31 Aralık 2014 Çarşamba

# 2. gebelik günlüğüm

2. Gebelik Günlüğüm 36. Hafta


Yılın son gebelik günlüğü yazısı ile karşınızdayım bugün, tabi umarım toplamda yazacağım son rapor olmaz. Oğluş biraz daha beklerse çok sevineceğim :))

Hemen üstteki görseli açıklayayım. Sezeryan için aldığımız tarih bu. Eğer bir sürpriz yapmazsa Nova'nın doğumu 21 ocakta olacak. O gün tam 39. haftanın bittiği gün. Gerçi Helo, onun için aldığımız sezeryan gününden 4 gün önce gelmeyi seçmişti ama sanki Nova o tarihi bekleyecek gibi bir his var içimde. Yine de  oğlak burcu olacağını (21 i kova oluyormuş sonradan farkettim öğrenen anne sağolsun, ama belki de erken gelip oğlak olur kim bilir) en başından beri biliyordum. Due date tarihim 27 ocak olmasına rağmen, kova burcuna geçmeden doğacağını hissetmiştim. Aynı şey kızım için de olmuştu. 23 mart doğumlu kızım da 2 gün erken gelseydi balık olacaktı ama onda da koç olacağından emindim. Şimdi bu durumda anne kız koç burcu, baba oğul oğlak burcu olmuş olacak ve doğum günlerimiz birbirine çok yakın olacak ne güzel ;)

Geçen haftaki yazımda belirttiğim üzre, bebeği döndürme operasyonu konusunda kararsızdım. Ta ki düne kadar. Hep dua ettim ve bekledim iç sesimi. Sonunda dün kendimden gayet emin bir şekilde hayır dedim. Onun seçimine bırakmam gerekiyordu ve bu işlemi düşündükçe içim huzursuz oluyordu. Bu sabah önce nst, ardından usg kontrolleri yapıldı. Üçüncü randevumuz döndürme yapacak dr ileydi. Onunla görüşmeye gittiğimde net bir şekilde istemediğimi, sezeryanı tercih ettiğimi söyledim. O da doğru karar vermişsiniz dedi ve bu tepkiyi vermesine çok şaşırdım doğrusu. Aynı şekilde düşündüğünü bilmeden önce, daha ilk gördüğümde bu doktora kanım kaynamıştı. Nedense önceki doktorda beni rahatsız eden birşey vardı. Bu daha genç biri ve meğer doğumu yaptıracak olan da (tabi planladığımız tarihte olursa) bu olacakmış. Bundan sonra her hafta olacak kontrollerde onunla görüşeceğiz.

Öyle rahatladım ki anlatamam. Bu yüzden gün boyu mutlu ve güler yüzlüydüm. Herhalde her zaman böyle değilim ki kızım gün içinde defalarca anne çok mutlu musun diye sordu. Evet dedim çok mutluyum :)

Oysa bu hafta biraz zor geçmişti. Kocam noel tatili nedeniyle 4 gün, bu gün de hastaneye gideceğiz diye, toplam 5 gün evde olmasına rağmen Helo'cum bir haftadan fazladır hasta. Öksürüyor, burnu akıyor, geceleri hep yanındayım, gündüz sürekli beni istiyor, mızmız... Valla bu hafta nasıl geçti neler yapmıştım hatırlamıyorum bile.

Artık yüzüm, ellerim ayaklarım şişiyor. Aynaya bakınca küçülmüş gözlerimi, şiş dudaklarımı beğenmiyorum. Hala göbek dışında kilom olmamasına rağmen hafiften bacaklarım ve basenlerimde de fark var. Ve en fenası kasıklarım çok ağrıyor, günün bir kısmını penguen yürüyüşüyle geçirmeye başladım. Oysa ilk gebeliğimde hiç olmamıştı. Dün göbeğimi telefondan gören annemin yorumuna göre göbeğim biraz aşağı düşmüş. 

Mide yanmalarım feci durumda. İlk gebeliğimde de çok olmuştu. Bazı hamilelerde hiç olmuyor ya bunun sebebini anladım bugün gelen maillerden. Diyor ki eğer bebek dik posizyondaysa mide yanması hissi daha yoğun yaşanırmış çünkü ağır olan kafa bölümü mideye yakın, daha çok baskı yapıyor. Kafa aşağıda iken daha rahat olurmuş. Sık ve az yemeyi tavsiye ediyorlar ama yanma hissinden yemek bile yiyemiyorum zaten. Kolayını bulsam hiç yemeden duracağım o derece.

