20 Ekim 2012 Cumartesi

# bebek oyuncakları # Helodünya

Helo'nun Oyuncakları

Ben küçükken porselen bir tavşanımız vardı, kırmayalım diye vitrinin en üstünde duran. Zaman zaman oynasam da kolay erişemediğimden olsa gerek benim için çok özeldi. Malesef onun dışında pek bir oyuncağımı hatırlamıyorum. Hayal meyal sanki. Pembe plastik fincanlar vardı, birkaç bebek. Şimdi diyorum ki keşke resimleri olsaydı.

Bu blogun akıbeti ne olur bilmem ama kızımın oyuncaklarının resimleri burda kalsın istiyorum. Bu resimleri iki ay kadar önce çekmiştim ama bir türlü düzenleyemedim. Bu yazıyı yazmam görmemişlik olarak algılanmaz umarım. Mevcut oyuncaklarımız (bunlara bir iki tane daha eklendi ama resim yok) kimine fazla kimine az gelebilir. Biz eşimle çocuğu oyucağa boğma taraftarı olmasak da, oyuncağın doğru kullanıldığında geliştirdiğine inanıyoruz. Bu yüzden hediye vs hariç durumda her ay ortalama bir oyuncak almaya çalışıyoruz.

ben resimleri çekerken Helo oyuncaklarla oynuyor, alttaki plastik balıklar banyo balıklarımız, banyoyu birlikte yapıyoruz. Suyun içinde iken balıkları sıktığımızda ağzından baloncuklar çıkıyor gerçek gibi :)

Bu kitapları Fotoğrafik Hatıralar teyzesi göndermişti, daha birkaç tane daha var ama henüz onlara ilgi duymuyor. Bu kitapları 3 aylıktan beri okuduk ezberledik. Üsttekiler dokun-öğren konseptli. İkinci sıradakiler yüksek konstraslı olduğundan ilk aylardan itibaren bebeklerin ilgisini çekebilir. Alttaki kartları ise çok seviyoruz, 50 tane kart var, şimdilik sadece resimlere bakıyoruz, ilerde matematik yapıcaz.

Üstteki ilk bez kitabımız, doğmadan önce almıştık, doğduğundan beri baktı. Alttaki kitap babannesinden hediye biz İstanbul'dayken, o da çıngıraklı ve interaktif olduğu için favorilerimizden(di). Ahtapotu ise ben yapmıştım hamileyken. Bacaklarından kavraması çok kolay oluyor.

Bilimum oyucaklar. Üst sağdaki zürafa dedesinden, minicik ama kurmalı çok seviyor onu.  İkinci müzikli diş kaşıyıcı babannesinden onun da çokça yalayıp yuttu. 3.diş kaşıyıcısı 5. ayd almıştık. 4. çıngıraklı köpek hastane çıkışı takımından çıkmıştı, 5. müzik çalan ve meleyen kuzu, pek ilgi göstermedi, soluk renkli olduğundan herhalde. 6. ise evdeki yumurta kapları, mıknatıslar ve Egehan abisinden yadigar çıngırak.


1)Eşimin arkadaşı Mira teyzesinden hediye bebek saç ve bağcıklarıyla oynamaya bayılıyor. Adı Pembe.2)Uyku arkadaşı: 6-7 çeşit müzik çalıyor ve yüzü ışıklı, favori oyuncaklarından kızımın. Adını blue koyduk. 3)Benim ördüğüm tavşan, 4)Sıkmalı penguen, sıkınca ötüyor. 5) Pusete asılan oyuncak arı. Doğduğundan beri var çok severek oynadı. 6) Diş kaşıyıcı fil, karnına bastırınca ötüyor, yüksek konstrastlı renklere sahip olduğu için çok sevdiklerinden.
Üstteki pusete asılan çıngırak, bolca oynadı. beşiğine de asıyordım bacakları ile kolları ile bolca müzik yaptı. Alttaki de ilk piyanomuz, çok düşkün olmasa da çalıyor arada.

