11 Nisan 2019 Perşembe

11/4 Çile Duvarı Anne

Çocukların annelerinin yanında diğer insanlardan daha farklı davrandığını bilmeyen yoktur herhalde. Uzmanlar da sağlıklı olanın bu olduğunu, çünkü anne yanında çocuğun gardını düşürdüğünü, tüm içsel gerginliklerini anneye boşaltıp rahatladığını söylüyorlar. Hay hay bunu da anladık. Fakat bir de buna annelerin nasıl dayanması gerektiğini söyleseler keşke.

Çocuklarım son zamanlarda öyle mızmız öyle mızmız ki akşamı zor ediyor, yorgunluğumdan erkenden uykuya kaçıyorum. Bu sebeple benim için çok önemli olan haberi bile kaçırmışım. İlk kez gerçek bir karadelik gözlenmiş ve bunu tanıdığım bir Türk astrofizikçi yapmış (arizona üniv. Feryal Özel). Nasıl heyecanlandım anlatamam. Neyse onun detaylarını başka yazıya saklayayım.

Kızım son iki haftadır falan feğişik bir ruh haline girmişti. Sebebi ise okulda izledikleri bir çocuk filmindeki karakterden korkması. Filmde bir cüce (varmış sanırım, fazla da anlatmıyor korktuğu için), hoşuna gitmediği şeylet olacağı zaman herşeyi dondurabilme gücüne sahipmiş. Onu korkutan bu güç oldu. Artık kafasında neler kuruyorsa bu güç kendine uygulanırsa diye korkuyor. Ayrıca cücenin görüntüsünden de hoşlanmamış. Sınıfta bir tek o korkmuş (herhalde çocuk filmi bu), diğer seyir zamanlarında öğretmene söyledik başka sınıfa gitti. Fakat seyrettiği kadarını bile unutamıyor. Gün içinde sayısız kere hatırlayıp göz yaşlarına boğuluyor. Geceleri beraber uyuduk, aklımıza gelen her çareyi denedik. Hatırlama sıklığı bu günlerde azaldı ama diyor ki, anne ben eskiden çok mutlu bir kızdım, artık bir daha hiç öyle olamayacağım. İçimden büyüyorsun kızım desem de tabi daha çok şeyler olacak, merak etme geçecek diyorum.

Gün içinde kızımın bu halleri bir yana oğlum da her şeye zırlar oldu. Hele sabahları okula gidene kadar tam bir trip adamı. Onun keyfini yerine getirmeye çalışmaktan okula hep geç kalıyoruz. Öğleden sonra da bitmiyor. Hiç oturmuyorum zaten beş dakka otursam 100 kere anne diye çağırılıyorum. Dün resmen içim şişti, kendimi sokağa atıp deliler gibi koşasım geldi. Kendimi sakin tutmak için çok uğraştım, bazen gerçekten insanların nasıl delirdiklerini anlıyorum.

Dün akşam uykudan önce kızım dedi ki, anne bu akşam seninle uyumayacağım. Çünkü seninleyken daha çok hatırlıyorum ( filmi kastediyor). Ben de dedim aaaağğğ ben yoksa o cüceye mi benziyorum o kadar çirkin miyim ühühü diye zırladım (numaradan). Ama ardından beni çok şaşırtan bir cevap verdi. Hayır anne, ben senin yanında farklı oluyorum, daha bebek gibi davranıyorum ondan. Yalnız olunca daha güçlüyüm !!!! (Farkındalıklk kızım benim❤️)

Buyrun işte budur. Çocuklar bile anne yörüngesinde iken değiştiklerinin farkında. Sanırım şevkatimizin yarattığı bir koruma kalkanı onları böyle hissettiriyor. Daha diktatör bir anne olup da bu etkiyi azaltmak mümkün olabilirdi belki ama bunun değişmesi istemiyorum. Ben yine kendimi nötrleyecek başka çareler bulurum. Çiçeklerimle oynatım, kitaplarıma sığınırım, kuşumuzla cilveleşir resimler yaparım. Ig de bu yaptıklarımı paylaşıyorum genelde ama işte bunlar da dağın görünen yüzü. Görünmeyen yüzünde hep iç daralmalarından kaçma çabaları var.

Bakalım ne zaman daha normal bir mızmızlık evresine geçeceğiz. Yoksa ben ne zaman bunlarla baş etmeyi öğreneceğim mi demeli? Göreceğiz.


2 yorum:

  1. Ya kıyamam be ciğerim soldu bu kadar korkmasına ve “eskiden mutlu bi kızdım, bi daha olamıycam demesine” :(( bu laf yetmez dila reis, füze atsaydın :P

    Çocukların mızmızlık halleri üst üste gelip günün sonunda pilim bitince ben de aşırı bitik ve yıkık bi durumda oluyorum gece yaa :( allahım bi tık daha büyüsünler artık be ...

    Eskiden beyim günün nasıl geçti diye sorunca bi ton şikayet sayardım. Hızımı alamadığım zamanlarda gün ortası mesaj da döşenirdim detaylıca şu oldu bu oldu diye :D şimdi gün ne kadar sikko olsa da sorunca “iyiydi” diyip geçiyorum. Geçen bi şeye patladım harise “üstüme gelme zaten yorgun ve stresliyim zor bi gündü” falan dedim. “Aaa hani iyiydi? Demin sorunca iyi demiştin” diyo ansjsjdhdhd artık anlatacak mecalim bile olmuyor “iyi” diyip geçiyorum, öyle bi bezmişlik işte... düşün. Normalim oldu bütün manyaklıklar :))

    Geçecek şekerim, biliyoruz hepimiz. Ne kadar zor geçerse geçsin; dermansız dert hastalık, kaza, bela olmayan her gün “iyidir”.

    Bu arada sizin lily kuş storylerinin hastasıyım. 2 günde ev kedisi ettiniz bit kadar kuşu asndndnndf yemin ederim bizim kedilerden bu kadar randıman alamıyoruz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya iyiydi deyip geçiştirmeni öyle iyi anlıyorum ki. Bazen bizde şöyle oluyor, işte kocam işten gelmiş masadayız hepimiz yemek yiyoruz. O bana birşey anlatıyor ben bön bön bakıyorum ama inan kafam almıyor kendimi zorluyorum alakalı görünmek için. Sonra sen beni dinlemiyorsun tartışması. O anda dinlemeye bile mecalim kalmamış o derece kafam bitik anlamıyor tabi.

      Geçecek inşallah merakla bekliyoruz hepimiz :))

      Kuş her geçen gün performansı arttırıyor yakında sirk kuşu yapacağım ahaha. Bizi izleyin anacım 😂

      Sil