6 Ocak 2009 Salı

# Düşünce Yazıları # günlük

Savaşlar Bitsin

Günler geçti ben gündemdeki savaş ve diğer olaylar hakkında yazı yazmadım.

Yazmadığım için acaba duyarsız olarak algılanıyor muyum diye düşünmeden edemedim.

Her insan ve müslüman gibi içim acıyor.

Sadece o kadar çok bahsediliyor ki yazılanlar çizilenler artık amacından sapmış durumda. Kınamakla çözüm olmuyor. Basın bunu abartmak yerine daha kayda değer şeyler yapmalı. Herkes tüm dünya.

Malesef insan hayatları siyasilerin elinde. Devletler arası çatışmaların kurbanı oluyor insanlar. Bizim dua etmekten başka yapacağımız hiç birşey yok.

Bazı ürünler var söz konusu ülkenin üretimi olan. İçlerinde McDonald's da var. Peki şu son zamanlarda Mc'e müşteri akınına sebep olan gnctrkcll kampanyası neden o firmayla yapılıyor başka biriyle değil. Turkcell firması neden duyarlı değil.

O kadar çok söylenecek söz var ki... Biz sadece rüzgarda sürüklenen yapraklarız.

12 yorum:

  1. gerçekten de duadan başka yapabileceğimiz pek fazla hayırlı birşey yok bu konuda maalesef. bir mail dolaşmakta son zamanlarda ve buna mc de dahil pek çok ürününe karşılık alternatif ürünler sunulmuş. bizlerde bazı markaların bağımlısı olmuşuz ve bu konuda pek de duyarlı davranamıyoruz. belki ilk başta bu ürünlerden uzak durarak tepkimizi gösterebiliriz ama sonra yine herkes bağımlısı olduğu o markalara geri dönüşüm yapacaktır zamanla herşeyin yine eski haline dönmesi gibi yine bu olaylara karşı duyarsız davranmaya devam edeceğiz...bu da üzücü olan gerçek maalesef ki...

    YanıtlaSil
  2. Haklısın camın ne yazıki dua etmekten başka yapabileceğimiz birşey yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  3. gececim, evet buradan yazmakla bir faydamız olmuyor ama en azından düşüncemizi ifade etmiş oluyoruz, ben de aşağıdaki hadisi şerife istinaden yazma gereği duydum. hem burası internet ortamı olduğu için, yabancılarda görüyor, tepkilerin çok olması bence onlar aşısından çekince oluşturabilir

    " SİZDEN BİRİ, BİR KÖTÜLÜK GÖRDÜĞÜNDE, ONU ELİ İLE DÜZELTSİN. BUNA GÜCÜ YETMEZ İSE DİLİ İLE DÜZELTSİN. BUNA DA GÜCÜ YETMEZ İSE KALBİ İLE BUĞUZ ETSİN, Kİ BU, İMANIN EN ZAYIF NOKTASIDIR."

    YanıtlaSil
  4. bitsin gerçekten artık :(

    YanıtlaSil
  5. YAPTIĞINIZ YADA YAPACAĞINIZ İBADETLERİNİZİN KABUL OLMASI DİLEĞİYLE.MUHARREM AYINIZ VE AŞURE GÜNÜNÜZ MÜBAREK OLSUN

    YanıtlaSil
  6. Elimizden ne geliyorsa yapmakta birsey bence bir tepki yazisi yazmakta bunu birkac kisiye daha duyurmak, birilerini bu konuyla mesgul etmek önemli diye düsünüyorum Gececim iyiki sende yazmissin yazini.
    Artik herseyde para konusuyor sanirim, Firmalar karsidakinin neler yaptigina degil, verdigi paraya bakiyor olmali!

    YanıtlaSil
  7. günlerdir değişen bir şey yok.
    aksine daha da artıyor zulum..
    her zaman yahudilere ve ürünlerine karşı kuşkulu ve tedbirli davranmaya çalıştım.
    bizler birey olarak elimizden geleni yapmalıyız.bananecilik yaparsak zaten çıkmayan sesi kimse duymaz.

    YanıtlaSil
  8. maalesef dua ve boykottan başka bir şey gelmiyor elimizden...
    Allah yardımcıları olsun, Filistinli kardeşlerimizi korusun.

    YanıtlaSil
  9. merhabaa;

    iade-i ziyarete geldim

    maalesef günlerdir değişen bir şey yok ve dua etmekten başka da yapabileceğimiz bişi yok

    sevgilerr

    YanıtlaSil
  10. Haklısın sevgili GeCe bitsin artık savaşlar, çocukları öyle görmeye dayanamıyorum ve tüm dünyanın aciz kalışı da beni ayrıca sinirlendiriyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  11. Biz de yazmadık GeCe duyarsızlığımızdan değil tabi, sözler bitiyor ölüm ve savaş olunca. Oynanan oyunlar, göz yumulan şiddet karşısında aciz kaldık sadece

    YanıtlaSil
  12. iş kesinlikle devlet büyüklerinde siyasilerde..ama görünen o ki kimseni umrunda değil araplar kçını petrole dayamış hülyalarda,amerika zaten şakşakçı yağcı emri veren o, ab ülkeleri taraf... bi de ülkemizde sadece duyarlı bir kaç insan bir kaç blog bir kaç kurumla onlara destek olmaya çalşıyoruz..Ha bu arada iyiki tcell kullanmıyorum..

    YanıtlaSil