12 yorum:

  1. Çok güzel.bazen bende diyorum bunu yayinlamasaydim diye ama bizde lazım oluyor.dönüp bakmak istiyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bakıyorum zaten bir blogun en iyi okuyucusu yine kendisi

      Sil
  2. helocumun oyuncakları çok güzel ve bu yazı tabiki görmemişlik değil. aksine saklamak kadar iyi bir fikir. benim oynadığım oyuncakları annem kardeşime saklamış. kardeşimden sonra da biz büyüyünce çocukluğumuzu hatırlayalım diye. şimdi onlarla kardeşimin kızı oynuyor,nil de sırasını bekliyor. diyeceğim o ki helonun en sevdiği ilk oyuncaklarını mutlaka sakla. süper nostalji oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saklamak isterim ama taşınmalarımız devam ederse ne kadar muhafaza ederim belli değil o yüzden bari en azından resimleri kalsın

      Sil
  3. konuyla çok alakasız olacak ama helonun reflüsü vardı endişeleniyordun.altı ayla birlikte azalır ve tamamen sona erer demiştim.ne durumda?
    bende oyuncak yerine daha çok kitap taraftarıyım.hatta oyuncak yerine mutfak eşyaları pek münasiptir bizde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merakına teşekkürler canım, evet reflü ile ilgili gelişmeleri ay dönümü yazılarında paylaşmıstım ama çok uzun yazdığımdan gözden kaçmış olabilir. yazın istanbul tatilinde 3,5 aylıkken gittiğimiz doktorun yönlendirmesi üzerine tamamen kesildi hemen. emme miktarını ve zamanını bebeğe bırakmamızı söyledi, açlıktan ağlamadıkça vermeyin dedi ve gerçekten işe yaradı, açıklamalarıyla burada yazmıştım tekrar

      anne baba kitap düşkünü iken kızımın da olması kaçınılmaz olacak, burda henüz uygun kitaplar bulamadık dil dolayısıyla, yakında bakıcam. mutfak eşyaları, bilimum kutular, kaplar da bizim favorimiz. hatta son zamanlarda bu oyuncakların yüzüne bakmıyor bile

      Sil
    2. burada http://ge-ce.blogspot.sk/2012/06/bebek-reflusu.html

      Sil
    3. evet bu yazıyı bliyorum hatta yorum bile yapmışım.yalnız sonradan ilave yapmışsın iyi olmuş.bende endişelendiğim zamanlar hiç böyle kaynaklara rastlayamamıştım netten :( bilgilendirici ve rahatlatıcı bir yazı.
      ikinizin adınada sevindim :)
      blogları sıkı takip ederim ama yazı çok yoğun geçirdiğimden hiç bir bloğa uğramaz olmuş ve bebeklerimin ay döngülerini kaçırmışım.yeni yeni yakalıyorum :))

      Sil
  4. amanın oyuncaklar ne güzel çıkmış hatta çoğunu görmemiştik iyi olmuş koyduğun:)Ege hala oyuncaklarla ilgisiz biraz alıyor takırdıyor güzel ses çıkarısrsa biraz daha oynuyor takırdamazsa hiç ilgilenmiyor bile:(:( oyuncakları değiştirdim yukarıdan başka indirdim belki ilgisini çeker diye ama ıhı bir iki arabayla biraz oynadı gene bakmıyor:( onun işi mutfak dolaplarını tencereleri indirmek tabakları indirmek banyo daki saplı fırçayı alıp taklayarak sürmek bidonları takırtdakmak ve tabureleri sürmek:((

    YanıtlaSil
  5. Özellikle balıklara bayıldım. Çok teşekkürler paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  6. helom güzel güzel oynasın, öğrensin inşallah.. bende çok oyuncak almama taraftarıyım.. aynı özelliklerde olanlardan birden fazla olmasına karşıyım.. hem para tuzağı hemde çocuğa hiçbir katkısı yok.. sadece görüntüsü güzel ama işlevsiz hiçbirşey almamaya gayret gösteriyorum aklımın erdiğince..

    YanıtlaSil
  7. Gece'm... Dünya'm....
    Yazıyı şimdi okudum ve çokce duygulandım...
    Bu ara blogdan uzak kaldım bır tek instagramı kullanıyorum tembellık dız boyu :(
    Kıtapları begenmene cok sevındım...

    Sevgıler...

    YanıtlaSil