20 Eylül 2010 Pazartesi

# ben

Akışına Bıraktım Herşeyi

Biliyorsunuz yoğun ve sıkıntılı süreçler yaşadım ve devam ediyor da hala. Kısmetse 1 Ekimde tez savunmam olacak, sonuç ne olacak bilmiyorum ve doğrusu artık ne olursa olsun düşünmeyi bıraktım.

Karakter olarak planlı programlı, tezcanlı biriyim ancak durmayı da bilmek gerekiyormuş bunu anladım bu süreçte. Benim için öyle verimli bir süreç oldu ki, maneviyatıma çok şey kattım. Bol bol ağlamış olsam da, oluruna bırakmaya karar verdiğimden beri hiç beklemediğim, aklıma dahi gelmeyen olaylar oluyor. Mesela uğraşsam günlerce sürecek bir işim pat diye oluveriyor. Yaptığım hesaplarda güzel bir sonuç çıkıyor vs.

Bu sıkıntılı süreçte Aşk'ı yeniden okudum, yeniden bağlandım. Oğlum olursa adını Şems koymaya kadar ilerledim (ama daha Ce'nin haberi yok.) Diğer yandan büyük ablam yıllardır Aşk'ta yazan hikayeyi biliyor olmasına rağmen, ben o kitaptan sonra öğrendiğim için kendime de kızıyorum, nasıl atladım diye. Neyse geç olsun güç olmasın.

Macaristan'a gidiş tarihim hala belirsiz. Ama gelişmeler güzel. Yukarda bahsettiğim taşların kendiliğinden yerine oturması mevzuları bu konuda da geçerli. Mesela o kişilerin bir çok program içinden benim en iyi bildiğim programı kullanıyor olmaları, çalışacağımız konulardan birinin, yıllar önce doktora dersi olarak işime doğrudan yaramayacağı halde aldığım dersteki içerikle aynı olması ve diğer yandan o konunun eşimin doktora tezindeki teorik bilgiyle çakışması (eşin de doktora yapınca anladım ki aslında iki konuyu da öğrenmiş oluyor insan) vs. Bundan başka bu hafta içinde üniversitede yapılan konferansa gelen başka bir hocanın söyledikleri. O hoca Macaristan'daki kişiyi tanıyormuş ve karakter olarak çok övdü. Mülayim yardımsever, çalışkan vs dedi ki tanımadığım bir insan olduğu için biraz çekiniyordum, karşıma ne çıkacak diye. Şimdi ise (tabi umuyorum iyi biri çıkar ama mailler de öyle biri olduğunun işareti var) bu işin tesadüf olmadığını düşünmeye başladım. Sonuçta birçok kişiye mail atmayı düşünüyordum çalışmak için (bu ilkti ve hemen oldu gerçi), karşıma benim karakterime uyacağını düşündüğüm biri çıktı. Büyük konuşmak istemiyorum, her zaman ne olacağı belli olmaz ama içimde güzel hisler var.

Yine cuma günü bir mevzuya çok sıkılmıştım, cumartesi de bütün günüm karamsar geçti. Ve pazar sabahı eşimden harika bir haber geldi, müthiş ötesi aklımıza dahi gelmeyecek bir gelişme. İlerde paylaşacağım ama önce kesinleşmesi lazım. O kadar mutluyuz ki heyecandan içim içime sığmıyor.

Bu arada bu sevinçli haberin ardından yazmak biraz uygunsuz kaçacak belki geçen hafta son 40 gündür annem tarafından bakılan babannemi kaybettik. Artık çok yaşlanmıştı (ya 101 ya 102 yaşında idi) ve son zamanlarda pek hareket edemiyordu. Tabiki ölüm insanın gündemine gelince diğer dünyasal mevzular önemini yitiriyor. Şimdilerde hem sürekli ettiğim dualar sebebiyle hem de tüm yoğunluktan sonra artık tevekkül etmeye karar verdiğim için, daha bir huzurlu daha sakinim. Ne olursa olsun, bunların hayırlısı olacağına inandığım için direnmeyi bıraktım, hayat nehrinde yüzüyorum. Kimseye kırgın değilim, kimseden birşey beklemiyorum, böylesi çok daha iyiymiş.

