12 Kasım 2020 Perşembe

Punch Nakisi Calismalarim


Pandemi ilk basladigi zaman, evde vakit gecirmek icin punch nakisi seti aldigimi ve calismalara basladigimi daha once yazmistim. O yazida punch nakisi hakkinda aciklayici tum puf noktalarini bulabilirsiniz. Ancak o zamandan itibaren urettiklerimi bir yazi altinda toplamaya firsat bulamadim. Bu yazida yaptigim tum calismalari listelemek istedim. Instagram hikayelerinde zaman zaman bunlari paylasmistim. Bu yuzden fotograflarin cogu oradan alinti. 


Bu nakisi evdeki duz renkli yastiklara uygulamaya karar vermistim ve yaptiklarimin cogu zaten evde olanlardan donusturduklerim. Yukaridaki ilk denememdi, malesef birkac detayi kaldi bitirmedim. Deneme tahtasi oldigi icin, biraz uyumsuzluklar oldugunu simdi farkediyorum. Desenini gelisiguzel cizmistim ve kullanacagim renkleri onceden planlamamistim. Bu yuzden cok icime sinmedi. 



Sonra kizim kendi yapmak istedi ve yukaridaki dekorun cogunu o yapti. Cicek detaylarini ben tamamladim.

Bundan sonra oglumun odasi icin basladigim ama bitiremedigim bir yastik geldi. Gayet hos olmustu aslinda ama kullandigim kumas cok ince dokuluymus deforme oldu. Sonradan toparlamak da zor geldi biraktim. 


Ogluma yastik yapinca kizim da bu sefer odasi icin bir yastik istedi ve bu tavsanli modele karar verdik. Yuvarlak bir yastik olacak ve hala dikilecek ama neyse :)


Sonraki projem de kirimizi yastikti. Bu yine evde olan rengi agarmis bir kilifti. Ilk basta cini deseni gibi bir desen uygulamak istemistim ancak cok detayli figurler punch nakisinda zorlayici olabiliyor. Ben de nispeten onlara benzeyen latin kulturunde dekorasyonda bolca kullanilan bir deseni sectim. Hala salonda kulaniyorum.


Sonra aklima "One line drawing" akiminin figurlerini calismak geldi. Bu tip cizimler duvar panolarinda bolca oldugu gibi, yastik desenlerinde, kupa baskilarinda da kullaniliyor. Hatta tisortler bile var. Evde yine eski bir kilifa yukaridaki dort yuzlu cizimi denedim. Bu fotografta henuz tamamlanmis degil ama simdi bitmis halde.


O bitmeden digerine basladim. Bunun adina Monsterakadin diyorum. Bu ve bundan sonrakileri hazir aldigim kiliflara uyguladim. Biraz daha yaptiktan sonra hepsini satisa koyup gelirini bagislamaya karar verdim. 


Bu da bir sonraki kilif. Bu da cicekacankadin. Monsterakadin ile bunun arasinda desenin cizim teknigi acisindan biraz fark var.


Bu da picasso tarzi bir cizim, sanirim bunu kendime saklayacagim. Bu yastiga renklendirme yapip yapmamak konusunda cok kararsiz kaldim. Galiba boyle birakacagim. 


Son calismam ise klasik bir desendi. Bu tip desendeki yastiklar bazi dekorasyon magazalarinda satisa sunuldu bu yil. Fiyati da bana gore epey hallice. Hem nasil olacagini gormek hem de fotograftaki koltuga kombinlemek icin bu tip bir tasarim calistim. Yukaridaki koltuk da bir geri donusum hikayesi onu da bir sonraki postta anlatayim.


Bu da minik bir not olarak burada dursun.

10 yorum:

  1. Bayıldım! Hepsi de muhteşem olmuş! Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkürler zamanla daha iyi öğreniliyormuş

      Sil
  2. Çok güzel. Elinize sağlık. Her biri ayrı güzel. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş gözüküyorlar ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor! Ayse

    YanıtlaSil
  5. Ne üretken bir insansın. Enerjine hayran olmamak elde değil. Ellerine sağlık. Kendinize yaptıklarınızı keyifle kullanırsınız, satışa koydukların da çocuklara kucak kucak sıhhat taşır umarım.

    YanıtlaSil