21 Şubat 2015 Cumartesi

Süt Yapıcı Yiyecekler: Yulaf


Slovakyada doğum sonrasında hastanede kaldığımda her gün ara öğün olarak kocaman bir tabakta bir çeşit lapa veriyorlardı. O zaman ne olduğunu bilmiyordum ama sonradan anladım ki sütlü yulafmış. İçine çok az şeker (varla yok arası) konmuştu ve ben onu bayıla bayıla yiyordum. Sonra eve gelince de alıp yemeye devam etmiştim.

Aradan üç yıla yakın zaman geçtikten sonra yine kavuştuk. Şimdi her gün özellikle gece acıktığımda yiyorum. Böylece gece gece çok kalorili birşey yememiş oluyorum hem de günlük sütümü içmiş oluyorum. 

Elbette süt yapıcı daha birçok şey var, ilk doğumda buzdolabında bir liste vardı; gaz yapanlarXsüt yapanlar diye... Su, uyku, huzur bunların başında geliyor ama sadece sıvı tüketmek yeterli değil, aynı zamanda dengeli beslenmek de lazım ki sütün hacmi artarken besin değeri de korunsun. Yulaf da çok yaygın olarak bilinmediği için paylaşmak istedim. Ben sade yulafı daha çok seviyorum ama müsli olarak geçen kuru meyveli yulaflar da bulabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Afiyet olsun.bol sütlü günler :)) Sadece yulaf ve süt mü yoksa başka şeyler de katıyor musun içine rica etsem tam olarak tarif yazar mısın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben katmiyorun hem useniyorum hem sade seviyorum ama cok az seker katiyorun tabi tek basina biraz yavan kaliyor. Hastanede ustune kakao dokuyorlardi

      Sil
  2. Merhaba GeCe. Eşimin en sevdiği kahvaltı şeklidir yulaf lapası. Hollanda'da "pap" derler. Yulafı sütle kaseye koyup ister mikrodalgada ister ocakta bir kaç dakika pişirip sonra içine muz, kuru üzüm bal ve tarçın koyuyor bayıla bayıla yiyor, arada ben de ona eşlik ediyorum. Afiyet olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bak bunu bilmiyordum sagol paylastigin icin.burada da sade yulaf var mi acaba..

    YanıtlaSil
  4. Yulaf lapasına bayıllrım! Afiyet olsun süt olsun canım bo lbol <3

    YanıtlaSil