17 Ekim 2009 Cumartesi

# 6

Ayh Ben Geldim

Günaydınlar efedim neyse ki işlerimi bitirdim geldim. Bu hafta öyle uzun geldi ki bana hala inanamıyorum hafta sonu oldu mu diye. Ancak bu sefer de ihmal edilmiş dağınık pis br ev bekliyor beni.

Hani geçenlerde sunum yapmıştım ve bunun için Bodrum'a gitmiştim ya, oradaki sunumun dergide yayınlanması için latex formatında yazı hazırlamam gerekiyordu. Bilimle uğraşan her kişinin latex bilmesi gerekiyor ama benim bu ana kadar ihtiyacım olmamıştı word ve converting programları işimi görmüştü. Ancak şimdi öğrenmem gerekti ve belgeyi tamamen kodlarla oluşturuyorsunuz bu programda. Allahtan olayı çözmem uzun sürmedi ve 3 günde hem çözdüm hem bitirdim. Benim çalışmalarım matematiksel ağırlıklı olduğu için bolca denklem içeriyor. 8 sayfada 36 denklem yazdım. En sonunda pdf e çevirdim, acaba GeCe hangi konularda çalışıyordiye merak edenler pdf formatına da buradan bakabilir.

Yaklaşık bir haftadır doğru düzgün hiç kimseyi okuyamadım. Dün işim perşembe bittiği için boştum ama, dün ayrıca anabilim dalımdaki hocalardan birinin okuldaki son günüydü. Hepimiz çok üzgündük tabi , genelde onunla vakit geçirdik. Hocamız kendi isteğiyle 1 yıl önceden emekli odu, normalde üniversitelerde yaş haddinden emekli olma yaşı 67 dir ve o da şuan 66 yaşında. 45 yıldan fazla süredir hocalık yapıyor. Biz ne kadar bencil düşünsek de o kadar uzun süre çalıştıktan sonra biraz dinlenmek, hobilerle uğraşmak onun da hakkı. Düşünsenize onca yıl, dile kolay.

Şimdi onun için bir veda partisi düzenleyeceğiz, geniş katılımlı bir parti olacak. Ben davet kartı tasarımlarını yaptım dün, menüler oluşturduk, program planladık. İnşallah güzel bir hatırayla hocamızı odasıdan uğurlayacağız.

Bu hafta sonu hepinizi ziyaret eedicem, iyi tatiller herkese.

15 yorum:

  1. çok geçmişler olsun sana:)bu arada hocanın emekliliğide hayırlı olsun gerçekten yarım asır kadar çalışmak hiç kolay değil:(
    birde senin pdf formatına buradan bakabilirsiniz tıklanmıyor bilgin olsun. öpt.

    YanıtlaSil
  2. bende tıklanıyor ve çıkıyoooor

    YanıtlaSil
  3. iyi bir dinlenmeyi haketmişsin sevgili geceler.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. canım yeniden hoşgeldin aramıza. geçmiş olsun... iyi dinlenmeler diyeceğim ama ev işlerinde varmış olsun bir nevi terapi de olabilir. sunum yaptığın yazıyı açıp bakınca ev işi senin için ne ki... :) hocanız kurtuluyor ne güzel üniversiteden darısı başına canım.:) öptüm. sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. açıldı canım nihayet :)
    pc den kaynaklanabilir bizimki biliyorsun mıymıntı:)
    ev işlerini yaparken köpüklü kahveyle mola ver bak iyi gelecek:)

    YanıtlaSil
  7. hımma fiyet olsun kolAY GELSİN
    HER ZORU BAŞARAN KADIN BU İŞLER NEDİR Kİ

    YanıtlaSil
  8. Hoşgelmişsinnn :) Bir işi layıkıyla bitirmiş olmanın gönül rahatlıgı vardır sende şimdi, önce bunun tadını çıkar bence...Çünküüü şimdi de veda partisinin hazırlıkları seni bekliyor :)) Hayat böyle işte, birşey bitip yenisi başlıyor, kolaylıklar ve başarılar diliyorum şekerim

    YanıtlaSil
  9. sana güzel dinlenmeler arkadaşım...

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldin Gece. Bildirini merak edip inceledim biraz. Türk Fizik Derneği'nin Uluslararası Fizik Kongresinde sunmuşsun. Matematiksel Fizik, Astrofizik ve Kozmoloji ile ilgiliymiş. Latex banada lazım olacak. Latexle ilgili bilgi almak için tavsiye edebileceğin bir site yada döküman varmı acaba? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. işin zor gece ,iyi dinlenmeler sanda iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  12. hoşgeldin canım,iyi dinlenmeler:)

    YanıtlaSil
  13. hoşgeldin GeCe. kolay gelsin,inceledim dökumanını, çok uzaklaşmışım akademik sunumlardan :(. kendi branşımı takip ettiğim organizasyonlar var ama fizik uzak geldi.
    latexi merak eettim bir de onu araştıdım,yeni bir şey öğrendim :)
    hocanın emeklilik partisi çok güzel olacaktır, kolay mı o kadar yıl.

    YanıtlaSil
  14. 3günde çözüp bitirmek bravo...
    evi topla süpür sil gene aynı gene aynı:))
    hocanız için hayırlısı olsun

    YanıtlaSil