10 Haziran 2021 Perşembe

Corona Asisi 1.Doz

Haziran 10, 2021 5 Comments

Bir kac hafta once, o zamana kadar asilama isini savsaklamis olan Hollanda ataga gecti ve her gun bir yada ardasik iki yilda doganlari asi randevusu icin davet etti. On gun kadar once de bizim dogum yilimiz aciklanmisti ve hemen randevu aldik. Bulabildigimiz en yakin tarih 8 hazirandi ve dun esimle ilk doz asimizi olduk.


Tabi bu karara varana kadar o kadar cok stres oldum ki anlatamam. Burada iki doz asi arasini 5 haftaya fikslemisler ve tarih alirken ev lokasyonuna yakin yerlerden musait bir asi merkezini, iki dozu birden randevu verecek sekilde ayarlamislar. Ve ne yazik ki ikinci doz okullar tatil oldugu icin cogunlukla herkesin tatile gidecegi doneme denk geliyor.


Bazi kisiler, adresi farkli girmek  veya call centerdaki gorevliyi darlamak suretiyle asi randevularini erken tarihlere alip, tatile gitmeden once bitecek sekilde ayarlayabildiler. Biz defalarca aramamiza ragmen basaramadik, su anki ikinci randevumuz, onceden yaptigimiz tatil planini degistirmek istemedigimiz icin, iptal olmak zorunda. Bu sekilde mi yapsak, yoksa ilk asiyi tatilin hemen oncesine denk getirip ikinci asiyi donuste mi olsak diye epey kafa yorduk. Tahmin edersiniz ki her kafadan bir ses cikiyordu ve aman 6 haftayi gecmesin zararli, aman soyle, aman boyle vs vs En sonunda ilk asi tarihini degistirmemeye, ikici asi icin de burada olmadigimizi soyleyip biraz erkene cekmeye, olmuyorsa da gelince olmaya karar verdik, artik hakkimizda hayirlisi.


Ve dun sabah asi olmaya gittik.


Bizim yas grubumuza Hollanda’da pfizer/biontech veya moderna asilarindan biri yapiliyor. Artik asi merkezinde sansina hangisi gelirse. Cogu arkadasimiza pfizer dustu bir arkadasimiz bizden bi hafta once moderna oldu ve biraz rahatsizlandi (gerci asi mi yoksa o gunlerde olan extra yorgunlugu mu sebep emin degildi) ve bu yuzden modernaya karsi mesafeliydim. Basvuru sirasinda bize denk gelen asinin moderna oldugunu ogrenince basimdan asagi kaynar sular dokuldu. O sirada baska secenek yokmus ve istersem baska bir tarihe erteleyebilirmisim. Bir de sorularimi cevaplamak icin bir doktor geldi, yarim saat bana detayli anlatti en sonunda bir dahaki sefere ne cikacak bilmedigim icin(yine moderna cikarsa?)  ve ustelik iyice gecikecek diye oldum gitti. 


Artik aksilik mi sans mi bilemiycem dun asi olmanin oncesinde ve sonrasinda muthis yogundum. Bir yandan yegenime odevinde online yardim ediyor bir yandan ertesi gun baslayacak olan evdeki tadilat icin evi hazirliyordum. Gece 12 de yorgunluktan bayilip yataga uzandigimda, bu gun asi oldugum halde acaba nasilim diye kendimi hic yoklamadigimi hatirladim. 


Bu gun de en az dun kadar yogun gecti ve ben bu satirlari yazarken biten iki gunun sonunda, bu asiyi kazasiz belasiz atlattigimi(zi) soyleyebirim. Asi yapilan kolumda biraz agri var ama hareketlerime engel degil. Oyle ki evde standardin disinde isler yaptim.


Umarim ikincisi de sorunsuz gecer ve hepimiz yavas yavas normele doneriz artik. 


Hadi insallah.