19 Kasım 2018 Pazartesi

At Aşkı


Daha önce Burada kızımın binicilik derslerine başladığını yazmıştım. Günler öyle hızlı geçti ki 10 haftayı geride bıraktık. Ödemeleri en az 10 haftalık paketler halinde yapmamız gerekiyor ve şimdi süremiz dolduğu için tamam mı devam mı sorusunu cevaplamamız. Tabi ki devam, daha hiç doyamadı.

Bu on hafta boyunca her hafta farklı bir atı sürdü, aynı atı iki kere üstüste sürdüğü de oldu tabi ama genelde değişiyordu. Kurstaki bütün atların ismini öğrendik neredeyse, Ambar, Bambi, Falkor, Mistiral, Nico, Lucas, Max... Bunlardan başka daha onlarca at var, sanırım kimi şahsa ait, kimi de kursa. Her seviye için de kurslar mevcut. Ben de bir ara gitmek istiyorum.

Kızım beginner rijd ile başladı. Bir süre daha devam edecek, sonrasında beginner + ve daha ileri seviyeler, diplomalar vs varmış. Şimdilik daha ne kadar devam edeceğini bilemiyorum ama oyun ablamız çocukluğunda 4 sene gitmiş, arkadaşıma gelen başka bir oyun ablası 8 sene, kızımın şimdiki öğretmeni (oldukça genç) neredeyse hayatı boyunca (öyle ki kendi atı varmış), böyle uzun veya kısa vade devam eden kişileri görmek meğerse çok yaygınmış.

Zaten daha önce de belirttiğim gibi kızım için , asıl hevesi, biniciliğin spor kısmı değil, hayvanla ilişki kısmı. Fakat elbette birşeyler de öğreniyor. Zaten spor aşamasına geçmeden önce illa ki hayvanla aranda bir ilişki kurulması gerekiyor. Hatta çok sevdiğim bir bölüm var derslerde. En sonunda öğretmen bir komut veriyor ve at üstündeki tüm çocuklar öne doğru yatıp atın boynuna sarılıyorlar. Bir nevi teşekkür. Çok duygusal görünüyor ❤️

Kızım bu zamana kadar, atı harekete geçirmeyi/ durdurmayı, yönlendirmeyi, tırıs koşturmayı, atı sürerken bir eliyle de vücudunun farklı yerlerine dokunmayı (kaskı düzeltmek, bacağı kaşımak vs..), inmeyi/binmeyi gibi hareketleri öğrendi. Tabi sürüş haricinde de, nasıl davranmak lazım, eyer, dizgin takıp çıkarılması (kendi yapamıyor henüz ama yardımcı oluyor), saçlarının ve tüylerinin taranması gibi şeyler de var.

Her hafta, binicilik dersinin olduğu günü heyecanla bekliyor, koşa koşa gidiyor ve hiç ayrılmak istemiyor. Bu birkaç saatin ona getirdiği şifa bir yana, her hafta atları görmekten, sevmekten oğlumla ben de fevkalade memnunuz. Umarım hep böyle devam eder 🙏🏼

7 yorum:

  1. Ne kadar güzel. Sinop'ta ata bindim. At asil hayvan. Güzel bir uğraş mı, kızınızı ve si, İ kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, benim de en sevdiğim hayvan, çocukluk hayalim. Kızımla gerçek oldu çok şükür

      Sil
  2. Atın üzerinde nasıl da minicik <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları müthiş iri, düşerse diye kalbim korkuyla izliyorum bazen. Allah göstermesin

      Sil
  3. Haris ata çok karşı ahsnsndnndnd
    “Ölü yatırım” diyor :) -çok pahalı olması bu argümanlarının temeli gerçi ama çaktırmayalım öhömmm- yok efendim arkadaşlarının kızları uzun yıllar gitmişler de sonra sıkılıp bırakmışlar da; ona harcanan mesaide adam akıllı başka bir sporda uzmanlaşılırmış da, at neymiş de ahansnndnd ay anlatamıycam daha fazla. :))

    Ben de senin gibi düşünüyorum ama. İşin sosyal, sportif ya da fiziksel gelişim kısmı değil de (doğruya doğru bunun için başka sporlar daha ideal bile olabilir); hayvanla temas, ahır ortamındaki çetin şartlar, ve kendinden çok büyük bir canlıya hükmedebilme kısmı muazzam geliyor bana! Maya şimdilik pek anlamıyor, ama ileride isterse ikna edicem harisi ;))

    Sizin de ilk kur bitiminiz hayırlı uğurlu olsun canım, başarılarının devamını diliyorum fıstığın <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol başakçım. Bütçe konusunda oradaki kursları bilemeyeceğim ama burada gittiği herhangi bir diğer kurs da hemen hemen aynı fiyatta, o olmasa başkası olacaktı zaten (illa ki isteyecekti) bu yüzden sevdiği olsun dedik. Tabi hiç bir yere gitmezse o en hesaplısı oluyor :))

      Ben de biraz ticari amaç güttüklerini düşünüyorum bu çiftliklerin, talep de olunca işe dönüştürüyorlar ama diğer yandan bu atların bir gideri var ve her gün hareket de etmesi gerekiyor. Böylece bir taşla iki kuş vuruyorlar.

      Gerçekten şahsen bir ata sahip olmak ve onunla her gün ilgilenmek hiç de kolay değil, tam bilmiyorum ama eğer o atları da kullanıyorlarsa hayvanlar için de iyi.

      Gittiği yere kadar gideceğiz bakalım.

      Sil
  4. Allah nazardan saklasın, at üzerinde çok sevimli. Bir başla canlıyla iletişim kurması çok değerli.

    YanıtlaSil