Bu sıralar araları yakın olan kardeşlerin psikolojisi hakkında okuyorum. İlk karşılaşma, anne babanın tutumu gibi şeyler. Elbet kızımda bir alışma süreci olacaktır ama umarım psikolojisi fazla etkilenmeden atlatabiliriz. Ne tuhaf ilk bebekte araştırmalar bebek bakımına dair olurken, şimdiki çocuk psikolojisi oluyor :)

Ha sahi nasıl da unutuyordum. Bu güne kadar Nova'nın yüzünü net olarak görebilmiş değildim, sadece bir kere profilden görmüştüm o kadar. Bu gün rica ettim mümkünse göreyim diye ve gördümmm! Nasıl tatlıydı nasıl ve elini emiyordu cork cork diye. Gözleri de açıktı gayet net yüz hatlarını seçebildim :) Öyle mutlu oldum ki görünce, rabbim ne büyüksün.

Mutlu seneleeeer...

16 yorum:

  1. Dogum konusunda bir karara varip rahatlamana sevindim :) insallah kizinda kardesine cabuk adapte olur. Her gebelik ne kadar farkli oluyor ! 3 hamileligimde yasamadigim her seyi 4.de yasadim :)) heleki cati kemigi agrisini. Seninde dedigin gibi aksamlari yuruyemez hale geliyordum. Hatta bu agrilar dogumdan bir ay sonra dahi devam etti. Doktora sorayim sorayim dedim bi turlu vakit olmadi.

    Yavrucuklarinla musmutlu bir yil dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Canim mide yanmasi icin gaviscon doktoruna mutlaka sor ama onerecektir, boyle tek kullanimlik kafaya dikmelik dozlarda var ve hemen rahatlatiyor.
    Karar vermene cok sevindim, en dogrusunu secmissin bence de. Ayrica 21 ocak benim beyaz atli prensimin dogum gunu ve oglak degil kova oluyor ;) ve de kova erkekleri tadindan yenmez muhtesem yaratiklardir :) son 3 hafta senle birlikte biz okuyucularin da tatli heyecanlar icindeyiz dualarim artik sizinle de!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya kova mı oluyor aklıma da geldi bazı burçlar 21 inde bazıları 23 ünde dönüyor ya bakacaktım fırsat olmadı neyse sağlıklı olsun da burcu mühim değil.

      Sil
    2. Gavisconu biliyorum dr onu değil de aynı işlevli başka bir ilaç verdi ama gel gör ki 10 gündür gidip de alamadım yok tatil kapalı yok ben gidemedim kaldı :(

      Sil
  3. Epeydir bakamamıştım bloguna, yazını heyecanla ve tebessümle okudum, kendimi hatırladım:) Nova sağlıkla gelsin inşallah. Benimkilerin ikisi de kova burcu, burçlarından mı bilmem ama kolay bebeklikleri oldu. Yeni yılda ikinci kez annelik duygusunu yaşayacak olman harika. Mutlu Yıllar! Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Gaviscon'u ihmal etme canım ya bişi yemeden yiyince de mide yanması çok sinir bozucu.Kilo almadığına çok sevindim, ben davul gibi şiştim. ah şu boğazımı tutamıyorum hamileyken!!!
    Dr. konusunda içine sinmesine çok sevindim. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür sonunda rahatım. Mide için ilaç aldım fayda ediyor ama sürekli olmuyor tabi yine yanıyorum yine yanıyorum

      Sil
  5. heyecanla okudum yazdıklarını, 21 ocak sahiden güzel bir tarih. Biz de Elif'in yüzünü doğana kadar hiç görememiştik, göstermemişti. Kendisi inatçı bir koç burcu hatta :)
    Çok güzel haberlerini merakla bekliyoruz, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koç olduğunu farkettim ben de dur bak biraz büyüsün nasıl bir koç olacak anlayacaksın. :)

      Sil
  6. Metehan'ın da doğum tarihi 21 Mart gözüküyordu, ama ben diyordum ki bu oğlan beni koç gibi tepiyor içerden mümkün degil balık burcu olması:-) 25 inde hâlâ doğmayınca doktor olaya el koydu :-)
    Çok az kalmış, ben bile heyecanlandım buradan:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık her gece rüyamda doğuma gidiyorum o derece :)

      Sil
  7. Bir karar verip rahatlamış olmanıza sevindim. Sağlık ve kolaylıkla gelsin bebiş :)
    Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  8. inşallah sağlıcakla alırsın kuzucuğunu kucağına. çok az kalmış. nasıl heyecanlısınızdır aılecek şimdi :)

    YanıtlaSil
  9. 27 ocak benim doğumgünüm:))Canım benim Allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin, Ege kova, iki kankası da oğlak , bence ikisi de mükemmel burçlar(En azından erkek için:))Rahatlıklar ve kolalıklar diliyorum, mideye haşlanmış patates suyu iyi gelir diye biliyorum

    YanıtlaSil