kadar vermişim diye tartıya çıkmayacaksın.(^_^)

    YanıtlaSil
  13. ay ne güzel süpersin walla. sanki ben de biraz gaza geldim gibi. benim kide düzensiz yeme ve eksik öğün:((

    YanıtlaSil
  14. Canım benim önemli olan incelmek değil, sağlıklı kalabilmek. Ki sende bunu şok diyet safsatalarını uygulamayarak gerçekleştiriyorsun. İşi uzmanından yani diyetisyenden yürütüyorsun. Tebrik ederim. Ayrıca iyi tatiller, iyi eğlenceler.....

    YanıtlaSil
  15. Harikasın . Desene bu ara hepimizde bir sağlıklı beslenme fırtınası esiyor. Şu işi hayata bir oturtsak asla kilo gibi bir sorunmuz da olmaz. Ama bende kararlıyım dönmek yok ...

    İstediğin kiloya sağlıkla ulaşman dileğiyle iyi tatiller ve iyi eğlenceler diliyorum.

    YanıtlaSil
  16. virgo ablan mıydı ?*ben bayılırım onun cuma yazılarına...

    YanıtlaSil
  17. bende buna çok benzeyen bir diyetle geçen 2 ayda 3 kilo verdim sağlıklı insanlar için çok az belki ama benim için büyük bir olay, haşimotoluyum çünkü. ama bu işin sırrı az ve sık sık yemek.kesinlikle çok acıkmadan bi ara öğün..bunu alışkanlık edinmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  18. yazın yaklaşmasından olsa gerek ne çok blogger bahsediyo bu kilo mevzusundan. bi diyetisyen bana da mı şart oldu ne? bu arada cehaletimi mazur görün ama page rank nedir?

    YanıtlaSil
  19. geçen günkü toplaşmamızda gördüm seni rahatsız eden bölgeni ve son durumunu. moralini yerine getirdiği sürece iyi. bize göre sen halinle güzelsin. iyi tatiller, darısı başımıza...

    YanıtlaSil
  20. Canım ge-cecim,hiç paralar dökme benim sayfamda bir dizi diyet menüler ve bilgiler var,hem de her şeyi yiyerek ve yürüyerek diet yapabilirsin.Ben her şıkıştığımda bunalrı uygularım,sevgiler

    YanıtlaSil
  21. iyi tatiller...

    YanıtlaSil
  22. bende giricem giricem giremiyorum ya rejime:( 58,5 a düşmüştüm tekrar çıktım 59,5 kiloya. ama bu ay kesin kurtulucam kesin!
    senide tebrik ederim ayrıca:)

    YanıtlaSil
  23. faydalı bır yazı yazmıssın canım.tesekkurler

    YanıtlaSil
  24. Süper tebrik ederim seni, düzenli beslenmek çok önemli cidden az ve sık yemek işin sırrı sanırım..

    YanıtlaSil
  25. Tebrik ederim verdiğin kiloları umarım hiiiiç geri almazsın... Bir dönem ben de diyetisyenle 2 ayda8 kilo vermiş ve çok uzun süre geri almamıştım ama şimdi 72 kilo olarak hem spor hem diyet yapıyorum. Bakalım ne olacak.Bu arada Facebooktaki resmin çok hoş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Bu yazı için teşekkürler hayatım.Benim de acil zayıflamam gerekiyor:)Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  27. öncelikle babla ve kablaya bayıldım benim küçük kıza öğreteyimde oda kullansın bu kısaltmaları.kilonu kontrol altına almanda pek güzel darısı başıma.

    YanıtlaSil
  28. günaydınnnnn tanıdık tanımadık tüm bloglara günaydın bırakıyoruz bugun asya ve ben gunaydınnn kocaman sevgı dolu bır gunaydın:)

    YanıtlaSil
  29. blogumda bir şey var senin için uğrarmısın

    YanıtlaSil
  30. forma girmek , hafiflemek moral veriyor insana. İstediğin kiloya yakın zamanda ulaşmanı diliyorum.
    Pagerank 4 hayırlı olsun. İyi tatiller diliyoruz, gezi fotoğraflarını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  31. Benim de çok ihtiyacım var düzenli ve sağlıklı beslenmeye.Bel ve karın bölgesi sıkıntısı çekenlerdenim:(
    Umarım istediğiniz kiloya düşersiniz.İyi tatiller diliyorum...

    YanıtlaSil
  32. Tebrikler Gececim, diyetisyen kontrolunde olmak en guzeli aslinda... sabir diliyorum sana bu yolda :))

    Wordless Sunday yaklastigi icin seviniyorum :))

    YanıtlaSil
  33. Diyette olan birilerini daha olması ve olumlu sonuçlar aldığını görmek çok güzel sevgili Gece:)
    'Hafifim hafifsin hafif' olsun sloganımız...İyi tatilller..

    YanıtlaSil
  34. Sevgili Gece benim de göbek çevresi sorunum var.88 cm 'i geçmesi sağlık açısından sakıncalı bilindiği gibi.Görüntü açısından da:)Ayvalıkta sanırım diyetisyen
    yok.Ben de senin listeni kağıda geçirip,mutfağıma astım.Şunu sormak istiyorum; diyetisyen baklagiller ve patates hakkında ne söylüyor.Maden suyu ve arada bir bitter çukulataya izin var mı?

    YanıtlaSil
  35. sana bu yolda başarılar arkadaşım kim tutar seni incel incel incel.....canım yha desene bana sen kendine bak:))de bekliyom:))hadiii.

    YanıtlaSil
  36. gece benim de karın ve mide bölgemde az sorun var.rejimin benzerini ben geçen sene yaptım.diyetisyene gitmiştim.10 kilo vermiştim ama şimdi sorma yine nasıl başardıysam almışım.yine başladım rejime hayırlısı.şu fcebooka hemen bakayım .seni çok merak ediyorum.
    iyi tatiller...

    YanıtlaSil
  37. merhaba canım güzel bir tatil geçirmeni dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  38. Canım çok güzel yazmışsın.
    Zevkle okudum.
    Doğru söylüyorsun, bende 61 kilodan ancak 3 ayda 55'e indim.
    Bir insan bir ayda kaç kilo verebilir.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  39. düzenli beslenme aslında işin sırrı galiba :)

    YanıtlaSil
  40. Ne mutlu darısı benim başıma.Bu arada hangi kızılayda doktordan memnun kaldınız.paylaşa bilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  41. ne güzel mutlu olmana sevindim başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  42. Malesef bu konuda önyargılıyım..

    1,67 boya 60-61 kilo arasında gidip geliyorum ama 60 dan aşağı inemiyorum..
    Aynen sizin diyetten önceki gibi beslenme düzenim var.
    Yediklerimi azaltsam da, 55-56 lara ulaşamıyorum..

    Ben verdiğiniz listedekiler yersem kilo alırım kesin...
    Çünkü gün içerisinde o kadar yemiyorum..

    Bu işte bir bit yeniği var ama ne?:)))

    Sırf meraktan, önyargılı bir suratla bir diyetisyene gitsem, işe yarar mı acaba?

    sevgiler.))

    YanıtlaSil
  43. Demekki az yemekde çözüm değilmiş.Önemli olan dengeli beslenmek.Senide tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil