7 Şubat 2012 Salı

# benim yaptıklarım Craft # duvar süsü

İsim Yazılı Duvar Süsü


Birçok yerde görmüşsünüzdür, beşiğin üzerine bebeğin ismini yazan blok harfler asılarak süsleme yapılıyor. Çok önceden beri yapılacaklar listemdeydi ancak nasıl yapacağımı uzun uzun düşünmek zorunda kaldım.

Burada hayatımızda ilk kiracılık tecrübemizi yaşadığımızdan mıdır nedir, eşim çok hassas ev konusunda. Çivi bile çaktırmıyor. Zaten iç duvarlar da bir değişik, ince ve taş gibi değil de başka bir malzeme sanki. Duvarlara çivi çakamayınca raf hayallerim de suya düştü ama napalım artık, başka evlerde güzel odaları olur inşallah kızımızın.

Genelde ahşaptan olan bu harfleri duvara monte etmek için çivilemek gerekiyor, biz başka çözüm bulmak zorundaydık. Aklıma yalıtımda kullanılan izolasyon köpükleri geldi. Hani daha sıkı ve kalın olanlar. Onlardan bir tabaka alır, harfleri keser, üzerlerini süsler ve çift taraflı bant ile duvara yapıştırırım diye düşündüm.

Sonra beşiği alınca onun kutusu ilişti gözüme. İlk etapta bu mukavvayı denemeli olmazsa köpük alırım dedim. Karton neden ilk başta aklına gelmedi diyebilirsiniz ama ben derinliği olan kalın harfler istiyordum. İnce olunca istediğim görüntü olmayacaktı.

 Neyse, kartonu birkaç katman kesip üstüste koyarak daha kalın yapmaya karar verdim. Yandaki resimde iki adet üstüste yapışmış mukavva var. Yine düşündüğüm kadar kalın olmadı ama zorlu bir font seçtiğimden daha fazla uğraşmak zor geldi. Zira daha diğer harfler var. Mukavvayı makasla kestim ama kıvrımlı bölümler zorluyormuş makasla da olsa.

Sonra çiçekli paket kağıdıyla kapadım. Aslında kendinden yapışkanlı kağıt aradım ama güzel desenli bir kağıt bulamadım. Mecburen yapıştırıcı ile kaplayınca, kağıt da ince olduğu için nemden biraz buruştu. Fakat uzaktan bakınca pek anlaşılmıyor.

Şimdi diğer harfleri de tamamlayıp, duvara çift taraflı bant ile yapıştıracağım. Artık Helocuğumun ismini o zaman ilan ederim. Anlaşıldığı üzere D ile başlıyor ismimiz :)

Sonradan güncelleme, duvar süsünün bitmiş haline buradan bakabilirsiniz.

15 yorum:

  1. çok merak ettim kızın ismini artık bekleyip görücez

    YanıtlaSil
  2. Duru mu yoksa ??? çok güzel olmuş annesi.merak ettim Hellonun ismini...

    YanıtlaSil
  3. Deren, Defne, Derin, Demet,Duru,Deniz,Didem,Dilem,Derya,
    Dilara,Duygu,Dilek... :))
    Tuttu mu??

    YanıtlaSil
  4. İsmi Derin' mi acaba, yoksa Deniz'mi, güzel olmuş bence:)

    YanıtlaSil
  5. ya kendimi naza çeken bir anne olmak istemiyorum ama ismini söylemeyeceğim çünkü onun hikayesini ayrıca bir postta yazmak istiyorum, böyle damdan düşer gibi olmasın diye, söz yakında yazıcam

    YanıtlaSil
  6. Selam Gececiğim,

    Kızınıza şimdiden hayırlı ömürler dilerim. Sağlıkla kavuşursunuz birbirinize inşallah.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  7. Muthiiis bir calisma olmus yine. Aslinda bende istiyorum boyle biseyler ama kendim yapabilirmiyim, kendimde bununla ugrasma kadar guc bulabilirmiyim hic bilmiyorum. ama seninki cok hos olmus.

    Isim ne olabilir kiii :)

    Derya geciyor icimden ama?
    Duygu ve Dilek de olabilir?

    YanıtlaSil
  8. offf o kadar yorum yazdim, baglantim gitti gonderemeden :((

    Neyse.

    Muthis bisey cikmis yine ortaya. Bende istiyorum boyle birsey yapmak ama kendim yapabilirmiyim, kendimde bu gucu bu sabri gorebilemiyorum simdilik, ustune birde beceriksiz olunca :)

    Isim konusuna gelinceee, aklima ilk olarak Derya geliyor ..

    Dilek de olabilir?
    veya Duyguuu?

    Hangisi hangisiii?

    YanıtlaSil
  9. canım ellerıne saglık cok seker olmuşşş
    ne guzel bır fıkır bu boyle....
    D mi çok merak ettım....
    Deren, Dafne, Dilek
    bakalım tutacakmı?
    :)
    mutlu gunlerde kullansın melek prensesımız...

    YanıtlaSil
  10. merhaba..çok güzel olmuşlar...asma konusunda bir fikir vereyim belki de biliyorsundur da aklına gelmemiştir..pritt marka yapışkan bi zımbırtı var..onunla yapıştırınca iz de olmuyor duvarda..banttan daha güzel yapışıyor hem de ..bir araştır istersen..

    YanıtlaSil
  11. cook guzel :) ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  12. @pinus, tam da bugün yapıştırıcı almaya gidecektim tavsiyen için teşekkürler bakacağım

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. TUBA Bir dilek tuttum ve yatıyorumŞahidim yıldızlar olsun ki bu gökkubbe altında yanımda ya sen olacaksın yada hep yalnız olacağımDileğimin ne olduğuna gelince ? Onu yanımda olduğunda öğreneceksinYada hiç bir zaman bilmeyeceksinİyi geceler

    YanıtlaSil