25 Eylül 2015 Cuma

Balkabaklı Tarifler

Geçen hafta sonu, bir bahçeye gidip dalından bazı sebze ve meyveleri topladık. Bunların arasında balkabağı da vardı. Instagram'da paylaştığımda balkabağından neler yaptığımı sordu bir takipçim. Bu zamana kadar hepimizin bildiği, tatlı, çorba gibi şeyler dışında pek pişirmedim aslında. Ben de zaten yeni tarifler arıyordum.

Yine yakın zamanda marketin verdiği aylık yemek dergisinde bazı değişik tarifler gözüme çarpmıştı. Pinterest'e de baktım ama orada ağırlıklı olarak tatlı tarifler yer alıyor. Ben de o derginin web sitesinden araştırdım ve onlarca sonuç çıktı. Bir kısmı benzer tarifler, çeşitli makarna türleri, çorba türleri, etlerin yanına garnitür türleri falan. Bu tariflerin içlerinden hoşuma gidenleri buraya listeleyeceğim. Birkaçını kafama koydum deneydceğim. Epey çok sayıda olduğu için tariflerin açıklamalarını yazamayacağım ama ilgili sayfaya linkler ekledim. Google translate ile anlaşılabilir. Bazıları da videolu anlatım, onlar daha kolay. Tüm tarifleri görmek isterseniz anasayfada pompoen yazın. Balkabaklı diğer tarifler de listelenecektir.



2 yorum:

  1. Harika, bayılırım balkabağına. Burada da çeşitli yemekleri yapılıyor ama özellikle o beyaz peynirli salata gönlümü cezbetti, hemen deneyeceğim! Çok da yararlıdır, miniklere de verilmesi önerilir hep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyi sevmişiz benim de ilk deneyeceğim o

      Sil