8 Ağustos 2011 Pazartesi

# Dizi # Sevdiklerim

Mary Daisy Dinkle


Ne zamandır birşey yazasım yok bloga, günlerim evde çalışmakla geçiyor. Akşamları dizi ve film izlemelerimiz, kitap okumalarım devam ediyor. Artık nedense her yaptığımı paylaşmak istemiyor canım, biraz ne gerek var hissiyatına büründüm

24 dizisine baştan önyargılı davrandığımız için izlememiştik. Bir kaç ay önce ona da başladık. Bana kalsa bir günde biter ama eşim haftada sadece çarşamba ve pazar günlerine onu koydu. İkinci sezonu yeni bitrdik o da bu hafta sonu artık heyecandan 4-5 bölüm birden seyrettik.

Başlığa adını veren filmi de seyredeli çok oldu, belki bir aydan fazladır ama hala aklımda ve yazmak istedim. Bir kere animasyon olmasına rağmen çocuk filmi değil, biraz ağır bir film. Hikaye gerçekmiş  çok sevimli ama bir o kadar da duygusal. Uzun bir ayrıntılı bilgi burada mevcut. 

Avustralyada yaşayan 8 yaşındaki Mary Daisy Dinkle, postaneden rasgele bir isim seçip mektup arkadaşı bulur kendine. Kızın ailesi ilgisiz kişiler ve kız da çirkin diye içine kapanık. Mektup arkadaşı taa Amerikada yaşlı bir adam. Onun da psikolojik sorunları var. Zamanla hem adamın hem de kızın en iyi arkadaşı birbirileri oluyor. Mary , Max ile yazışa yazışa psikolog olmaya karar veriyor ve oluyor. Kariyerinin zirvesine çıkıyor ama arkadaşıyla olan gözlemlerinden yola çıkarak yazdığı kitaba Max çok üzülünce (kendisini kobay hissediyor), Mary arkadaşlığı uğruna, kitapları toplatıyor, neredeyse intihara yelteniyor, sonra Amerikaya Max i ziyarete gidiyor.

Çok duygusal ve bir o kadar da anlamlı, görseller ise çok başarılı. Unutmayacağım filmler arasında yerini aldı.

Youtube dan buradan izlenebilir

5 yorum:

  1. ımm ilginçmiş mutlaka izlenmeli diye not düşüyorum ;)

    YanıtlaSil
  2. tavsıyene uyup ızlemelı arkadasım.

    YanıtlaSil
  3. aaa lutfen sen hep yaz senı ve yazdıklarını merakla bekleyen bızleri unutma. Filmide mınık not defterime not aldım ilk fırsatta aranıp alınacaklar listesinde...

    Sevgiler.. iyi kal..

    YanıtlaSil
  4. Excellent blog, but it would be better if in future you can share more about this subject. Keep making good posts.

    YanıtlaSil
  5. Tavsiyene uyup izledim gerçekten çok güzeldiiii...

    YanıtlaSil