5 Mart 2015 Perşembe

35.Ay Mektubu : Nasılda Büyüdün Bebeğim

Canım Ninja Kapliyam*

Bu yazıyı epey gecikmeli yazdığım için doğum gününe bu kadar az zaman kalmış oluşuna, yakında üç olacağına hala inanamıyorum. Üç yıldır hayatımdasın, o kadar uzun zamandır beraberiz ki senden önce ben nasıldım hatırlamıyorum.

Bu ayki hevesin de ninja kaplumbağlar. Fotoğraftaki gibi slingi üzerine sarıp kostüm yapıyoruz. Tabi sırtında kabuk niyetine bir yastık da var. Sonra onlar gibi atlayıp zıplıyorsun. Bu ay ayrıca bir yıl aradan sonra tekrar Little Gym'e başladın. Ama bu sefer anne baba eşlik etmeyen sınıftasın, üç yaş grubuna yazdırdık. Sınıfın en küçüğüsün ama en hareketlisisin. Babanla hayatında daima bir spor dalının olması gerektiğine inanıyoruz çünkü enerjini atmana ihtiyacın var ve jimnastiğe yeniden başlamak sana iyi geldi.

Galiba son mektuplarda kardeşinin gelişiyle oluşan kıskançlık, yeniden bebek olma halleri gibi mevzuları yazmaktan gelişimlerini ihmal ettim. Oysa pozitif olanlar daha fazla. Artık okula istekli gidiyorsun, Hollandacayı iyi anlıyor ve konuşuyorsun, evde bir çok işini kendin yapıyorsun, bana ev işlerinde ciddi yardım ediyorsun. Bir gün temizlik yapmam lazım, tv ünitesi çok tozlu falan demiştim. Ben demeden oturdun karşısına tüm rafları boşalttın, hepsini sildin ve yerleştirdin, benim eşyaları kenera çekip kabaca temizlememden çok daha iyi yapmıştın. Bu şekilde boşaltarak hiç temizlemediğim için bunu kendin akıl etmiş olmalısın.

Kardeşinle aran iyi çok şükür. Ona karşı naziksin ve sabah kalkar kalkmaz ilk ona koşuyorsun. Şimdilik sadece sohbetlerimize katıyoruz onu, ben onun ağzından seninle konuşuyorum ama yaz gelince yapacaklarımızı bir bir sayıp hayal kuruyoruz.

Büyüsen de hep küçüğüm kalacaksın bi tanem.

Annen-Amsterdam

*kapliya: kaplumbağa

4 yorum:

  1. Oy, tam yumurmalık bir ninja olmuş:-)

    YanıtlaSil
  2. harika bir ninja kaplumbağa olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Cok seker ya masallah...kizinin henuz birkac aylik hallerini hatirliyorum canim.hele bir fotografinda badinda minik bir beyax ortu baglamistin banyo sonrasi simdi gozumun onunde..ne ara buyuduler dimi...ah ahhhh onlar buyusun biz yaslanalim:-)

    YanıtlaSil
  4. çok tatlı olmuş maşallah. benimde kızım 33 aylık. allah uzun ömür versin evlatlarımıza...

    YanıtlaSil