12 yorum:

  1. canım ya başınız sağolsun neden haberimiz olmadı. üzüldüm şimdi bak. :( allah rahmet eylesin.
    diğer gelişmeler için de ayrıca sevindim. güzel gelişmeleri bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. kararsizlik benim de en sevmedigim seydir. bazen diretmenin bir faydasi olmuyor, sonra her sey nasil hayirli olacaksa öyle olsun diye akisina birakiyorsun. bir kapi kapandi sanirken, baskalarinin açilacagini daha sonra farkediyorsun. sonuçta yine de her seyin sen nasil daha mutlu olacaksan öyle olmasini dilerim.

    basiniz sagolsun, mekani cennet olsun!

    YanıtlaSil
  3. cooook kolay gelsin diyorum tez savunmanda :) gecince birsey kalmayacak endisen olmasin ;)

    babaanne icin de basiniz sagolsun :(

    YanıtlaSil
  4. Başınız sağolsun..ve akışa güvenmek gerek

    YanıtlaSil
  5. babaanneniz için ALLAHtan rahmet diliyorum herşeyin hayırlısı evet buna inamak herşeyi akışına bırakabilmek çok güzel birde ben diranmeyi bırakabilsemya
    işlerinizn yavaş yavaş rayına oturmasınada çok sevindim umarım herşy çok daha güzel olacak

    YanıtlaSil
  6. Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun babaannenizin.

    Bazen akışına bırakmak gerçekten de daha iyi oluyor. Çok sevindim senin adına :)

    YanıtlaSil
  7. Allah rahmet eylesin Gececim. Hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Başın sağolsun, yaş ne olursa olsun yaşanmışlık var.

    YanıtlaSil
  9. Başın sağolsun.Allah mekanını cennet eylesin..
    Tez savunmanı da kolaylıkla savuştur inşallah..
    Burda bir kaç kişide duydum, Şems değil de Şemsi diye kullanıyorlar ama Şems daha güzel geliyor kulağa..Allah gönlüne göre versin..

    YanıtlaSil
  10. Uzun zaman oldu ablacigim ugramayali, ne cok ozlemisim yazilarini. samimiyetini.

    Ben cok merak ettim o esinden aldigin o guzel karari. her neyse, sizin icin en hayirlisi olandir insallah.

    Babaannen icinde allah kurtarmis demek geliyor icimden. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  11. Babanenize allahtan rahmet diliyorum sizlere uzun ve güzel bir ömür diliyorum başınız sağolsun..
    Sevgili arkadasım akısına bıraktım demıssınızya hayat bızım onumuze cokan uzun bı yol kadre ıse yolumuzdakı donemecler,kavsaklar siz doneceğiniz kavsakları donemecleri hız lımıtıne uyarak donersenız herseyın coook super ilerlediğinizi göreceksiniz işte tevekkül denilen de o zaten ve herkes sıkıntılı donemler yasar en kotusunden bırıde tezını gecıp yıllarını verıp sonrada sozlesmemn fes edılmesı degılmı bızım basımıza geldı hacettepe unıversıtesı gıda muh.bolumunde yıllardan sonra ıssız dolasıyoruz..canınız sagolsun sıhhatınız guzel olsun sızı sevıyorum sevenlerınız daha cok olsun..

    YanıtlaSil
  12. babaannenize allah rahmet etsin.başınız sağolsun..hakkınızda mutlaka hayırlı olan olur..ne gelirse başınıza..bazen benimde aynı anda birçok kapı açılır hayatıma .. şaşırırım ,bunalırım ne yapsak diye ..ama herşeyde hayır var der, rahatlarım ..

    YanıtlaSil