13 Mayıs 2021 Perşembe

Iyi Bayramlar

 

Bahcemden kamelya.

Bir Ramazan ayini daha geride birakirken, icim sukranla dolu. Kizima hamileligimle baslayan, ardindan emzirme, ardindan ikinci hamilelik, ikinci emzirme donemi derken; sonrasinda da iki ufak cocukla uzun Hollanda yazlarina denk gelen Ramazanlarda hic oruc tutamamis, bu yil 10 yil aradan sonra ilk defa tutmaya niyet etmistim. Yarisi hollanda yarisi turkiyede (hollanda’da hala cok uzundu ama) ve sevdiklerimle iftarlar yaparak, her gun aksatmadan okuyabildigim Kur’an’i tamamlayarak bu ayi bitirdim cok sukur. Turkiye’de oldugum sirada her gun azar azar annemin evini duzenleyip temizledim, her gun yemek pisirdim, 15 gunde 4 kitap okudum. Zamanin nasil da uzadigina hayretler icinde sahit oldum. Dolu dolu, her istedigime vakit ayirabildigim bir ay oldu.

Bu bayram corona sebebiyle belki buruk gececek, biz zaten cogu bayramlarda yalniziz ama; yine de bayramin adi bile cocukluk hatiralarimdan kalan sevincleri getiriyor kalbime. Herkese mutlu bayramlar.



9 yorum:

  1. Mutlu sağlık dolu sevdiklerimizle bir arada da korkusuzca olabildiğimiz sarılabildiğimiz nice bayramlar dilerim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Kutsal kitabımızı okumanıza çok sevindim Allah kabul etsin nice güzel bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Sevdiklerinizle birlikte iyi, mutlu, güzel bayramlar.
    Çiçeğiniz de çok güzel.��

    YanıtlaSil
  4. Mutlu saglikli nice bayramlar olsun.Ibadetleriniz kabul olsun

    YanıtlaSil
  5. Sevdiklerinizle hep mutlu bayramlar geçirmenizi dilerim.

    YanıtlaSil