14 Ağustos 2015 Cuma

Bahçe

Su an oglumu uyuturken oturdugum yerden bahceyi seyrediyorum. Kizim da youtube dan favori videolarini izliyor. Gun icinde biraz izleme hakki var. Genelde ingilizce seyrettigi icin, dile katkisi oluyor. Bazen ayni seyin turkcesini acmayi teklif ediyorum, istemiyor. Ben anliyorum diyor. Galiba gercekten anliyor.

Tam karsimda iki orumcek haril haril ag oruyorlar. Birinin acisi musait degil ama biri tam karsimda, o kadar muazzam is yapiyor ki... Bu kadar yakin araliklarla orulmus bir ag gormemistim hic. Cemberlerin arasi 2mm falandir oldukca sık bir orgu. Distan basladi ice dogru yapiyor sarmali, bitisini nasil yapacak meraktayim. Bu kadar calistiklarini bildigim icin mecbur kalmadikca bozmuyorum aglarini. Bu ulkede orumcek aglari oyle cok ki. Bahce duvarlarini saysam yuz tane cikar herhalde.

Yakindaki ekili bolumden tanimadigim bir bitki cikmisti, baktim bu sabah uzerinde tomurcuk var. Boyu 1,5m kadar uzun, yaprakari ayni incir agaci seklinde ama o kadar etli degil. Incir degildir yani. Belki cicek acinca anlarim, sanirim onu yolmayacagim degisik bir ture benziyor.

Karsi kosede ise osuruk agaci aldi basini gitti. Boyu 2,5m olmustur. Govdesi de gitgide kalinlasiyor. Gecen yil saglam kokunu cikaramayip sadece kesmistik, simdi daha da saglam olmustur. Aslinda ben osuruk agacini severim, osuruk gibi kokmasi disinda tabi. Cocuklugumun agacidir. Komsumuzun bahcesinde vardi ve cok oynadim dallariyla. Osuruk agacinin dallari kadar duzgun sopa bulunmaz. Kalindan inceye giden tam bir kirbac sekkindedir ve sallayinca kirbac sesi cikarir. Hayali atlari surmek icin birebir :)

Diger kosedeki naneler bu yil cicege durdu, toplayamadim. Annem cicege durmadan toplanmali der, kartlasiyor cunku. Cicekleri de yapraklari da mis gibi kokuyor. Nova bahcede dolasirken gidip nanelerle oynuyor illa ki.

Henuz hic bahce keyfi yapamamis olsak da bahceli evde yasamak guzel. Ya biz ya da hava musait olmuyor. Bu yaz neredeyse bitti sayilir ama diger yazlarda tadini cikarabiliriz belki.

5 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir yazı olmuş bu, hayat dolu... "Kırbaç sesi" lafını okuyunca o ses yankılandı kulağımda. Bahçeli bir evde yaşamak, yeşilin bol olduğu bir yerde, gerçekten büyük ayrıcalık çocuklar için, ne mutlu size. :) Hollanda'daki bitki ve böcek türleri Türkiye'den çok daha farklı genelde, enteresan şeyler keşfediyor insan, çok keyifli bir şey.

    YanıtlaSil
  2. Allahın hikmeti akılsız bir örümceğe ağ örme ilmini öğretiyor ilham veriyor. Ben de bahçeli bir evim olmasını isterim. Yazınızı okurken gözümde canlandı. Çocuklar için ne kadar güzel toprakla içiçe yaşamak

    YanıtlaSil
  3. Size bir sorum olacak bilgisayar teknolojisinden pek anlamiyorum benim de çocuklarim var onların resimli anılarını bir yere yazıp kaydebilecegim blog gibi ama kimsenin göremeyeceği bi program var mi acaba vaktinizi aldım kusura bakmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek estafurullah. Bir çok yol mevcut bunun için. Bir blog açabilirsiniz ve bunu herkese kapalı ayarlarsanız kimse görmez. Yine google hesabınızla google Picssa albüm açabili bunu kapayabilirsiniz. Aslında bir çok hesap var böyle, wordpress blogşarı, flickr, instagram gibi kullanıcılara kapadığınız hersey olabilir

      Sil
  4. Cok sağolun Allah razı olsun bilgilendirdiginiz değerli vaktinizden ayırıp cevap verdiğiniz icin en kisa zamanda bir hesabı ayarlarim inşallah

    YanıtlaSil