23 Kasım 2011 Çarşamba

Benden mail bekleyenlere

Nerden baslasam bimiyorum. İlk defa istanbula geldigime bu kadar pisman oldum. Bu yaziyi okuyan ablalarim uzulecek ama oyle stresli gunler geciriyorum ki, pismanligim ondan. Bazi resmi isler icin gelmistim, hic birsey yolunda gitmedi ve geldigimde beri hergun deli danalar gibi kosturuyorum. Sabah evden cikiyorum aksam giriyorum, her gun birkac ilce degistiriyorum. Annemlerde kalmama ragmen annemin evine cok yakin oturan arkadasimi daha hic goremedim, onu da uzdum. Fiziksel yorgunluk umrumda degil, keske aksilikler olmasa sinirlerim cok yiprandi. Gecen gun vapura yetismek icin resmen kostum, hizli yurume degil, ardimdan kapi kapanip da kendime geldigimde ne yapiyorum ben dedim, kocaman gobekle kostugumu bile unutmusum. Malesef bes ay bitmemesine ragmen herkes gobegimin yedi sekiz ay buyuklugunde oldugunu soyluyor : (

Sinirledigimde hic sucu olmamasina ragmen hincimi esimden cikariyorum, yanimda olmadigi icin, bir sihirli degnek ile hayatimi kolaylastirmadigi icin, nasil olacaksa.

Okula da gitmem gerekti sik sik, ama hic birsey yolunda degil. Oyle uzuldum ki yine, ne olacak hic bilmiyorum. Seytan kulagima bin turlu nane fisildiyor ama esim ve ailemin hatri icin kovuyorum, ne zaman patlayacagim bilmiyorum. Cok umutsuzum.

Bu kosturmacalarin hic biri bebek icin degil, ona ne birsey aldim henuz, ne de eskisi gibi ilgilenebiliyorum onunla, beslenmem bile bozuldu, umarim iyidir.

Beni en cok geren ise icine dustugum durum. Sadece blog icin benden cevap bekleyenlere degil, macaristandaki hocama karsi da sozunu tutmayan, guvenilmez biri gibi oldum. Uc gecedir bunun yarattigi sıkıntıdan uyuyamiyorum, bu gece de sabahi edince, b yaziyi yazmaya karar verdim. Oysa bu ben degilim, baskalarina karsi sorumluluklarim hep kendimden once gelmisti. Sanki kontrol edemiyorum hic birseyi. Aklima semsin mevlanayi meyhaneye gondermesi geliyor, kendinden hic beklenmeyen bir duruma girmeye zorlanmisti, bende oyle hissediyorum, sanki bir sinavdayim, allah sonunu hayir etsin.

İnternete girme konusunda hem zamansizliktan hem de baglanti sebebiyle sorun yasiyorum. Cep telf na aldigim gunluk/haftalik internetle gayet yavas bir baglantim var, abartmiyorum su anda bu yaziya basladigimdan itibaren 34 dakka gecti. Mail kutumda 200 lrde olan mesaj sayisi suan 800 u gosteriyor. Biliyorum bir kismi spam ama spam olmayanlari farkedemiyorum, kafami toplayamiyorum.

Simdi bunca sey yazdin sonuc ne diyeceksiniz, verdigim sozleri tutmak istiyorum ama ne desem bos. Hic birsey bilmiyorum, herhalde bir hafta sonra donunce ancak yeniden toparlanabilecegim : /

15 yorum:

  1. Tatlım günaydınlar, evet oldukça Yorgunsun ve sinir sistemin bozulmuş bu dönemde yapacağın en iyi şey hayata olumlu bakmaya çalışman ve mutlaka B vitamin takviyesi alman. bu senin sinir sistemini onarır ve rahatlatır. istanbul malum, hoş her yer aşağı yukarı öyle birde nereye gitsen o işi bilen insanın o işin başında olmaması alakasız kişilerin kadroları doldurması ne yazıkki.neye el atsan elinde kalıyor haksızlık sadakatsizlik yolsuzluk ve aymazlık almış başını gidiyor. ama bunlar seni yıldırmasın sakın bak bebeğini düşün zorunlu olmasa eşinde yanında olurdu eminim.. birde yanında olup da ilgilenmeyenleri düşünebiliyor musun esas bu insana daha çok koyar. lütfen hemen doktoruna danışarak takviye vitaminler al ve çok bunaldığında hemen oturup en az üç kere derin derin nefes al ve ver.. seni sevenleri sana ihtiyacı olanları düşün.. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. sıkıntını ikiye katlayan tam da bu zaten.başkalarına karşı hissettiğin yoğun sorumluluk duygusu.olur böyle kimi zaman.karşındakiler de insan sonuçta eminim buna yakışır şekilde tepki vereceklerdir.lütfen rahat olmaya çalış,helodünya da geriliyor seninle.böyle sürerse dünyaya geldiginde de gergin bir bebek olma ihtimali doğar ve sen esas o zaman seyreyle gümbürtüyü:)

    YanıtlaSil
  3. Allah yardımın olsun, lütfen kendine dikkat et..Her şey yerini bulur..

