25 Mart 2015 Çarşamba

Mimami Design

Hiç unutmuyorum yaklaşık iki yıl önce Amsterdam'a ilk taşındığımız günlerde kızımı o park senin bu park benim gezdiriyoruz. Yine bir gün Vondel Parkın içinde çocukların oynadığı kum havuzlu parka gitmişiz. Ben yeni ülkede, anne-çocuk ilişkilerini, bebeklere ne giydiriyorlar, ne yediriyorlar, nasıl davranıyorlar durmadan gözlemliyorum o zamanlar. Hava çok sıcak değil ama çıplak ayaklarının üzerine o güne kadar hiç görmediğim tabansız bir deri ayakkabı giydirmişler, yeni yürüyen, emekleyen bebekler kumlara bata çıka bu ayakkabılarla çok rahat yürüyorlar. Hem rahatlığı hem de sevimlilikleri öyle hoşuma gitti ki (o zamanlar daha yeni olduğumuzdan nerden alınır nasıl bulunur bilmiyordum ve kızıma giydirememiştim) başka çocuğum olursa inşallah ben de böyle giydiricem diye iç geçirmiştim.

Gel zaman git zaman blogunu severek okuduğum Gül ( http://mrstikitaka.blogspot.nl) , taa Kanada'dan bu işe soyundu bir arkadaşıyla. Kendisi bu makosenlerden yapmaya başladı ve ben ah işte aradığım ayakkabılar bunlar dedim


O zamana kadar adını da nerde satıldığını da bilmiyordum ama ne yapıp edip Nova için bir tane edinmeliydim.


Oğlumun doğumunda gelen kayınvalidem  gelirken bizimkini de getirdi. Bu postu da makosenlerimizin güzel bir fotoğrafı ile yazacaktım ama, onların instagram hesabındaki fotoları kadar hoş bir fotoğraf çekemedim. Günlerce kurgu yaptım (hatta kafamda hazır) ama istediğim fon mekanı bulamadım daha ;) 

E şimdi bahar geliyor çok geç olmadan size bu markayı tanıtayım ki tontiş ayaklı bebeler, kırlarda, kumlarda yumuşacık deriden bu makosenler ile koşturup dursunlar.

Özellikle yeni yürümeye başlayan bebeklerin çıplak ayak yürümesi tavsiye edilir. Bu makosenlerle ayakları çıplakmış gibi rahat olacak.


Tabi yürüme işini ilerletmiş çocuklar da çok rahat giyebilir, nitekim Gül'ün tatlı kızı hep bunlardan giyiyor.


Ve tabi evde giymek için ise ideal. Özellikle kış günlerinde minik ayaklar üşümesin. Yani yaz kış her zaman giyilebilir bu makosenler oleyy.


Önce makosenlerle başlamasına rağmen, daha sonra ithal organik bebek ve çocuk kıyafetlerini de eklediler ürün yelpazelerine. Çoğu ülkemizde alıştığımız tarzların dışında özenle seçilmiş ürünler.



Yeni ürünleri de çok havalı ve stil sahibi olacakmış, Nova'yı da böyle giydirmek için sabırsızlanıyorum.


Mutlaka sitelerini ve instagram hesabını inceleyin diyorum. 

http://www.mi-mami.com
https://instagram.com/mimamidesign/




7 yorum:

  1. merhaba....yalniz almanya ve Holland dakiler bunlardan farkli ...kuzu derisinden yapiliyor bir nevi patik gibi ayagi sicak tutsun diye , disarda ve evde cok kullanisli bende cocuklarima giydirmistim ...Deichmann dan bulabilirsiniz 16 yada 20 euro gibi bisey ...bize dr umuz ayakta durmaya basladiktan itibaren Elefant in aykkabilarina baslamamizi önermisti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm farklı demek yakından inceleme şansım olmadı henüz birkaç yerde gördüm ama elime alıp bakamadım uzaktan gördüm :)

      Sil
    2. Aaa bir de burda deichmann yok aynı ürünler başka isimli bir mağazada satılıyor ama orda bu makosenleri hiç görmedim. Tekrar dikkatli bakmalı

      Sil
    3. baska ayakkabi magazalarina bakabilirsiniz , kis basinda olsaydi gönderirdim size ...yarin bakicam size haber veririm, bulursam gönderirim Kücük bebise hediyem olur hem

      Sil
    4. DM'dekilerden ben de çok memnundum hatta yazın beyaz deriden almıştım efil efil.. Çok daha ucuz hesaplı oluyor DM ama tabii bunlar "design", el işi, desteklemek lazım :)

      Sil
  2. çok severim kendisini, makosenlerini, ama bebeler büyüdü. başka doğurasım da yok. aceba torunlarıma mı alsam ki diye delice bir düşünceye kapılmıyor değilim. sonum hayır olsun. zira büyüğüm 8, küçüğüm 3 yaşında:))

    YanıtlaSil
  3. bi bakıyim ne zarifmiş yaa :)

    YanıtlaSil