22 Nisan 2009 Çarşamba

# ben

Helloooo

Günlerdir giremiyorum ne kendi bloguma ne de başkalarına. Kusura bakmayın bugün işlerimi yoluna koyayım geleceğim.

Bilgisayarım bozuktu biliyorsunuz. Ben uğraşıp çözemeyince, okuldaki ilgililere gönderdim onlar da çözemediler. İlk defa böyle bir sorunla karşılaşmışlar :p

Yıllardır kardeş kardeş yaşayan anakartımla işlemcim birbirlerine küsmüş, bir arada çalışmıyorlar. İkisi de başka bilgisayarlarda çalışıyor, bozuk değiller ama yanyana gelince nazlanıyorlar. Varılan sonuç bu. İkisinden birini ayırıp yeni bir eş alacakmışım. Neyse dün akşam yeni bir işlemci (yeni dediğime bakmayın ikinci el) aldım bu sabahtan beri uğraşıyorum. Taktım takıştırdım, yeni xp yükledim şimdi bazı sürücüleri yüklemem lazım ki ekranım berbat görünüyor çizgili pijama gibi. Bu yazıyı da böyle yazıyorum.

Yani bilgisayarıma kavuşmama az kaldı. Bu süre içinde bilgisayar vardı ama çok zor ya başka bilgisayarı kullanmak, programlarım yok dosyalarım yok. Her işim iki kat zahmetli.

Dün de benim dersimin sınavını yaptık okunacak kağıtlar var üçte biri bitti sayılır.

Bu arada bilgisayarım öyle çok üstün özelliklere sahip bir bilgisayar değil. Donanım konusunda bilinçli olduğumuzdan elimizdekileri iyi şeklde kullanmayı biliyoruz eşimle. Bu bilgisayarı alırken (bir projeden almıştık okulda) hoca o zaman son model olan P4 3.0 Ghz işlemcili bir bilgisayar almıştı. Ben de Celeron olsun dedim 2,4 GHz geldi. Şu anda benim bilgisayarım onunkinden daha hızlı çalışıyor ve ben bu bilgisayarla neler yapıyorum neler. Şablon ve grafik tasarımlarımın çoğu bu bilgisayarda yapılıyor.

Elimizdeki imkanları küçümsüyor ve hep son modellere dünya parayı bayılıyoruz ama eşim hep der ki Nasa'nın uzaya gönderdiği roketlerdeki blgisayarların işlemcileri 50-200 Mhz civarı. Yani bizim 15 yıl önce kullandığımız şimdi piyasada bulunmayan bilgisayarlar uzaydaki veriyi toplamaya bile yetiyor ama bizlere yetmiyor :?

Not: 3 GHz=3000 MHz ( diğerinini 50 Mhz olduğuna dikkat)

Tekrar geleceğim :)))

13 yorum:

  1. hoş geldin.bilgisayarlarda topluca bir eylem var herhelde.bizimkide nazlanıyordu haftalardır.doktoru eve gelince muayene edince iyileşti:)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun:)))
    E hadi az kalmış tamirler...
    Tam toparlanın da bomba gibi dönün,özledik sizi...

    YanıtlaSil
  3. Vallahi sabırsızlıkla bekliyordum nerde kaldın :)
    Bilgisayar azizliğini çok iyi bilirim bizimki de birçoklarına göre külüstür sıfatına sahip ama her işimizi gören bir emektar bizce :)

    Manevi değeri var yani ...

    Atsan atılmaz satsan satılmaz cinsten sizinki de aynı sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. demek seninkiler boşanıyor.
    naparsın ikiside ayrı pc lerde daha mutlu olacaksa yapılacak birşey yok.ikisinede yeni hayatlarında mutluluklar dileyelim :)
    sana da daha verimli bir pc.....

    YanıtlaSil
  5. umutsuz vaka demekki olur bakalım insanlar anlaşamıyo insan yapımı olanlardada çıkar tabi çatışma

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun:)))onlarda hastanıyo naparsın...

    YanıtlaSil
  7. işleri güçleri hallet gel :))

    YanıtlaSil
  8. Çok tanıdık geldi, bizim de canavar bir celeron diz üstü bilgisayarımız var. Neler yapmıyoruz ki onunla :) Bilinçli tüketim her noktada şart. İşlerin yoluna koyulmaya başlamasına da sevindim.

    YanıtlaSil
  9. kardeş yine döktürmüşün ya bizimkide kota dolduruyor ne etcez..serkan kudurup duruyor gene:))ne güzel anlatışsın küsleri:))

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldin canım,elimizdekilerin kıymetini bilelim,geçen ay bende 100$lık oldum,sevgiler

    YanıtlaSil
  11. hoşgeldin, bekliyoruz canım güzel yazılarını :))

    YanıtlaSil
  12. Hoşgeldin sevgili GeCe, sende biliyorsunki bende benim bilgisayardan muzdaribim. Bilgisayarı kapatamıyorum. Çünkü kapatırsam açılmıyor :)) Beni değiştir artık diye inliyor ama ne çare, onu duyan yok, inadım inat böyle kullanacağım. Başka bilgisayar kullanmanın zorluğunu biliyorum. Üşencimden yeltenmiyorum bile:)) Onu oraya aktar, ordakini buraya getir, yok yok bana göre değil. Biz böyle yavaş yavaş idare ederiz..:p

    YanıtlaSil