1 Mart 2011 Salı

# blogger ipuçları

Kapandı mı Kapanmadı mı ? Bloglarınızı Yedekleyin

Evet bir kaç gündür Tr'deyim, bloguma çok fazla giremedim iş güç sebebiyle ama şu an girebiliyorum ve dün de girmiştim. Yasak haberlerini okudum yine sinir oldum ama bir süre sonra düzeleceğini düşünüyorum. Artık biz de her türlü ihtimale karşı emeğimizin boşa gitmemesi için bloglarımızın yedeklerini almalıyız.

Peki blogumuzu nasıl yedekleyeceğiz?

Blogger kumanda penelinden ayarlar kısmına geldiğinizde en üstte yer alan BLOGU İÇE AKTAR / BLOGU DIŞA AKTAR / SİL  kısmını bulun. Blogu dışa aktar diyerek dosyayı kaydedin. Bu dosyanın boyutunun blogunuzun içeriğine göre değişeceğini hatırlatayım ama çok da küçük değil. Mb mertebesinde olabilir, bu durumda eğer yüklenmiş dosya çok ufak ise, yeniden denemenizi öneririm, tamamı yüklenmemiş olabilir.

Kaydedilen dosya bir xml dosyası olup, onu tıkladığınızda bir döküman gibi blog yazılarınızı veya resimlerinizi göremeyeceksiniz. Ancak başka bir bloga ( wordpress, başka blogger hesabı, typad gibi  platformlarda) blogu içe aktar dediğinizde bu dosyayı yükleyerek, tüm yazılarınızın tekrar görünmesini sağlayabilirsiniz.

8 yorum:

  1. çok sağol gece imdadımıza yine sen yetiştin :)

    YanıtlaSil
  2. Selamlar,

    Bazı üzücü durumlar nedeniyle, blogların tasviyesi söz konusu. Tam olarak kapılar kapanmasa da, tedbir amaçlı olarak başka bir yere taşınma mantıklı gibi görünüyor.

    Blogunuzu dışa aktarıp, şablonunuzun yedeğini mutlaka almayı unutmayın.

    Ayrıca, Wordpresse geçmek isteyen arkadaşlar, bu yazımı mutlaka okumalısınız, işin acemisi olupta bilmeyenler, yapamayanlar için yol gösterici olabilir. Çünkü hotmail "space" bölümünü, Wordpress ile anlaşıp, blog sayfası haline getirmiş. Bu şekilde geçmek isteyenler için, resimli, detaylı konu paylaştım.

    Ayrıca Bilgi Teknolojileri iletişim daire başkanlığından yetkiliyle yaptığım görüşmeyide aktardım. Birlik olup, tepki gösterince "aklın yolu birdir" dememeleri mümkün değil.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler GeCe ama dedigin gibi 300Kb gibi bir buyukluk ve bakinca sadece ayarlari disa aktarmis ne yapmali?

    YanıtlaSil
  4. Gece dediğini yaptım bloğu yükle deim ama bir dosya vb birşey olmadı çalışıyor imleci işliyor hızlıca bitiyor ne dosya nede başka birşey. Neden olabilir acaba?

    YanıtlaSil
  5. Tam da bir şeyler eklemeye karar vermiştim ki tv.den duydum haberi..Moralim bozuldu..tavsiyene uyup hallettim..inşallah her yoluna girer.Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. yedekleme işlemini yapamadıysanız üzülmeyin silmediğiniz sürede blogunuz orda duruyor, başka bir zaman da deneyebilirsiniz. Dosya boyutu az ise muhtemelen yoğunluktan tam dosyayı indirmeyi başaramamış olmalı

    YanıtlaSil
  7. Yedekledim ama yedek mekanın hiç tadı yok ki Gece'cim:(
    Rabbim alıştığından ayrı koymasın kimseyi:(

    YanıtlaSil