11 Şubat 2019 Pazartesi

11/2 Nihayet Müze

Hatırlarsanız bu yıl için bir müze kart edindiğimi ve çocukların okulda olduğu saatlerde tek başıma gezmeyi hedeflediğimi yazmıştım. Yılbaşından beri bir buçuk ay geçti bile ama ben hiç gidememiştim. Haftasonunun stresini atmak için bu sabah kendi kendine, sessiz, dingin bir kaç saat vermeyi kafama koymuştum. Evde kalsam, bu tabi ki mümkün olamayacaktı ve müze kartımı değerlendirmenin tam zamanıydı.

Akşam hemen hızlı bir program yaptım. Amsterdam müzelerinin bir çoğu Pazartesi günleri kapalıyken en büyük ve meşhur olanlarından Rijksmuseum açıktı.

Sabah çocukları okula bırakıp, evi hızlıca toparladıktan sonra çıktım. Bizim evden otobüsle yarım saat sürüyor. Saat 10,5 tan 1’e kadar hiç ara vermeden, çok da acele etmeden gezdim. Ancak 4 katlı binanın sadece 1 katı bitti. Bu demek oluyor ki aynı müzeyi 4 seferde bitirebileceğim.

Özlemişim fakat biraz da unutmuşum. Konsantrasyonum zaman zaman kayboluyor, ilgimi canlı tutmak kolay olmuyordu. Yine de eğer bu gezileri düzenli yaparsam sonrasında, bu yönde oluşabilecek değişimleri görmek bile güzel olur. Annelikten normal hayata dönüş programında, çocuk dışı konulardaki konsantrasyon süremi arttırma arzusundayım.

Gerçi diğer insanları gördüğüm kadarıyla çoğu kişi de aşırı ilgili gözükmüyordu. Acaba müzeye gidenlerin yüzde kaçı, gerçekten merakla ve istekle gidiyor diye düşünmeden edemedim. Bugün içinde bulunduğum kitlenin yüzde doksanının benim gibi az ilgililer olduğunu söyleyebilirim.

Yine de bir çok detaydan büyülendim, keşke resim konusundaki becerilerimi geliştirecek şeyler yapsaydım diye hayıflandım. Elbette bir sanat eseriyle aynı değerde olamaz ama o eserlerin yüzyıllar boyunca olan kalıcılığı, bana iyi ki blog yazıyorum diye düşündürttü. Belki yıllar sonra bile bloglar hala okunur olacak, eklediğim fotoğraflar kişisel tarihime ışık tutacak. Nasıl güzel bir duygu anlatamam ❤️













3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil