13 Mayıs 2016 Cuma

# çiçek hikayesi # Çiçekler

Kardelen ve Menekşe

Bu sabah ormanda yürürken adlarını bilmediğim kır çiçeklerini öğrenme hevesi ile oturdum internet başına. Ne yazık ki tatmin edici bir bilgi bulamadım, iş başa düştü. Fakat okuduklarım arasında aşağıdaki yazılar çok hoşuma gitti. Yazının tamamını almadım buraya ama hepsini okumak isterseniz burada

http://listelist.com/kis-cicekleri/

kardelen
Bundan uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar ve birbirlerini çok severler. Her bahar geldiğinde onlar da diğer çiçekler gibi yeni güne “merhaba” derler… Bir bahar başında çiçeklerden biri diğerine “Biz öbür çiçekler gibi bahar başlangıcında açacağımıza herkesin soğuktan kaçtığı karlı kış günlerinde açalım ki bütün doğa bizim olsun!” der ve ikisi de o bahar açmamaya ve kışın karlar yağdığında buluşmaya karar verirler.

Biri açmak için kış gelip karın yağmasını beklerken, diğeri sözünde durmaz, o soğukta açmaya cesaret edemez. Kışı bekleyip de bembeyaz karlar yağdığında açan çiçek yani kardelen, her yerde sevdiğini arar; ama bulamaz. Ümidini yitiren çiçek sonunda üzüntüsünden boynunu büker, soğuğa daha fazla dayanamayıp karların üzerinde ölür gider… İşte o gün bu gündür karda açan ve sevgilisini bekleyen o çiçeğe “kardelen” denir.

2. Hercai Menekşe

hercai-menekse
O boynu bükük kardelen çiçeğinin aşık olduğu çiçektir menekşe; ama sevdiğine verdiği sözü tutmamış, kar yağdığında açmaya cesaret edemeyerek onu aldatmıştır. İşte sevgilisini yarı yolda bırakan menekşeye, o günden sonra “hercai” denilmiştir. Bu yüzden, o zamandan beri sevgisine sadık kalmayan hayırsız sevgiliye “hercai” diye hitap edilirmiş…

1 yorum:

  1. Güneşin bile bazen ışıltısının yeterli olmadığı bir dünyada insanın içini aydınlatan, yüreğini ısıtan bir post yayınlamışsınız. Harika gerçekten. Elinize sağlık.
    Her çiçeğin farklı öyküsü insanı nasıl da mutlu edip duygulandırıyor. Ben en çok o ince ama mücadeleci haliyle kardelenleri severim.
    İnternetteki yazıyı da okudum, çok güzel. Emek verenlerin eline sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil