15 Ocak 2014 Çarşamba

# bebek şapkaları # Örgü

Perfect Fit Örgü Bere

Geçen yıl biz daha Slovakyada iken, kafasında doğru düzgün duracak bir şapka arayışına girmiştim. Çünkü pusetinde otururken şapkasını düzeltmekten ilerleyemiyordum hiç. Oradayken yeni bir şey almak bizim için ekstra zor olduğundan, mecburen kendim nasıl yapabilirim arayışına giriştim. 

Sonra nasıl oldu hatırlamıyorum fotoğraftaki gibi bir şapka ortaya çıktı. Tığ ile ördüğüm şapkanın kulak kısımlarını, hiç koparmadan örmeye devam ettim ve ön ve ense kısmında oyuntu oluşturdum. Kulak kısımları kafasını iyice kavramış oluyor ve şapka hiç dönmüyor.

Geçen kış bu şapkalardan on tane falan örüp hediye ettim. Bu yıl da altı tane ördüm. Ufak bebeklere örerken yüzde yüz pamuklu bebe ipliği kullanmış ve sadece ponpon yapmıştım. Daha büyük bebekler için ise üzerine tavşan baykuş hello kitty gibi figürler işledim. Yukarıdaki fotoğrafta 1. Foto Helo'nun kendi şapkası, 4. Foto hediye ördüğüm için daha ufak. 

Kısaca nasıl yaptığımdan bahsedersem, tepeden başlayarak trabzan ile örüyorum.  Alın bitişine iki parmak kala, alın ve enseden oymaya başlıyorum. Kulak kısmını trabzan devam ederken alın ve enseyi sık iğne geçiyorum. Kulak yeteri kadar uzun olmamışsa alın ve ensede son iki sırayı sık iğne değil de ilmek atlatma şeklinde ilerliyorum. Kulağın sın sırasında zincir çekip burgu yaparak bağcıklarını da örgü sırasında tamamlıyorum.

Bu şapka yeteri kadar sıcak tutuyor ama özellikle kabanların şapkalarının altına giydirmek için ideal. Trabzan örgüde kullanılan ipin iki katı kalınlıkta sonuç elde edildiği için çok kalın iplerde, kalın ve sert oluyor ve pek de hoş durmuyor.


5 yorum:

  1. çok güzel ve sevimli olmuş GeCem. bu tür şapkalar kulaklar için ideal. bende seviyorum

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık..çok güzeller.. bizim bıdıkta baykuşlusunu istiyor.. ama elim deyip yapamadım bir türlü..

    YanıtlaSil
  3. ben de kulaklı bereleri çok seviyorum ve çok korunaklı buluyorum. Oğluma örmüştüm, sakıncası yoksa adresini yazıyorum. sizinki de çok hoş, doğacak olan kızıma yapabilirim :) portakalincicegi.blogspot.com/2012/03/kulakl-bere-nihayet-bitti.html

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ya, bu tip örgü işlerine hep özenmişimdir, çok şirin duruyor, özellikle tavşan kulaklıya bayıldım, ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
  5. benim findik ta kulsklikli sapkalar takiyor daha kullanisli oluyorlar gercekten.cok guzel ormussun ellerine saglik

    YanıtlaSil