11 Eylül 2019 Çarşamba

Paylaşımlı Dijital Ajanda

Günlük rutinlerimi yazdığımda bir çok kişi tempomuza hayret ediyor. Fakat yapacak birşey yok, yapılması gereken şeyler var ve bunları yapacak sadece iki kişi var: kocam ve ben. Bu yüzden zamanıızı ve işleri çok iyi planlamak zorundayız.

Bu planlama işini kolaylaştırmak için ikimiz de telefonumuza ücretsiz bir aplikasyon yükledik. Aynı işi yapan pek çok uygulama var, biz Cozi’yi denedik ve memnun kaldık.
Bu uygulamayı ikimiz de kurduktan sonra, bir mail hesabı ile oturum açıyoruz ve böylece ajandamızı paylaşmış oluyoruz. Her ikimiz de ajandaya etkinlikleri girdiğimizde, bir diğerinin ekranında eklenmiş oluyor ve böylece olaydan anında haberdar oluyor. Çocukların toplantıları, aktiviteleri, özel gezi programlarımız, kişisel geziler, spor dersleri ... herşey listede.


Bu ajandayı kullanmaya başlamadan önce programlarımızı konuşacak zaman bile bulamıyorduk, kağıtlar da bizde pek işe yaramadı çünkü her gün kontrol edilmesi güçtü benim için. Şimdi her sabah günlük programa bakıyorum, arada da uzun vadeli inceliyorum, yeni bir olay geldiğinde anında ekliyorum ve gerçekten hayatımız inanılmaz kolaylaştı sayesinde. Üstelik kendini tekrar eden programlarda bir kere yazmak yeterli oluyor, her hafta tekrar et gibi bir seçeneği var ve otomatik olarak ekleniyor. İstenirse şu tarihte bitsin denilebiliyor. Laf aramızda benim en çok işime gelen taraflarından birisi “girls night out” larımı planlanır planlanmaz listeye ekliyor oluşum. Böyece itiraza pek mahal kalmıyor😉😂



10 yorum:

  1. Teşekkürler paylaşımınız için.
    Böyle hayatınızı kolaylaştıran başka hangi aplikasyonları kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla şey indirme taraftarı değilim ama birkaç tane daha var yazacağım

      Sil
  2. Sahane, boyle bir app arayisindaydim, tavsiye icin tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka versiyonları da var. Genelde ücretsizlerde reklam oluyor ve bizimkinde de var ama beni rahatsız etmiyor. Bu uygulamaya ayrıca ücret ödeyip premium özelliklere geçebiliyorsun ancak bu hali bize yetiyor.

      Sil
  3. Aha çok iyi fikir çünkü biz de ajandasız yaşayamıyoruz ama ortak ajanda kullanabileceğimiz hiç aklıma gelmemişti, böylece "aaa haberim yoktu okul toplantısından, sen de niye söylemedin" diye kaçamayacak cingöz :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerde söyledim halbuki ama kimse benim kadar heyecan duymamıştı o yüzden herhalde bloga yazmadım. Biz bir yıldan fazla oldu kullanıyoruz

      Sil
  4. vaaaay hakikaten çok iyiymiş :) çok beğendim yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanınca tecrübeniz nasıl olacak merak ettim

      Sil
  5. biz de bu tip bir uygulamaya geçelim dedik. volkan araştırmış, monday.com diye bir site bulmuş. mail atmış. 3 hafta oldu, maili açıp da üyeliğimi onaylamadım ya gece.

    :/

    en iyisi evee tahta yapalım, ona yazalım dedik. dijitalden takipte çok kötüyüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen bi şans ver buna çok memnun kalacaksın, eğer beğenmezsen silersin gider

      Sil