21 Ocak 2014 Salı

# gezdim gördüm # ilginç bilgiler

Arabalarla İlgili Tuhaf Gerçekler

Bu sabah kızımı oyun grubuna götürürken jantsız birkaç araba görünce aklıma geldi yeniden. Slovakyada nasıl da yadırgıyordum. Orada neredeyse hiç bir arabanın jantı yok. Bunda kış/yaz lastiği geçişlerine sıkı şekilde riayet edilmesi ve 8 tekerlek için jant almanın masraflı olması da sebep. Ancak çok lüks arabalada falan jantsız kara kara tekerlekler öyle tuhaf duruyor ki, İstanbul'da pek görmediğimden çok şaşırıyordum.

Hollanda'da fazla olmasa da var jantsız tekerlekler. Fakat artık gözüme batmıyor :)

Slovakyada iken bir süre Paris'te yaşamış  bir arkadaşı anlatmış eşimin. Paris'te arabaların ön ve arkaları genelde paramparçadır diye. Hakikaten yılbaşından önce gittiğimiz zaman dikkat ettim öyle. Çizik, kırık, kaportası çökük arabalardan bolca var. Meğer orada arabaları çok sıkışık parkediyorlarmış. Arabayı parkederken ve çıkarken önden arkadan tak tuk diye vurarak çıkmak adettenmiş :) Üstelik araba çok yeni olsa bile böyle, biz Türkler bir çizik olacak diye aklımız gider.

Bir de İtalyan arabalarının genelde küçük olmasının sebebi dar sokaklardan kolayca geçebilmeleri içinmiş. Biliyorsunuz eski kentlerde sokaklar çok dar ve bunlardan İtalya'da bolca var. Yine onlar da bu dar sokaklardan geçerken arabanın yanlardan duvarları çize çize gitmesine pek aldırış etmezlermiş duyduğuma göre :)

Ne kadar tuhaf değil mi? Siz biliyor muydunuz peki.

10 yorum:

  1. Ne tuhaf şeyler. Jantsız araba düşünemedim.
    Vura vura park etmek hele mümkün değil. Biz arabamızı yeniledik, eşim bazı insanlar sağına soluna bakmadan kapıları açıyorlar, çiziliyor diye otoparka bile park etmiyor bazen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen eşimde hep açarken dikkat etmemizi söyler

      Sil
  2. Türkiye'de bu olaylara verilecek tepkileri düşünemiyorum,''neden fren mesafesi bırakmıyorsunuz'' diye tartışan insanlar gördüm çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pariste insan bile geçemez dipdibe parketmişlerdi şok olduk

      Sil
  3. :)Bilmiyorum çok eğlenceliymiş.Eski arabam(rahmetli)öyleydi.Eski bir Renault Twingo.Çarpsam da,kırsam da inip bakmazdım bile:)Demek fransız arabaların kaderi bu.Sonra zincirleme kazada kurban verdim,gidişi muhteşem oldu:))

    YanıtlaSil
  4. çok enteresan, benim pek dikkatimi çekmezmiş gibi geliyor ama kültür farklılığı dediğin şey arabalarda bile geçerli desene, çok ilginç :)

    YanıtlaSil
  5. İnanmıyorum..
    inanılmaz:) ama olabilir ..neticede oraları yaşayan , gören sizsiniz
    Allah allah :)))

    YanıtlaSil
  6. Bende bilmiyordum. Cok ilgincmis gercekten. Esimde cok titiz bu konuda, kapıları acarken dikkat ediyoruz:)
    Dert ettigimiz seye bak:))

    YanıtlaSil