10 Nisan 2017 Pazartesi

# doğumgünü

Flamingo Partisi

 

Kızım 5 yaş doğumgünü partisinin temasını flamingo istemişti. Hemen pintereste daldım tabi. Gerçekten çok güzel ama bence abartılı dekorlar vardı. Bu tarz süslemeler her ne kadar göze hoş gelse de çocukların ilgisini çeken şey, nasıl göründüğü değil aslında. Ne yedikleri içtikleri, ne oynadıkları nasıl eğlendikleri onların mevzusu. Bu yüzden abartmamaya gayret ettim ancak çok sevdiğim dekorasyon mağazası xenos'ta da flamingo temalı parti ürünleri bulunca biraz zor olduğunu itiraf etmeliyim. 

Flamingo söz konusu olunca haliyle herşey pembe tonlarında oldu. İki tane flamingolu banner astım, fotoğrafını çekmediğim bir flamingolu pinyata. Diğerleri pembe tonlarında balonlar ve dekorlardan oluşuyordu. Pembeli kağıt tabaklar, bardaklar falan aldım ama hiç kullanılmadı bile. Çocuklar hiç oturmadı gelip gidip yediler.

Hollanda'lı çocuklar bizim alıştığımız türde börek poğaça çeşitleri yada mezelerimizi yemiyorlar. Defalarca deneyip yemediklerini görünce, Doğumgünü için fazla zorlamadım ben de şansımı. Onların seveceği şeyler hazırladım. Tereyağ sürülmüş mini ekmek dilimlerine batırılmış özel bir renkli şeker (hagelslag diye geçiyor), bir de peynir sürüp üzerine bir dilim avokado koyduğum kanepeler hazırladım. Tavuk nugget ve gülen surat şeklindeki dondurulmuş patatesleri kızarttım. Mini pankekleri arasına çilek koyup çubuklara dizdim ve pudra şekeri serptim (bu da geleneksel bir yemek poffertjes deniyor). Küp kesilmiş peynirler, salatalık, bebek havuçlar ve çeri domatesler taze atıştırmalıklardı. Tam birkaç gün öncesinde fırınım bozulduğu için mini cupcakeleri hazır aldım ( palm yağı olmayanı bulmak epey zordu) yine sağlıklı krakerler buldum bu kadar. Bol bol yediler ve genelde çoğunu bitirdiler, pasta hariç.

Pastayı yine kendim yaptım, o kadar da özenmeme rağmen ilgileri sadece üzerindeki şekerleri yemek içindi. Sanırım pastayı sona sakladığımız için yenmedi, baştan kesseydim açlıktan yerlerdi. Pasta da tabi ki flamingolu olacaktı. Daha önceki pastalarda hep iki boyutlu figürler yapmış olmama rağmen, bu ilk üç boyutlu denemeydi. Şahane olmadı ama fena da görünmüyordu :) Modelleme de bana ait tamamen doğaçlama gelişti :))

Ha sahi bir de doğumgününden çok önce davetiyeleri yapmıştık flamingo temalı. Onlarda da çoğu emek Helo'ya ait. Ben ne kadar organizasyon yapmayı seviyorsam o da içinde olmayı o kadar seviyor. Biraz daha büyüdüğünde kafa kafaya verip organizatör bile olabiliriz ☺️
 


5 yorum:

  1. Ah, birlikte hazırlayıp öyle eğleneceksiniz ki :)

    Biz de her şeyi evde yapardık. Çocuklar parti kadar hazırlıkları da heyecanla beklerlerdi :) Davetiyelerimiz de hep bize özgün olurdu. Evet harika olmazdı belki ama çocuklarımın mutlulukla hazırlamaları kadar harika ne olabilir :)

    Sanırım özledim parti hazırlamayı :)

    Her şey çok güzel gözüküyor. Pasta da harika :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkürler eşim de diyor ki artık bu işleri çok iyi beceriyorsun. Böyle rutin günlerimize değişiklik katmayı çok seviyorum evde bazen gereksiz olsa da yaparım mini partiler kendimize :)

      Sil
  2. Harika...Öncelikle seni tebrik ediyorum beş yıl boyunca mutlu " anne" olduğun için, kızın şanslı çok şanslı beşinci yaşında da mutlu anları çok olacak inanıyorum...Hiç böyle bir yaş günü kutlamasında bulunmadık, fotoğraflardan da olsa sanki biz de katılmış gibi olduk partinize...çok çok mutlu olun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler kimbilir belki ilerde Birgün aynı partilerde buluşuruz ne güzel olur ❤️

      Sil
  3. Ellerine sağlık, beyaz pastel tonları ne güzel.. MuTlu yıllar tatlişkoya!

    YanıtlaSil