18 Mayıs 2011 Çarşamba

# Bebek şekerleri # egehan

Bebek Şekerimiz


Bizim minik meleğimiz planlanandan önce gelmeye kalkınca herşeyi son ana bırakan GeCe teyzesini de biraz telaşa verdi ama neyse ki son anda durumu kurtardık.

Ablamın ilk doğumu sezeryan ile gerçekleşmişti, bu doğumu da öyle olacaktı ama günlerinin mayıs ayının sonlarında dolması bekleniyordu. 11 Mayısta gerçekleşen doğumdan bir hafta önce kontrole gidip NST'ye bağlandı ve daha zamanının olduğunu haftaya yeniden gelmesini isteyip tekrar bakacaklarını söylemişlerdi. Ablam da o günden önceki birkaç günde biraz üşütmüş (havaları biliyorsunuz çok soğuktu) arada öksürdüğü zaman karnında hisettiği acıyı öksürüğe yormuştu.

11 Mayıs sabahı yine tek başına doktora gitti ki -zaten son ana kadar Emre'yi okula götürüp getiriyor her işini yapıyordu- hiç beklemediği halde doğuma aldılar. NST'ye girmiş, yarım saat kadar doktorunda sıra gelmesini beklemiş. Doktor sonucu görünce "sen bu sancıyla nasıl duruyorsun, sancıların çok yüksek 45 dakka sonra seni doğuma alıyoruz demiş". Ablam da şok olmuş halde, yanında hiç bir hazırlığı yokken hemen telefona sarılıp haber vermiş. O gün hamileliğinde 36 hafta 4 günlük idi ve bize göre erkendi ama doktorun söylediğine göre (artık doğru yanlış allah bilir) doğuma alınmalıydı ve öyle de oldu.

Bana haber geldiğinde saat 10 du ve işe geleli çok olmamıştı, hemen panikledim çünkü daha bebek şekerlerini ve süslerini ayarlayacaktım, belki bir fotoğrafçı ile konuşacaktım. Bizim düşüncemiz NST ye girdiğinde doğum için bize gün verecekleri idi. Hemen apar topar okuldan çıkıp Eminönü'ne gittim, bir yandan hastaneye gitsem yanında olsam, diğer yandan süsleri alsam arada kararsız kaldım ama annemin eşinin ve yeğenimin falan gittiğini bildiğim için ben süsleri ayarlamaya karar verdim, çünkü bunu benden başka kısa süre içinde yapabilen olamayacaktı.

Bu arada ablamı doğuma hazırlamışlar, eniştem bile yetişememiş, 45 dakka değil yarım saat sonra girmiş ve bebek hemen alınmış, ben geldiğimde bebek çoktan çıkmış ablamın dikim işleri bitmişti.

Sonradan böyle aniden olmasının biraz iyi olduğuna karar verdik çünkü doğum öncesi düşünceler, karamsarlıklar, sabırsızlıklar olmamış oldu.

Eminönü'ne gittiğimde allahtan neyi nereden alacağımı biliyordum, ancak uzun uzun dolaşma düşünme seçeneğim falan olmadı, hemen boxcityden kutularımı seçtim, civarındaki bir dükkandan süsleri, kurdela ve tülleri aldım, orada başka bir dükkandan içine koyacağımız badem şekerlerini ve çikolataları, toplamda 15 dakikada her şeyi bitirmiş olmalıyım. Odayı süslemek için de bazı şeyler aldım ama resimleri yok yanımda. Daha zamanım olsaydı belki uzun uzun düşünür araştırırdım ama böyle olmasına rağmen yine de çok güzel oldu, inşallah mevlit için farklı şeyler yapabilirim.

Hemen hastaneye geldim, bir yandan kutuları hazırladık, odayı süsledik, ablam ve bebek odaya gelene kadar (ablam bir süre başka yerde tutuldu sanırım) her şey bitmişti. Daha önce hiç konuşma fırsatımız da olmadığı için ablam şaşırdı ve beğendi, ziyaretçiler de memnun kaldı.

Fikir vermek için de fiyatlara değinmek istiyorum. Kutular ebat ve şekle göre değişiyor, benim aldığım 20 tanesi 5 liralık pakette idi. Üzerine yapışan tavşan (tek figür almadım başka figürler de var) 24 tanesi 5 lira, kurdela 10mt 4 lira (ancak bu yetmedi, ben 60 kişilik hazırlamak istemiştim, en fazla 20-25 tane için çıktı), içine dekor olarak koyduğum tülün mt.sini hatırlamıyorum ama pahalı değildir 1-2 tl falandır, onu da düşünmeden aldığım için az almışım, daha çok dışarı taşsın istiyordum yetsin diye az oldu. Birde içine koyacağınız malzemenin fiyatı....

12 yorum:

  1. Canım gözünüz aydın Rabbim sağlıkla
    analı-babalı büyütsün.Hamarat teyze
    ellerine sağlık şekerler harika sev
    giler...

    YanıtlaSil
  2. Gözünüz aydın olsun canım, sağlıkla ve mutlulukla büyüsün yiğenin :)

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun, Rabbim sağlıklı ve hayırlı evlat etsin inşallah.

    Anneler tamamen kendilerine gelene kadar odada bekletiliyor artık. Eskiden di pat diye çıkarmaları.

    Sadece kurdeleyi iki katı fiatına almışsın, onun dışındakiler iyiymiş:)

    YanıtlaSil
  4. sağlıklı neşeli vatana millete hayırlı bi evlat olsun.

    Ashley
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. desene papatyacığım kandırıldım neyse o kadar az zamanda bu kadar zarar olur artık :)

    YanıtlaSil
  6. çok şirin olmuş. bize de kaldı mı ki acaba? :)

    YanıtlaSil
  7. Kutlarım seni ve tüm aileyi. Ne hoş anlatmışsın:) Maşallah fotoğrafında gördüğüm kadarıyla, çok tatlı bir bebiş...
    Kutu çok güzel, bilgiler de öyle. Çok şanslı bir bebek, hayatı boyunca sürsün şansı...

    YanıtlaSil
  8. Teyze anne yarısı olmuş bile şimdiden:)Rabbim analı babalı ve teyzeli büyütsün kuzucuğu:)Şeker çok şık cnm...

    YanıtlaSil
  9. Allah güle güle büyütmek nasip etsin.Gözünüz aydın GeCecim.Bir gün sendende böyle güzel haberler almak isterim.

    YanıtlaSil
  10. GeCe cim Eminönünden gitmişken kendine de bir kocaman mavi boncuk alsaydın, nasıl güzel olmuş emeğine sağlık,güle güle büyüsün kuzucuk.

    YanıtlaSil
  11. Yiğenlerimin kızımdan hiç bir farkı yok benim için, teyze olmak anne olmak gibi... Gerçekten anne yarısı...Tebrikler, hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüsün...

    YanıtlaSil