7 Ocak 2009 Çarşamba

# Blog # fotoğraf

Daha İyi Fotoğraf Çekelim

Gelişen teknoloji sayesinde hepimizin elinde olan dijital makinalar (hatta artık cep telefonları bile) eski film takarak çalıştırdığımız fotoğraf makinalarının yanında süper işler yapabiliyor. Ancak malesef fotoğraf makinalarımızı alırken işlevlerine göre değil son çıkan ürünü ve en fazla piksel değerine sahip olanı alıyoruz.

Malesef elimizdeki çok fonksiyonlu makinaların hakkını vererek kullanmıyoruz. Bunda bazı makinaların menülerinin İngilizce olmasının da sebebi olabilir.

Hangi ortamlarda hangi özellikleri kullanmalıyız, flashı hangi anlarda patlatmalıyız, yakın ve uzak çekimlerde seçilecek fonksiyonlar ne olmalı? Bu konular hakkında değişik yerlerden okuduğum bilgilerle az da olsa fikir sahibiyim. Ancak hem daha iyi öğrenmek hem de herkesin faydalanması amacıyla kendi pek uzmanım demese de bize göre uzman olan Ayça'dan yazılar yazmasını rica ettim. Kendisi de ilk yazısını yazdı ve devam edip bizleri bilgilendirecek.

Daha iyi fotoğraflarla süslenmiş bloglarda görüşmek dileğiyle.

12 yorum:

  1. sevgili gece,bloğunu yakın zamanda keşfedenlerdenim,ilgiylede takip ediyorum,bu konu benimde son zamanlarımın favori konusu...bunuda ilgiyle takip edeceğim...çok teşekkürler....
    sevgilerle emel!

    YanıtlaSil
  2. Hemen bende takibe başlıcam Gececim teşekkür ederim her ikinizede...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bilgi icin tesekkurler, bende takip edecegim ...

    YanıtlaSil
  4. çok iyi oldu bu konu da gerçekten eski heyecanım geri geldi. takipteyim :)

    YanıtlaSil
  5. Haklısın Gece,ben de alırken son teknoloji diye alıyorum ama doğru düzgün kullanamıyorum ama kullanım klavuzları o kadar dandik ki anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
  6. evet hiç analamıyoruzz...

    YanıtlaSil
  7. Yeni tamamladım fotoğraf kursumu, tabi kurs temel bilgi sadece gerisi sana , ilgine ve ayırdığın vakitle parallel olarak değişiyor. Ayça'nın yazılarını takip ediyoruz, çok yerinde bir rica olmuş GeCe

    YanıtlaSil
  8. Evet ya, iyi cekilmis fotograflar herseyi daha guzel gosteriyor :)

    YanıtlaSil
  9. sevgili gece ne iyi fikir bu..ayçaya tşk ettim sana da ediyorum.iyi foto şart))ben mesela bundan evvelki makinemi hiiiç tanımadan gidip yenisini aldım.hoç arada epey fark var ama yinede eskisini daha randımanlı kullanabilrmişim))bundan sonraki şayet olacaksa daha bilinçli alacağım en azından.
    yorumun hatta eleştirin için tşk ediyorum bide.genellikle deneme yanılma yöntemiyle öğrendiğim için arada silik soluk şeyler çıkabiliyor)) yapıcı eleştiriler ,yönlendirmeler daima kayda değerdir benim için.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. cancazım aşuremin fotosunu beğenmemiştin ya bak değiştirdim bakalım bunu beğenecek misin.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Bu istek çok güzel ve yerinde olmuş gece, bende takipcisi olacağım. Sebep olduğun için kocaman teşekkürler sana..

    YanıtlaSil
  12. fotolar benim hayatım...söylediklerine katılıyorum..

    YanıtlaSil