21 Aralık 2014 Pazar

Kağıttan Yıldız 'Garland'lar


Bir ipe tutturulmuş böyle kağıt süslere ingilizcede garland deniyor. Pinterestte bu şekilde aradığınızda çok sayıda fikir bulabilirsiniz. Türkçeye nasıl çevireceğimi bulamadım, sarkıt desem tam değil, banner desem (ki o da türkçe değil) olmaz, ipe dizilmiş kağıt süsler işte :)

Daha önce bu yazımda ( http://ge-ce.blogspot.nl/2014/12/yapmak-istiyorum.html) Nova'nın oda süslemesinde kağıt yıldızlar kullanmak istediğimi söylemiştim. Hem onlara ön hazırlık olsun diye denemek için, hem de yaklaşan yılbaşı nedeniyle sokağımızda ışıl ışıl süslenmiş evlerden geri kalmayalım diye bu yıldızları yaptım :) Pencereye astıktan sonra minik led lambalarla birlikte çok hoş duruyor ama malesef fotoğrafa bunu yansıtamıyorum. Pencere önü fotoğraflarını çekmenin zorluğunu bilirsiniz.

Yapımı çok basit. Herhangi bir yıldız şekli çizip kesiyorsunuz. Dilediğiniz türde kağıtlar olabilir mesela simli kağıtlar, altın veya gümüş paket kağıtları şahane olur. Ben düz beyaz a4 kağıdı kullandım. Yıldızımın büyüklüğünde katlayıp tek seferde 5-10 tane birden kestim. Sonra bunları iğne iplikle birleştirmek lazım. Aşağıdaki pinterest görsellerinde çoğu dikiş makinesi ile dikilmiş ama şart değil. Ben elde diktim, ve daha seyrek diktim tabi ki.


Pinterestte çok fikir var tabi ki. Buraya özellikle ev dekorunda kullanılanlardan seçtim. İlk bu fotoğrafa vurulmuştum. 


Böyle bir kaç kat yapıp üç boyutlu yapmak mümkün





Güzel bir hafta olsun <3






2 yorum: