19 Mart 2014 Çarşamba

# blogger app # blogger ipuçları

Blogunuza Facebook Like Box Eklemek

Bu gün eski tasarım yaptığım kişilerden birinin sayfası ile ilgili bir problemi düzelttim. Sayfayı açtığımıza porno içerikli reklamlar çıkıyordu ne yazık ki. Sonradan bunun facebook takipçilerini göstermek için eklediği gadgetten kaynaklandığını anladım ve onu kaldırdığımızda sorun çözüldü.

Facebook veya twitter, instagram için böyle eklentiler yüklerken dikkatli olmak gerekiyor. Bu üç sosyal medyanın da kendi geliştiricileri var ve blog/web siteleri için ihtiyaç duyduğunuz eklentileri onlardan almak daha güvenlidir. Bundan başka herhangi bir programcı bu uygulamayı biraz modifiye edip, kodların içine kendi reklamlarını vs koyarak sunabiliyor. Bahsettiğim örnekte olduğu gibi bu da sorunlara yol açabilir.


Blogunuza yukarıdaki görseldeki gibi bir facebook hayran listesi eklemek isterseniz yapmanız gereken Facebook'un kendi geliştiricilerinin olduğu siteye gitmek. Sunulan pek çok uygulamadan like box eklentisi için ise buraya tıklayabilirsiniz. Yalnız burda dikkat edilecek bir husus, bu eklenti sadece facebook sayfaları için alınabiliyor. Eğer sadece profil hesabınız varsa, arkadaşlarınızı bu şekilde göstermek isterseniz böyle bir seçenek yok. Önce facebook sayfası oluşturulmalı.


Like box eklentisinin olduğu sayfaya girince yukarıdaki sayfa geliyor. Facebook page url yerine, sizin facebook sayfanızın adresini yazıyorsunuz, isterseniz genişlik ve yükseklik giriyorsunuz (girilmezse kendisi otomatik ayarlıyor) ve isterseniz seçeneklerde yazıları göster diyerek get code ile kodu alıyorsunuz.

İki parça halinde kod verecek. Blogunuza gidip yerleşim bölümünde herhangi bir yere html gadgeti ekleme seçeneğine gelin ve verdiği iki kodu altalta yapıştırıp kaydedin, facebook hayran gadgetiniz eklenmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder