22 Ocak 2014 Çarşamba

# Hollanda'da çiçekler

Evimizde Lale Zamanı






Biliyorsunuz Hollanda'nın laleleri meşhurdur. Yıllar boyunca hep kızdım, bizim kültürümüze ait olan çiçeği çalmışlar diye. Çaldıkları yetmemiş bir de devasa lale bahçeleri yapmışlar, bunlarla tüm dünyaya caka satmışlar diye :)

Son yıllarda İstanbul'da da lalelere önem veriliyor ama burası gerçekten bir başkaymış. Zaten çiçekçilik alanında aşmışlar kendilerini. Benim çiçeklerimi satın aldığım dükkanın sahibinin yaşıtım bir bayan olması, yaptığı aranjmanlar beni öyle imrendiriyor ki. Ne güzel bir iş ne zevkli bir çalışma ortamı. Türkiye'de olsa insan çiçekçi dükkanı açmaya çekinir masraflarını bile çıkaramayabilir çünkü :(

Burda ise o kadar yaygın ki çiçekçiler, yeteri kadar kazanıyor olmalılar. İnsanlar da kadar düşkünler ki çiçeklere, bahçeler daima çiçekli, alışverişten dönenlerin ellerinde her daim bir buket çiçek.

Ben de eskisine göre çok daha sık alıyorum artık. Lale zamanı da geldiği için evim bir süre onları misafir edecek. Bu arada çiçekler gerçekten çok ucuz, fotoğrafta görülen iki buket beraber toplam €3.99 idi.

Akşam aldığım çiçekler bu gün açmaya başlayınca ve şu an uyuyan kızım da bu saate kadar bana kök söktürünce, lalelerin fotoğraflarını çekmek istedim. Onlarla bir kaç dakikalık bir hasbihal bile ruhuma öyle iyi geldi ki.

5 yorum:

  1. Ne güzeller gerçekten de! Soğandan yetiştirsene GeCecim :) Benim lalelerim de açtı böyle mevsim ortasında, üstüne bir de çok güzel sarı kavuniçi çıktılar bu sene (her sene ne çıkarsa bahtıma diye soğan alıyorum, kendimi şaşırtıyorum, deli miyim neyim..) Aslında soğanlar yıllarca kullanılabiliyor ama ben beceremiyorum, çürütüyorum, her sene yeniden alıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıcam daha yeni geldik ya pek gezemedim laleler ekmek istiyorum bahçeye zamanı geçince de soğanları çoğaltmayı, bir tane geçen seneden var bahçede bakacağım ne durumda

      Sil
  2. çok güzeller,ben de saksılara ektim,lale,sümbül,nergis heyecanla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları da yapıcam inş bebekle her istediğimde çıkamıyorum

      Sil
  3. bayılırım çiçeklere
    harika bunlar da
    sevgiler

    YanıtlaSil