23 Şubat 2012 Perşembe

# wordpress ipuçları # wordpress notları

Wordpress'de Sevdiğim Ozellikler: Spam Yorumları Engelleyen Eklenti


Blogger'da alistigimiz yorum gruplandirmasi Wordpress'de yok malesef. Siteniz biraz populer ise yuzlerce spam mesaj gelmesi insani cildirtiyor. Bu durumda cesitli duzenlemeler yapmak gerekiyor.

Ayarlarda yorum denetleme kisminda bazi duzenlemeler yapmak mumkun, ancak yeterli degil. Wordpress kuruldugunda otomatik olarak yuklenmis gelen Akismet isimli spam onleyici plugin (eklenti) ise benim tercihim olmadi.

Bir Yastikta'ya o kadar cok spam mesaj geliyordu ki (gunde 100 tane kadar) ve gelen yorumlar mail adresime de dustugu icin mail hesabimda karman corman olmustu. Akismet isimli eklentiyi kurmayi denedim ama bir cesit uyelik istiyor ve eger bireysel kullanici degilseniz bir miktar ucret istiyor. Dogrusu Bir Yastikta icin o kisimdan emin olamadim.

Bu yuzden baska eklentiler aradim tabi ki. Buraya ilerde de yazacagim bir cok eklenti icin, inanilmaz cok secenek var. Anti spam yazdiginizda onlarca cikiyor ve hangisi ne kadar ise yarar kestirmek zor, hepsini denemek lazim. Ben birkac tanesini denedim ve bir cogunun yine bazi adreslere yonlendirip uyelik istedigine sahit oldum.

Uyelik istediklerinde hemen kaciyorum sahsen, zaten nerelere uyeyim, sifrelerim neler allak bullak durumdayim.

Neyse bu eklentilerden samrat131 isimli gelistirici tarafindan eklenmis "anti spam comments" isimli eklenti istedigim sonucu verdi. (resimde nereden nasil arayacaginiz goruluyor) Spamlar şak diye kesildi, nadiren bir kac tane geliyor, hic bir uyelik vs istemiyor, daha once kesfetmedigime baya hayiflandim.

Wordpress kullanicilarina tavsiye edilir.

6 yorum:

  1. bana da lazımdı, ne iyi etmişsin yazmakla akıllı Gecem:)

    YanıtlaSil
  2. bloglar kapandığı zaman geçmiştim wordpress'e çok karışık geldi bana orası, blogspot daha sade daha anlaşılır :)

    YanıtlaSil
  3. wp'in olmazsa olmazıdır zaten bu eklenti :)) bir numara eklenti akismet seçilir her sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akismeti tercih etmedim ben. ama çok kullanılmasını hazır yüklü gelmesi ne bağlıyorum bir çok kişi araştırmıyor çünkü

      Sil
  4. GeCe'ciğim benim hızır gibi yetişiyorsun her şeye...
    Bu yazını yayınladığın gün okumuştum ama ben senın kadar popüler olmadığım için rahatsız eden yoktu bu nedenle gerekli olmadı kullanmadım ve çıktı sayfadan.
    Ama dünden beri bir ilaç firması musallat olmuş allahım adamlar bana günde 50 tane mail attıp yorum yazıyor :)
    Off sıkıntı gir bak saçma reklemları bul sil sonra git mail adresine yine ordanda kaldır.
    Hımmm dedim ünlü olmak böyle bir şey demek ki :)
    Şaka bir yana bu kadar sıkıntı veriyormuş gerçekten.
    Ve şimdi bende senın bu yazın sayesınde girdim ve o eklentiyi yükledim.
    Çok çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Son yıllarda WordPress tabanlı siteleri daha sosyal bir alan haline getiren eklentiler yayınlandı. Kullanıcıların profil oluşturabildiği ve kişiselleştirmelerde bulunabildiği. Fakat bu yazıda biraz daha basit anlamda işlemlerden bahsedeceğim. WordPress Üye Sistemi için kodlar üzerine detaylara geçelim.
    https://www.dogushan.com/wordpress-uye-sistemi-icin-kodlar/

    YanıtlaSil