1 Nisan 2013 Pazartesi

# ben

Takvimde Bir Yıl ama Gerçekte Kaç Yıl Yaşadım?

Geçen yıl bugün 10 günlük anne olarak, anne iken ilk doğum günümü kutladım. Pek tabi ki o zaman daha anneliği pek anlayamamıştım. Bugün bir yıl geçtiğinde düşünüyorum, gerçekten bir yıl mı yaşlandım, yoksa harcadığım efora bakarsak 3 yıl mı yaşlandım ya da kızımın içime verdiği yaşam enerjisiyle 3 yıl gençleştim mi kestiremiyorum.

Anne olmak çok zahmetli bir işmiş. Geçen gün kendi kendime düşünüyordum. Çocuk yetiştirmek için şu bir yılda harcadığım enerjiyi kariyerime harcasam asistanlıktan profesörlüğe terfi ederdim. O kadar yoğun bir mesai harcanıyormuş ki. Hiç bir yardımcım olmadığı için bu süreci dibine kadar yaşadım.

Yine de bir evlat sahibi olmanın verdiği tat hayatın hiç bir kısmında yokmuş. Bu yüzden artık doğum günlerimde (kızımın doğum günü ile arasının az olmasından dolayı) annelik yaşımı kutlamaya karar verdim. Zaten rakamlar da gitgide büyüyor diye yaş günü kutlamak hiç içimden gelmiyor, böylelikle bu günleri stressiz geçirebilirim. Kızımla birlikte her geçen yıl gençleşeceğim çünkü.

Sevgiler

12 yorum:

  1. O halde nice annelik yaşlarına

    YanıtlaSil
  2. Bebişinle birlikte nice güzel yıllara:)

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru söylemişsin canım..

    O zaman bende, nice nice yaşlara diyorum..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. İyi ki doğdun canım.
    Nice güzel, hep gençleştiğin yıllara.
    Öperim

    YanıtlaSil
  5. Henüz anne olmadığımdan tahminen ama, nedense annelik yaşınızı kendi yaşınız yerine kullanmanızı, içinizdeki diğer kadınlara haksızlık olmuş gibi algıladım. Şu an annelik kimliğiniz çok yoğun ama siz sadece o değilsiniz. Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır.
    Rakamların büyümesi kısmına ben de pek tahammül edemiyorum. Mod 35 olarak yaşımı yaşayayım diyorum bundan sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrusu hiç de alınmadım aksine çok beğendim yorumunuzu zira kendimi sürekli sorguluyorum bu konuda. gerçekten ne istediğimi sürekli böyle yaşayabilir miyim meselesini. evet sadece anne değilim ve yine çocuğum için de diğer kimliklerimden vazgeçmemeliyim.

      Sil
  6. Efor harcamayan kisi yaslanir :) surekli aktif olunca dilacigin pesinden genc anne oluyorsun. Guzel anneyi tekrar tebrik ediyorum nice yaslara...
    NesRaEla

    YanıtlaSil
  7. Sevdiklerinle birlikte nice yıllara :)

    YanıtlaSil
  8. minik kuzunla nice annelik yaşlarına...

    YanıtlaSil
  9. Tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu güzel bir ömür diliyorum..
    sevgili ge&ce ben bir tema düzenledim kendimce ama başaramadığım bir yeri var bana yardım edermisiniz ne yapmalıyım
    blog
    http://kurabiyevakti.blogspot.com/
    burda yandaki üçlü populer post-arsiv-comment kısmlarının geçişini nerden link vereceğim bulamadım aslında arsiv ve yorumlar linki koymayı beceremedim lütfen nasıl yapamalıyım yardım edermisiniz. tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blogunuza baktım o geçişleri yapmanız için şablonun html kodlarını düzenlemeniz gerekiyor

      Sil