15 Haziran 2010 Salı

# etiket # reçel kavanozu

Retro Reçeller


Geçen hafta aldığım 1 kilocuk çileğin bozulacağını anlayınca, hayatımda ilk defa kendi başıma reçel yapma deneyimi yaşadım. Bir kilo reçel için yarım kilo şeker konduğunu biliyordum, ağır ateşte 45 dakika kadar pişirdim, arada üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla aldım. Köpüklerin alınmasının reçeli berrak yapacağını okumuştum Ev Cini'nde. Yalnız limon sıkmayı unutmuşum ki, uzun süre saklanan reçelin şekerlenmesini önlüyormuş. Benimki 2 kavanoz olduğu için kısa sürede bitecek zaten.



Tabiki reçelimi süslemeden olmazdı, özel bir etiket hazırladım ve kapağını süsledim.


Önce etiketleri uhu ile yapıştırdım. Etiketler biraz daha küçük olabilirmiş ama çıktı alırken göz kararı almıştım.



Elbette desenli kumaşlarla daha hoş duruyor ancak evimde küçük miktarlarda ve hoş desenlerde kumaşlar yoktu. Ama evime tabiri caizse depoladığım kağıtlar var...



Krapon kağıtlarını yuvarlak ve kenarları oymalı olacak şekilde kestim. Bir kırmızı beyaz


Bir de mavi beyaz hazırladım.



Kenarlarını oymalı kesmek için kağıdı üst üste katladım ve tek seferde kestim, açtığımda tamamı oymalı oldu.



Sutaşı ile bağladım, çok sevimli oldular.




...ve bana bol bol poz verdiler.:)

16 yorum:

  1. allahım modellerin çok yakışıklıymış:))ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Selam,

    İlahi gececiğim,
    Kavanozlarada poz verdirmişsinya ne diyeyim. Reçelle uğraştığın kadar süslemeleriylede uğraşmışsın. İnşallah sağlıkla mutlu sofralarda sevdiklerinle birlikte yersiniz, Allahın (cc) bize lutfettiği bunca nimete şükrederek.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  3. Gececiğim Selam,

    Senden yardım isteyen çoktur ama ilk aklıma sen geldin.
    Bir haftadır bloğumdaki resimler yok oldu.Yazılar gözüküyor resimler yok. 
    Web ‘de araştırdım yazılar okudum ama çare bulamadım.Kontrol panelinden
    giriş yaparken yeni şablonlar var uyarısının cazibesine kapılıp sağı solu kurcalarken şablonumu da uçurdum. 
    Şablonu yeniden yüklerim ………
    ama resimlerim ortada yok.
    Ne yapmalıyım sorun nedir.
    Çok yoğunsun biliyorum.Eğer çözüm kolaysa bana söyleyebilirmisin lütfen.

    Kolay gelsin
    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  4. Canımmm yine harikalar yaratmışsın
    ellerine,emeğine sağlık.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Gece muhteşem olmuş...Ellerine sağlık..Süper görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. reçeyin şekeri az olunca da çabuk bozulur tatlım. o yüzden mutlaka buzdolabında sakla.

    ellerine sağlık,pek leziz ve şıklar:)

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş olmuşlar,reçel yapmak beceri ister, afiyetle yiyin,ellerine sağlık,sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık afiyetle yersiniz inşallah.

    YanıtlaSil
  9. arkadaşım bunları nasıl kıyıpta yiyiceksin...bunlar tam satılmalık olmuş...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık.Allah ağız tadıyla,sevdiklerinle yedirsin.Kavanozların şapkaları da pek şık olmuş..

    YanıtlaSil
  11. içinde reçel olmasa bile çok şirinler. :)

    YanıtlaSil
  12. ya fazla güzel!!!bu nedir,ne marifettir Allah aşkına!!eline sağlık cnm...bayıldım..

    YanıtlaSil
  13. Çok güzeller!
    Etiketleri hangi programla yaptınız? Benim de evde etiketlenecek çok şeyim var. Öncelikle mutfak kavanozlarım ve dağınık oğlumun odasındaki karmaşık bir sürü kutu.

    YanıtlaSil
  14. harika olmuşlar ya yenmeye kıyılmaz :)

    YanıtlaSil