    YanıtlaSil
  4. Canım dün de yazılarını okudum ama sana yazamaya fırsat bulamadım. Uzun uzun yazmak isterim sana aslında ama o koşturmaca içinde seni de yormak istemem. Böyle zamanlar insanı yıpratıyor yoruyor ve üzüyor çok haklısın. Ama geldi mi de üst üste geliyor. Elinden geldiğince umutsuzluğa kapılmamaya çalış. Söylemesi kolay diyeceksin belki ama inan o umutsuzluğa kapıldın mı daha çok üst üste biniyor her şey. Pozitif düşünmeye çalış. Bebişini düşünerek kendini biraz rahatlat. Yakın zamanda bu koşturmacaların bitecek bir ohh diyeceksin eminim. Bebişine ayırmak için de bol bol zamanın kalacaktır. O yüzden de üzülme daha vaktin var ona alışverişler yapıp ciciler almak için. Bazen kimseyi değil kendimizi bile düşünecek zamanımız olmuyor. Böyle süreçler insanın başına hep geliyor. Çabucak geçmesini diliyorum. Eşin de anlayışla karşılıyordur eminim sen üzme tatlı canını. Sana kocaman sevgilerimi yolluyorum:)

    YanıtlaSil
  5. bence herşeyden önce Heloyu düşün...
    tabiki bu hormonların değişikliğindende kaynaklanıyor bu olumsuz düşüncelerin. En kısa zamanda atlatırsın inşallah

    YanıtlaSil
  6. Bazen böyle her şey üst üste gelir ama sonunda yoluna girer, derin derin nefes alın, bir telaşın içinde olduğunuz kesin, bir canı daha taşıyorsunuz, olumlu düşünceler için kendinizi biraz zorlayın, her şey istediğiniz gibi gerçekleşsin inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Gececiğim,

    Lütfen sakin olurmusun ! Hiç bir şey ama hiç bir şey telaşla kızmakla çözümlenemez. Kendini yeyip bitirsende herşey olacağını varıyor. Derin bir hefes al.......... ama hemen verme. Tut içinde tutabilidğin kadar. Ve dayanamayıp nefesini boşalttığında Hala yaşıyor olmanın ve nefes verebilmenin mutluluğuyla şükret. Gerisini boşver.

    Allah cc yanında ve yardımcın olsun inşallah.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  8. hay allah.. insallah duzelir her sey en kisa zamanda, hayirlisiyla..

    YanıtlaSil
  9. Canımsın sen...

    Lütfen artık kendini biraz düşün. Kendine ve bebeğine sıra gelsin artık. Bırak sözleri (tamam önemlidir mutlaa) ama artık kendin için bir şeyler yap.

    Okurken tüylerim diken diken oldu. Beni mahfettin. Çok üzüldüm. Yakınında olmadığım ve sana bu dönemde destek olamadığım için çok ama çok üzgünüm. Keşke o bahsettiğin sihirli değnek bende olsaydın ve sırası ile bütün bu beklediğin belirsizlikleri yok edebilseydim. Ne çok isterdim.

    Senin o içacıcı, moral verici yazılarına o kadar alışmışım ki bu satırlar okuyunca çok üzüldüm.

    Ne olur kendine ve eşine hazsızlık etme. Yıpratma kendini. Eminim Dünyada çok iyidir. Beslenmene gelince o sendeki depolardan alıyordur alması gereken vitaminleri emin ol, ama sende çok önemlisi. Sütünü deirini ihmal etme.

    Yapabileceğim burdan da olsa halledebileceğim bir şey olursa lütfen yaz.

    Seni sımsıkı kucaklıyorum...

    Işıkla kal..

    YanıtlaSil
  10. sisst sakin ol, lutfen...
    yetismezse yetismez.
    olmazsa olmaz.
    hayatta hicbirsey kendi sagligin ve bebeginin sagligindan onemli degil.

    gobisinin buyuk olmasina takilma, ben toplam 11.5 kilo almistim ama karnım plates topu yutmusum gibi kocaman gorunuyordu.
    asabiyete gelince, o da hamileligin sanindan.
    hormon seviyen regl doneminden 9 kat fazla hale geliyormus. sehi seven kimse sana kirilmaz merak etme sen, kendine dikkat et. relaaaax :)

    YanıtlaSil
  11. Gececiğim, her şeyden önemlisi sen ve bebiş. Ne olduğunu anlamasam da her işin sonunda bir hayır ve ferah çıkıyor, olumlu düşünmeye çalış lütfen, gelecek olan minik arkadaş için :)

    YanıtlaSil
  12. Ah yazıktır sana, kıyamam yaaa :(
    Umarım biranda herşey yoluna girer, sen de bebişin de huzura erersiniz, sıkma fazla canını :)

    YanıtlaSil
  13. GeCeciğim, bebeğini strese sokma şimdiden, hamileliğin ne kadar rahat geçerse doğumdan sonra da o kadar sakin bir bebeğin olur. İşler ters gittiğinde elbette düzeleceğini düşün. Olumlu düşünmenin çok etkisini gördüm ben. Hatta bu şekilde olaylari bir dereceye kadar yönlendirebilmek bile mümkün. Herşey hallolur merak etme sen

    YanıtlaSil
  14. hepsi gececek,sikma canini,sen uzulursen bebisinde uzulur unutma,bu anlar cok normal,kendini nerde iyi hissediyorsan orda ol,birak hayat aksin,sen bu zamanlarin tadini cikar,,

    seni hep takip eden bir okuyucunnnnn,,,:)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Gece,
    Lütfen dert etme bunlari. Beklesin hersey, bebeginden ve senden daha önemli mi diger isler? Tabiki degildir...
    Sorumluluk sahibi insan icin biraz belki ici rahatsiz edici geciktirmelerin olmasi ama bu durumun senden kaynakli degil. Belki Rabbimiz böyle olmasini istiyor, dedigin gibi belki bu imtihan ve sen rahat ol ;) Herseyde var bir hayir biz bazen göremesekte ;)
    Seytan senin kötü hissetmeni sagliyor belkide vesvese verip...
    Seni seven insanlar beklemeyide bilirler, tepki verenler zaten yeterince sevmiyordur ;)
    Kendine iyi bak, bir sonraki dakikaya garantimizin olmadigi dünyada üzülmeye degmez hicbirsey, üzme güzel yüregini emi ;)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil