11 Eylül 2014 Perşembe

# 2. gebelik günlüğüm

2.gebelik günlüğüm 20. Hafta

Şa la lal lal laaaaa. Yirminci haftaaaa inanamıyorum yolun yarısına geldik :)

Bu haftanın ilk yarısı düğün sebebiyle maksimum yorucu ikinci yarısı ise yaz başından beri dört gözle beklediğim tatile kavuşmamdan dolayı pek bir keyifli geçti. Yeğenimin düğününü yaptık pek güzel oldu ve ben hamile hamile göbek attım. Çok yoruldum ama oynarken belki bir altı ay veya bir yıl bebe bakmaktan bir halt yiyemem tadını çıkarayım kurtlarımı dökeyim dedim. Galiba Novacım da annesinin tepinmesinden memnun gıkınu çıkarmadı. Fakat ben hoplaya hoplaya oynarken insanların bana tuhaf bakıyorlarmış gibi gelen tepkisi de kafamı kurcalamadı değil. Neyse efendim geçti bitti, hiç pişman değilim :)

Salı günü sabah erkenden Dalyan'a geldik dalaman havaalanından. Ama önce dalamanda yaşayan eşimin amcasını ziyaret ettik. Doğum sırasında kordon dolanıp oksijensiz kalması nedeniyle sakat kalmış bir kızları var, 10-12 yaşlarında. Yürüyemiyor, konuşamıyor sürekli yatıyor tek başına hiç bir ihtiyacını gideremiyor. Her ne kadar allahın takdiri deyip fazla etkilenmesem de hamileyken böyle örnekleri görmek insanı çok üzüyor.  

Şimdi iyiyim, denizde/havuzda yüzmek, az da olsa güneşlenmek, Helo ile kumlarda oynamak çok iyi geldi. O kadar uzun zamandır tatil yapmamışım gibi geliyordu ki, şimdi tadını çıkarıyorum.

Bu hafta ayrıca detaylı ultrason için randevuyu aldım. Orda mı yapsak türkiyede mi ikileminden ve bizim mümkün boş vakitlerimizde uygun bir dr bulunabilir mi problemini çözdük. Bir sürü yerle konuştuktan sonra haftaya cuma için (19 eylül) randevu aldık. Fakat şimdi de başka bir gereksiz endişe türedi. Ya yine cinsiyetini göstermezse, ya hollandada bir daha kontrol olmaz da (genelde olmuyor) doğuma kadar hiç öğrenemezsen telaşı. Çünkü Helo da bu taramada göstermemişti. Elbette sağlıklı olması daha önemli ve durmadan dua ediyorum ama gerçekten meraktan da çatladım :)

6 yorum:

  1. Bak ben de merak ettim şimdi hadi hayırlısı...

    YanıtlaSil
  2. Valla hic merak ederim deme onca zaman tr daydin coktan gidebilirdin bizi de meraklandirmazdin son an a kadar :) ben nes iyi tatiller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım önceki yazımı gözden kaçırdın sanırım gittim ama göstermedi ki

      Sil
  3. Gece, valla hepimiz heyecanla bekliyoruz galiba.. Tabii başta sağlık, cinsiyet o kadar da önemli değil ama merak ediyor insan :) Bu arada bir arkadaşımın başına komedi ötesi bir iş geldi, amerika'da, bunlar baya dindar musevidir, doktora demişler biz allahın takdirine bıraktık öğrenmek istemiyoruz cinsiyetini, hiçbirşeyini, klasik doğum olsun. Doktor da bunlardan deli anladığım kadarıyla. Geçen hafta ikizleri(!!!!) oldu, biri erkek biri kız :D Şoku düşünebiliyor musun!?

    YanıtlaSil
  4. allah analı babalı büyütsün.sağlıklı sıhhatli dünyaya gelir inşallah :) herşeyden önemlisi sağlık kız erkek farketmez...

    YanıtlaSil