17 Şubat 2012 Cuma

# faydalı ürünler # fotoğraf

Pixlr


Gün içinde bazen eşimin bilgisayarını kullanıyorum. Bir linux uzmanı olarak elbette ki bilgisayarında sadece linux yüklü. Bloguma yazı yazarken resimleri düzenlemek için linuxun ücretsiz fotoğraf editörü Gimp'i kullanmak zorunda kalıyorum ama pek alışkın olmadığımdan Gimp benim için uğraştırıcı oluyor.

Burada resimleri göreceğiniz üzere, biraz önce Tarifsiz Bir GeCe'ye kıymalı pide tarifi koydum. Gimp beni yine bunaltmıştı ki, online bir editör aradım. Bir çok online editör var ancak, çoğu da üyelik istiyor. Ben öyle her yere üye olmayı sevmediğim gibi uğraşmak da istemiyorum. Google da online photo editor yazınca karşıma çıkan Pixlr'a ise bayıldım. 

Öncelikle üye olmak gerekmiyor. iPhone ve android için de applicationları varmış. Open photo editor kısmından bilgisayarda açılmış bir editör gibi pencere çıkıyor, resmi açıp istediğiniz gibi düzenliyorsunuz sonra bilgisayara kaydedebiliyorsunuz. Aşağıda göreceğiniz üzere vintage retro efektler yapmak, bokehler eklemek, değişik çerçeve görünümleri, değişik efektler çokça seçenek var. 

Bloglarında ise çok güzel tanıtım yazıları ve dersler var, ben bayıldım, galiba bundan sonra favorim olacak.

3 yorum:

  1. ben Photoscape kullaniyorum, bayagi memnunum. O da bedava. fyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Photoscape ben de kullanıyorum ve herkese tavsiye ederim ama bu farklı. Photoscape'in online versiyonu yok. Pixlr online kullanılabiliyor. Bir diğer dezavantaj ise Photoscape sadece windows sistemlerde çalışıyor, başka işletim sistemleri için sürümleri yok

      Sil
  2. bende keşke photofiltre,photospace ve photofiltre studio olsaydı keşkee

    YanıtlaSil